chci se psát své poznatky a zkušenosti, dotazy amatéra atd, aby ten, kdo bude mít nové lpg se mohl krásně zorientovat.
místo montáže bylo v brně, jeneweinova 2, pořizovací cena včetně palubního ukazatele 12990. K ceně mi však napočítali i svíčky ( +400 ) a plnou nádrž. ( zdokumentováno paragonem, btw staré svíčky automaticky vrátili ). Mám toroid 39l a prý mi přihnuli plovák, aby se tam dalo natankovat 35 l.
když jsem druhý den po montáži vyjel do práce ( cca 10km ) zhrozil jsem se. lpg se mi zapnulo asi 250m před parkovištěm...aha, tak tady je něco špatně. ikdyž se mělo přehodit z benzínu při 30 stupních, měl jsem 90 a nic...zajel jsem tedy do servisu, kluci se na to mrkli, doplnili mi chladící kapalinu a najednou vše funguje jak má ! přepíná při 20 stupních ( vysvětlil jsem jim, že to mám kousek a oni to snížili ). zjistil jsem tedy, že hlídat si hladinu je důležité !!
jel jsem na chalupu a koukal se, jak mi plyn mizí podle ukazatele před očima. přímo neuvěřitelně rychle přestaly diodky svítit a teď už mi svítí jen rezerva. Mrknul jsem dozadu na bombu a podle měřáku na bombě mám ještě půl nádrže. Budík na palubce se tedy asi musí nějak...nastavit ? Prý se to srovná po vyjetí nádrže a znovunatankování. tak uvidíme. ( že by to ukazovalo špatně kvůli tomu plováku ? )
momentálně jsem napnutý ohledně spotřeby. zatím mám najeto 270km....očekávám spotřebu kolem 10l/100 ( na benzín jezdím teď v zimě asi 7,5/100 ), no, když bude menší, zlobit se nebudu.
jinak zatím vše funguje jak má a u mě spokojenost