nové lpg stag 100 - 1,3bmm - postřehy

se sporákem místo motoru :D
Derek - FK

nové lpg stag 100 - 1,3bmm - postřehy

Příspěvek od Derek - FK »

pořídil jsem si nové lpg, elektronický systém stag100, motor je 1,3bmm 50kw

chci se psát své poznatky a zkušenosti, dotazy amatéra atd, aby ten, kdo bude mít nové lpg se mohl krásně zorientovat.

místo montáže bylo v brně, jeneweinova 2, pořizovací cena včetně palubního ukazatele 12990. K ceně mi však napočítali i svíčky ( +400 ) a plnou nádrž. ( zdokumentováno paragonem, btw staré svíčky automaticky vrátili ). Mám toroid 39l a prý mi přihnuli plovák, aby se tam dalo natankovat 35 l.

když jsem druhý den po montáži vyjel do práce ( cca 10km ) zhrozil jsem se. lpg se mi zapnulo asi 250m před parkovištěm...aha, tak tady je něco špatně. ikdyž se mělo přehodit z benzínu při 30 stupních, měl jsem 90 a nic...zajel jsem tedy do servisu, kluci se na to mrkli, doplnili mi chladící kapalinu a najednou vše funguje jak má ! přepíná při 20 stupních ( vysvětlil jsem jim, že to mám kousek a oni to snížili ). zjistil jsem tedy, že hlídat si hladinu je důležité !! :thumleft:

jel jsem na chalupu a koukal se, jak mi plyn mizí podle ukazatele před očima. přímo neuvěřitelně rychle přestaly diodky svítit a teď už mi svítí jen rezerva. Mrknul jsem dozadu na bombu a podle měřáku na bombě mám ještě půl nádrže. Budík na palubce se tedy asi musí nějak...nastavit ? Prý se to srovná po vyjetí nádrže a znovunatankování. tak uvidíme. ( že by to ukazovalo špatně kvůli tomu plováku ? )

momentálně jsem napnutý ohledně spotřeby. zatím mám najeto 270km....očekávám spotřebu kolem 10l/100 ( na benzín jezdím teď v zimě asi 7,5/100 ), no, když bude menší, zlobit se nebudu.

jinak zatím vše funguje jak má a u mě spokojenost
kwik

Re: nové lpg stag 100 - 1,3bmm - postřehy

Příspěvek od kwik »

já mám LPG lovato, stav paliva na diodach to ukazuje jak se tomu zachce... nejlepsi je si vzdycky vynulovat pocitadlo kilometru... vzdy vim, ze ujedu cca 400km na nadrz (+-30litrů) a podle toho jezdím tankovat.
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

sorry za OT, nemám BMM,ale MPi se sekvencí,ale za mé postřehy mi snad nikdo hlavu neurazí :)

tak snad ti bude sloužit...ten ukazatel je fakt jenom orientační... :D dívám se hlavně na kilometry.Jinak mám Stag4+,montováno koncem srpna,dlouhodobá spotřeba za podzim a zimu 8,2,nejezdím moc lehkou nohu a málo kdy taky jezdím sám.A ještě se většinou motám kolem komína.

Jediný problém,který mívám je,že při teplotě mezi 30-70 stupňů mi teď v těch mrazech při volnoběhu často divně skáče volnoběh od 1200-600 a zapisuje se chyba lamby ve VAGU. Byl jsem s tím na seřízení,ubral mi tlak a reduktoru a zvýšil teplotu pro přepnutí na 30stupňů,s tím,že by to mělo přestat,ale často se to opakuje.Poté mi taky řekl,že je možné,že sem tam kde beru plyn,tak že ho tam mají kalnější a prostě rapluje reduktor.Netuším.Při normální jízdě vše ok.Kdyby někdo věděl,kde je problém,rád si to poslechnu :)

A pak že po cca 8tkm nájezdu na plyn už cvakají 3 ze 4 vstřikovačů a z toho jeden brutálně :D dle LPG diagnostiky fungují perfektně,jenom cvakají,tak to moc neřeším.Kdyby odešly,v záruce jsou,tak co.
Rob

Příspěvek od Rob »

Ahoj, stejný systém od stejné firmy mám také, felicia 40 kW 1,3 MPI, montáž leden 2012. S firmou mám zkušenosti ty nejhorší, systém v tuto chvíli funguje bez problémů. V krátkosti - po montáži mi bylo řečeno, že mám v háji lambdu (podivil jsem se, do té doby jsem měl průměr spotřebu benzínu cca 6,5 l/100 km) nicméně mi bylo řečeno, že to nevadí a že spotřeba "bude stejná jako na benzín". Při montáži se mně také snažili vnutit svoje svíčky, nicméně měl jsem nové a odolal jsem. Po montáži jsem se se spotřebou v loňských mrazech přes -20°C dostal až na neuvěřitelných 14 l/100, auto nešlo nastartovat, zdechával motor i při zahřátí na 70°C, do kopce kde jsem dříve jezdil na 4.stupeň jsem jezdil na 2. atd. Vyměnil jsem lambdu za novou, dal nové svíčky, znovu navštívil "profesionály v Brně" na seřízení, výsledek - nic. Dostavil jsem se znova, nové "seřízení" - které spočívalo v přeštípnutí drátu od nové lambdy a přepájení okruhu do ŘJ - výsledek nic. Jenže opět přestala fungovat lambda a díky přeštípnutému drátu nešla vyreklamovat. Následovala koupě nové lambdy, další návštěva "profesionálů", podotýkám, že na všechny jsem si musel brát dovolenou a absolvovat cestu Jihlava - Brno 90 km tam a 90 km zpět. Bylo mi řečeno, že "je nám to líto", následovalo nové seřízení, za které si řekli o 500 Kč - prý "měl jste špatnou lambdu, to není plynová závada!!!" že ji zmršili oni, to už si vysvětlit nedali. Zaplatil jsem nicméně po dlouhém smlouvání cca 250 Kč a jel jsem domů, kde jsem druhý den zjistil, že jediné "seřízení" a řešení všech výše popsaných problémů spočívalo v nastavení vysoké přepínací teploty, takže z 18 km cestu do práce jsem cca 10 km absolvoval na benzín. Na brněnské profesionály jsem zanevřel a navštívil místní dílnu LPG, kde mi za Kč 300,- systém nastavili a seřídili tak, že nyní jezdím okolo 8,5 l LPG/100 km, startuji napoprvé a výkon je zcela srovnatelný s výkonem na benzín. Takže pokud mohu doporučit, ušetřete si zbytečné problémy a utíkejte pryč od brněnských profesionálů na jeneweinova 2. A pokud máte nějaký problém, nemarněte čas a jeďte si nechat seřídit systém někam, kde tomu rozumí a ušetříte si čas a nervy
Martas085 - FK

tak já naštěstí musím zaklepat na dřevo,s plynařem žádný problém,po cca 6tkm jsem byl doseřídit,upravil mi tlak na reduktoru,vyměnil jednu stahovačku a dobré...moje nejasnosti vyjasnil a nevzal si ani korunu,jelikož prý nemusel vůbec nic dělat :D Zatím opravdu spokojenost ;)
Rob

Příspěvek od Rob »

Tak to máš štěstí, že nemusíš řešit. Mě to hnedle zkraje hodně otrávilo, když začaly prakticky okamžitě po montáži takový problémy, dá se říci dost zásadní. A to pomíjím takové drobnosti, že se mi snažili vnutit ukazatel spotřeby za 1500,- (od svých známých i z příspěvků zde vím, že je lépe řídit se ujetými km nežli ukazatelem) nebo to, že pokaždé se mnou problém řešil jiný montážník, takže jsem pokaždé musel zdlouhavě znova svůj problém vysvětlovat. Kolik tě zástavba stála a jak jsi spokojen se sekvenčním vstřikováním u feldy? O sekvenci jsem také uvažoval, ale odradila mě její složitost a finanční náročnost případných oprav (vstřik.lišta), vyšší náročnost a citlivost na kvalitu LPG, která je v čr dosti pochybná, a hlavně nemožnost provozu na LPG ihned po nastartování. Jezdím hodně krátkých tras a se studeným motorem, takže se sekvencí bych měl návratnost hodně dlouhou.. ovšem každému vyhovuje něco jiného a třeba jezdíš převážně dlouhé trasy a se zahřátým motorem, což není můj případ
Martas085 - FK

tak to je hnus no...no stálo mě to i s plnou nádrží rovných 24 000,- za den a půl jsem to měl hotové. no plynař je tam jeden,má cca 60 let,co vím,je mnoho let v oboru.Spokojen jsem opravdu dost. Spotřeba vcelku únosná,první nádrž jsem vyjel pod 8l,teď přes zimu nějakých průměrně 8,3-8,5,z 90% jezdím ve dvou,nebo třech lidech a taky hodně 4km tam a zase zpět. Delší cesty jezdím taky a to do školy,za den cca 80-100km,většinou 3x týdně.

Ceny oprav.No nevím,vstřikovací lišta od valtecu vyjde tuším cca 2000-2500 nová,jinak nevím,co by mohlo jen tak odejít.Samozřejmě membrány,ale to je u všech typů LPG stejné,bez ohledu na systém.No z hlediska kvality plynu jsem byl hned při pořízení LPG upozorněn,že kdyby se mi náhodou stalo,že naberu sajrajt a něco odejde,podpálí se ventil nebo podobné závady,mám smůlu. Samozřejmě,když si necháváš lístky od čerpačky,už to řešit nějak jde a vymáhat nějakou tu škodu. Ale beru plyn jen u dvou čerpaček u nás,vím,že je jakštakš,takže ty lístky jsou jen taková opravdu záruka.

Teplota přepínání se dá nastavit,to samé jako otáčky.Tovární nastavení je tuším 25stupňů,já mám 30,ale vím,že není problém to nastavit i na 10stupňů. Já když zvažoval,že by byl rozdíl mezi jednobodem a sekventem litr na 100km a že moje felis má teď nalítáno necelých 47tkm,měl jsem hned jasno.Jezdit mi to jezdilo na letní plyn jako zpraku,v nižších otáčkách možná i líp jako na benzín,teď v zimě je to možná trošku horší,ale žádné že by to nejelo :D
Rob

Příspěvek od Rob »

Za jak dlouho se ti to v mrazech kolem -10°C přepínalo (po kolika km)? 24 tis je dost, ale jestli jezdíš hodně, budeš to mít brzo zpátky. Dnes už bych také nešel po nejnižší ceně, ale více po referencích. Pokud není systém spolehlivý a bezporuchový hned ze začátku, je jedno, jestli stál 10 nebo 20 tis. Spotřebu mám teď podobnou jako ty, 8,5 l/100 km mi to vychází, v létě když jsem jel dlouhou trasu, měl jsem i pod 7 l. Ale je fakt, že jezdím převážně sám a ekonomickým stylem jízdy. Většinou trasy mezi 15-20 km, nicméně krátkých tras kolem 2-5 km mám také dost. Jasné, v podstatě nic více než vstřikovací lišta, filtr plynného LPG a složitější ŘJ LPG u sekvence není, ale u podtlaku si člověk hodně věcí může seřídit nebo spravit sám bez nutnosti návštěvy servisu, což je věc, která mě na tom zaujala nejvíce. Jinak pokud je systém spolehlivý a bezporuchový, je jedno, jaký člověk má. Když jsem auto kupoval, mělo najeto 61 tis km, než jsem se dostal k přestavbě, mělo najeto 68 tkm.

Jj, teplota přepnutí se dá nastavovat, ale jak se nastaví příliš nízko, nemá to ráda lišta a rychle odejde. Při nízké teplotě nedojde k dokonalému odparu tekutého LPG a lišta tím prý trpí. To mi potvrdilo několik montážníků, že neradi nastavují teplotu přepnutí pod 30°C. Prý jen na vlastní odpovědnost a u nové montáže bez záruky na lištu. Takže jestli máš nastaveno 30°C, je to tak, jak to má být.

LPG tankuju většinou tam, kde je nejlevnější. Nevidím zatím žádný rozdíl v nájezdu km nebo v tom, že by to nějak nejelo, když beru tam nebo jinde. Ale podtlak není na kvalitu LPG zas tolik háklivý jako sekvent, takže neřeším.

Mám také pocit, že v létě to jede lépe než v zimě, je to prý vyšším podílem butanu, který i pozitivně ovlivní dojezd. Obecně bych řekl, že do cca 3000 ot/min to lépe jede na LPG, ve vyšších zas na benzín. Ale protože, jak jsem napsal již výše, patřím mezi spořivé jezdce, nijak mi to nevadí. Momentů, kdy se dostanu nad 3000 ot/min, je jako šafránu. Musím říci, že zatím jsem s podtlakem po seřízení zde v JI spokojen, ale protože felda není auto navěky, rád se nechám poučit o tom, jaké jsou zkušenosti se sekventem.
Martas085 - FK

no zrovna před 2 hodinama jsem odjížděl pryč...je tu teď cca -5,po nastartování jsem do 10sekund vyjel,po cca kilometru jedu na plyn.když bylo okolo -15 a nemusel rozmražovat,hned jsem vyjel,do max 2 kilometrů jedu na plyn.Podotýkám,že auto není v garáži,nýbrž venku.S tou investicí,jestli mám teď necelých 8tkm na plyn a počítám to tak bajočko,tak tééměř s přivřeným okem se mi tak 40% investice už vrátila.A to mám teprv od přelomu srpna a září :) Já zase moc ekonomicky asi nejezdím.Nebo jezdím jen díky tomu,že mám LPG :D když je chuť a brní mi pravá noha,nad 3000ot/min jsem furt.Ale přijde mi zajimavé,že i když jedu jako :pig: ,šlapu felis po krku,nedostal jsem se nějak dramaticky nad 9l.A to jednu nádrž jsem vyjezdil,když byly v tu chvíli dobré podmínky,dost rychle.Ale říkám,uvidíme v létě,odpařitelnost je daleko lepší,plyn je letní,jsou jiné podíly propanu a butanu. U mě taky tah motoru o poznání lepší,hlavně okolo 2000ot/min,po 4000ot/min,se mi někdy zdá,že dochází dech,ale jen někdy.Hlavně opět teď přes zimu.

Jinak by mě zajímalo,za kolik na sto by to s mou felis zajel ekonomický jezdec. Já téměř furt točím k 2700-3000,po městě na 4,s tím,že trojku rozjedu na 50 a přeřadím na 4-řku,5-tku řadím tak při 70-80 při normální jízdě. Kdy řadíš ty? Jak intenzivě zrychluješ? Já jsem tak trochu ovlivněn z TDI-ček,co nejrychleji dosáhnout požadovanou rychlost,přeřadit a udržet.Zase ale nemyslím,jet na plný plyn. Jednou bych chtěl opravdu zkusit zajet nějakou mou známou často ježděnou trasu ekonomicky a porovnat to s běžnou.Ale samozřejmě ne 60 nebo 70km/h.

S tou teplotou máš pravdu.určitě to tam hraje nějakou roli.
Derek - FK

první tankování

tak mám asi zázračný auto. v servisu po montáži mě natankovali 35,2l lpg na benzině. ujel jsem 314km, včetně benzínu! a při pohledu na měřák nádrže ručička téměř ležela. ještě tam bylo trocha plynu ale tak max 2mm nad nulou. tak jsem jel natankovat na benzinu do bystrce. Slečna tankovala a počítadlo na stojanu se postupně zpomalovalo až se zastavilo na hodnotě 22,3l. to by odpovídalo hrubé spotřebě 7,1l/100km ( reálná spotřeba bude samozřejmě vyšší, orientačně předpokládám 8l/100km )

může mě někdo vysvětlit, když mám nádrž 39l, do které se vleze max 35,2l, proč jsem tam natankoval jen 22,3 litrů ??? to ten měřák nádrže ukazuje taky tak blbě ???

předpokládám, že benzina má kvalitní lpg ve kterém není vody, která by zaplnila nádrž...a když se počitadlo na stojanu zastaví ( postupně zpomalovalo ), tak se tam prostě víc nevejde
Martas085 - FK

ono záleží,jak máš nastavený ventil a kolik tlačí u pumpy...správně do 39l nádrže má přijít okolo 32l.Víc ne.Jinak jestli se nemýlím,plovák se dá taky nějak seřídit.Mě to aspoň dělal.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já teď nechával měnit nádrž po deseti letech, mám toroid taky na 39litrů a když jí vyjedu do prázdna tak tam dám těch 32litrů cca přesně a už vypíná ventyl.víc bch do tý nádrže asi necpal i když za ty léta vím že se tam dá nacpat i 36litrů :twisted:
jinak s lpg jsem moc spokojen.jednou za rok měním filtr lpg, vzduchovej filtr po 20tisících, olej po 10tisích a svíčky jsem koupil NGK a jiný už nechci jsou fakt nejlepší a budu je měnit po 40tisících a nemám problém.motor má už 243000km a lpg do něj bylo dávaný v 64000km a od tý doby jezdí výhradně na lpg.na benzín jen nastartuju, nechám pár vteřin běžet a hned přepínám na lpg, i těch mrazech co teď byly nemám problé.co se týče seřizování a servisu tak to si dělám vše sám(po zkušenostech se servisi v praze) jediný co jsem teď nechal udělat tak vyměnit tu nádrž protože razítko si do dokladů nedám :-)
a co se týče motoru tak je ve výborný kondici na ty kilometry a hlavně je vevnitř absolutně čistej, vůbec žádnej karbon, je jen jakoby pozlacenej od oleje ale žádnej karbon což se i můj taťka divil když to viděl.je pravda že tuhle zimu mi přijde že to jede nějak línejc ale to bude zimním lpg který teď maj na benzínce a i trochu těma mrazama který teď byly.jinak dneska už bylo 12stupnu v praze a jelo to jak z praku :-) a co se týká spotřeby tak jezdím hlavně po praze a pohybuju se mězi 8-9litry na sto, přesně už jsem to dlouho nepočítal a ani to neřeším protože se mi to pořád vyplatí víc jak na benzín takže asi tak ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Derek - FK

tak mám za sebou druhé tankování. Po ujetí 156km jsem natankoval 12,1l lpg. To je hrubá spotřeba 7,76. Během tankování se najednou ozval podivný zvuk trakatrakatraka, přitom čerpačka nezpomalila a tankovala dál, potom zvuk ustal a paní natankovala ještě asi 3 litry.

co mi ale nejde do hlavy, proč se mi do nádrže vejde jen cca 25l???

holt se budu pak muset stavit na seřízení...

a ještě mám jeden dotaz. Jak poznám, že mám směs bohatou/chudou ? respektive, dá se to poznat dřív, než mě vyhodí z emisí ?
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Vlada320 píše:já teď nechával měnit nádrž po deseti letech, mám toroid taky na 39litrů ...
Kolik to stálo i s prací? Měnil jsi i ventil na nádrži? Také mě to čeká.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jj ventyl se dával novej taky.bylo mi řečeno že jim prostě takhle choděj ty nádrže i s ventylama tamkže to montujou obojí, prostě další věc jak vytáhnout z lidí víc peněz ale jinak to dělali v praze u Neptun Harfa a stálo to dohromady i s 200kč za lpg 6517kč.je to ta toroidní i s ventylem.no a co se týče montáže tak zase tak spokojenej jsem nebyl no ale překousl jsem to, prostě kdž dostavali ven tu starou tak to vzali flexou a obrousili trochu podlahu v kufru a ne aby to něčim zatřeli aspoň to ne a zespoda je to takový nějaký celý opatlaný silikonem nějakym transparentním n ebo co nevim.prostě stejně pod to vlezu v létě na chatě a udělám si to podle sebe a ošetřím to ke svojí spokojenosti že když pod to někdo vleze tak se za to nemusím stydět.co si něuděláš sám to nemáš no :)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Hmm, tak ale zas ta cena je celkem dobrá.
Derek - FK

tak mám za sebou další tankování a opět totéž. tankuju, pak se ozve taktaktak, tankuje se dál, zvuk končí, tankuje se dál a teprve potom se tankování zpomalí a zastaví.

ujel jsem 291km a natankoval 21,8l. spotřeba 7,48...u mě spokojenost
Martas085 - FK

jak jsem tady chválil Stag 4+,tak dneska přišel první větší servisní zásah...auto furt na lpg cukalo,špatně drželo volnoběh. Vyměněny svíčky,vyzkoušená jiná zapal.lišta,vyčištěné všechny snímače,vyčištěná klapa a furt nic..pak jsem si všiml ve Vagu,že na LPG nefunguje lambda regulace..držela se pernamentně na hodnotě 0,9V. Dnes mi plynař sundal vstřiky, dvě gumky v jádrech totálně KO,zbylé dvě načlé!! Dle nějakého technika je možné,že jsem při montáži dostal špatnou sérii.Uvidíme jak se vyjádří Strakonice k reklamaci. Jádra dnes vyměněny,vstřiky seřízeny,najetá nová mapa. Poslední spotřeba mi vyšla 10,04l/100km :? tak uvidíme,jak to bude vypadat po tomto týdnu :D
Derek - FK

dnes se mi stala zvláštní věc. auto se celou dobu chová normálně. vyjedu z lidlu, ujel jsem sotva 200m a auto najednou třikrát škytlo a zhaslo. otevřel jsem kapotu a čumím jak blbej. na kabelu ke 4. svíčce se houpá svíčka. prostě se sama odšroubovala a visela tam. to mi prostě hlava nebere, jak se to mohlo stát ?? že by mě to při výměně svíček nedotáhli ???

tak jsem ji oddělal od káblu, zašrouboval ji zpět, připevnil kabel, nastartoval a odjel. auto se chová normálně. zítra ji musím dotáhnout klíčem...
Martas085 - FK

už ji to tam asi nebavilo :D je to možné,že to dotáhli jen rukou :D znám pár takových bláznů,co to taky tak dělají...přitom v bibli je psáno,že s těsnící podložkou se dotahují momentem 30Nm :D
Martas085 - FK

dnes natankováno,spotřeba po výměně jader vstřiků krásných 7,7l/100 :king: z 90% jízd minimálně na polovic naložené - 3 lidi..paráda :)
Derek - FK

tak mám asi fakt kouzelný auto...

ujel jsem 258km, natankoval 16,1l...tzn 6,24...jízdou po městě !!!

pravda, jezdím velmi defenzivně. okamžitě vyřazuju, brzdy skoro nepoužívám, otáčky kolem 2000, mám zimní přehuštěný pneu ( 2,5 ), jezdím po hlavních tazích a mimo špičku ( teda skoro jako bych jel po venkově ), jezdím cca 10km daleko a tentokrát jsem měl jednu jízdu po venkově, cca 30+30km.

nemůže mi to přisávat k tomu lpg benzín ? ta spotřeba je supr, ale zdá se mi až podezřelá. na lpg se přepíná při 20C, tj +-1km
Rob

Příspěvek od Rob »

Ahoj na zimu je to spotřeba řekl bych neskutečná, ale u sekvence, případně u podtlaku který je nastaven při přepnutí v závislosti na teplotě je paradoxně v zimě spotřeba na plyn nižší než v létě. Je to dáno poměrem času, který auto jede na benzín/plyn. Protože v zimě dochází k pozdějšímu přepnutí na LPG (v závislosti na teplotě motoru), jedeš delší dobu na benzín a kratší dobu na plyn. A pokud měříš jen plynovou spotřebu a nezapočítáváš do ní benzín, máš ji samozřejmě nižší, protože na plyn jedeš poměrně kratší vzdálenost ve vztahu k celkově ujetým km. Pokud chceš mít relevantní představu o spotřebě a ekonomičnosti provozu, je třeba započítat i spotřebu benzínu.
Derek - FK

tak jsem byl včera v servisu. opravoval jsem auto a tak jsem si musel nechat opravit opravu...

ve škrtící klapce jsem měl ulomené všechny 3 šrouby, které drží vzduchový box s filtrem. koupil jsem si vrtáček, vytahovák šroubů ( u cupáka sada za 75kč ), šroub vyvrtal a vytáhl..u toho mi spadlo několik špon do škrtící klapky. vytáhl jsem je magnetem...a pak to přišlo. auto jsem projel a zůstávali mě viset otáčky a auto jakoby mělo trochu nepravidelný chod.

ráno, když jsem jel do práce, tak jsem vůbec nenastartoval ! motor se nahodil, ale vzápětí chcípl. nastartoval jsem až na potřetí, když jsem okamžitě držel plyn asi na 2000 otáčkách. ujel jsem sotva 300 metrů a volnoběh už téměř držel, ale i přesto byl jasně pozorovaný nepravidelný chod. Odpoledne z práce jsem opět startoval nadvakrát, no po ujetí 200 metrů už volnoběh držel. dojel jsem k "bílý a syn" v bohunicích, vysvětlil jim co jsem dělal a co po nich chci...( mimo jiné jsem měl i hrčivý zvuk při brždění, tak jsem usoudil na destičky ) a poprsil je o kontrolu dotažení svíček viz předchozí příspěvky...

druhý den jsem si šel pro auto. po telefonu se mnou konzultovali jednotlivé věci a po té je provedli. brzdy jsou ok, museli jsme vyměnit homokinetický kloub, ten byl ko. dotáhli jsme svíčky, ale klapku nemáme jak vyčistit, on je to plyn a to jsme si neuvědomili, porušili by jsme těsnost...

...po opravě jede auto jak nový !!! perfektně drží otáčky, jakmile maj padnout, tak padaj. v brzdách nic nehrčí. naprostá spokojenost. jen mi není jasný, jak ...

...na jeneweinově v komárově neuměj dotáhnout svíčky ?!!?

po dotažení svíček jede motor naprosto dokonale. u mě spokojenost. asi jsem si našel servis :)

ale fakt jsem zíral, co dokážou špatně zašroubované svíčky...to je normální, že taková pitomost rozhodí takhle auto ?
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

No, když ztrácíš kompresi přes svíčky, není to dobré :D . Proč by měli porušit těsnost moc nechápu-osobně odpojuji LPG pokaždé, když chci něco sundat-teda odpojuji hadici k mixu, protože překáží a nikdy nebyla netěsnost, protože je to na nízkotlaké části systému, ale oni to někteří nemají rádi, když je tam LPG a dáš to do servisu. Když hrabeš ke klapce, je vhodné provést nastavení a většina toho cos popsal se ztratí. Každopádně, gratuluji k servisu-tak to má být.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Zarážející že někdo ještě montuje stag 100, kua to jsem viděl naposledy v muzeu :lol:
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Vlada320 píše:jj ventyl se dával novej taky.bylo mi řečeno že jim prostě takhle choděj ty nádrže i s ventylama tamkže to montujou obojí, prostě další věc jak vytáhnout z lidí víc peněz ale jinak to dělali v praze u Neptun Harfa a stálo to dohromady i s 200kč za lpg 6517kč.je to ta toroidní i s ventylem.no a co se týče montáže tak zase tak spokojenej jsem nebyl no ale překousl jsem to, prostě kdž dostavali ven tu starou tak to vzali flexou a obrousili trochu podlahu v kufru a ne aby to něčim zatřeli aspoň to ne a zespoda je to takový nějaký celý opatlaný silikonem nějakym transparentním n ebo co nevim.prostě stejně pod to vlezu v létě na chatě a udělám si to podle sebe a ošetřím to ke svojí spokojenosti že když pod to někdo vleze tak se za to nemusím stydět.co si něuděláš sám to nemáš no :)
To je hustý no, nádrže vždy chodí bez multiventilu protože jýrobce nádrží multiventily nedělá, navíc MV jsou většinou italský, a montí se to až v dílnách, prostě koupit novou nádrž s namontovaným ventilem nejde :lol:
Navíc MV se nemusí měnit pokud je podle nový normy 67R-01 stačí vyměnit těsnění za 35 kč. Takže u mě bys to měl teoreticky
za 2500,- kč i s výměnou ;)
Předpokládám že starou nádrž sis vzal páč za ní ve sběru dostaneš 100 kč a ventil se dá za 1000,- prodat. No oni ho stejně ten MV umejou v ultrazvukový čističce a prodají jako nový dalšímu vocasovi :mrgreen:
Derek - FK

objevil se mi problémek..začalo mi velmi lehce pocukávat auto. pravděpodobně svíčky, eventuelně rozdělovač...ale dělá to jen na plyn... že by záhada ?
svíčky jsou nové od montáže plynu, ale vzhledem k tomu, že předtím nebyli dotažené, mohli by být ko.
rozdělovač se neměnil co já vím...asi nikdy
Martas085 - FK

nejspíš problém v zapalovací soustavě...LPG potřebuje daleko větší napětí na zapálení směsi než benzín...takže na BA95 jede normálně na LPG blbne..začal bych svíčkama,stačí obyčejné brisky se skleplýma elektrodama na cca 0,65mm..pak to klidně může být i rozdělovač,VN kabely atd atd..a nebo taky i problém přímo s plynem..mě u sekventu odešly vstřiky a cukalo to,protože byla hodně bohatá směs...zjistil jsem to pomocí VAGu...lambda se držela furt okolo 1V
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

nový svíce a odtrhy 0.5
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

hm, já ve felicii 1.3 mpi používám Brisky a odtrh jsem nikdy ani na lpg neupravoval ;)
saliman - FK

Příspěvek od saliman - FK »

zdarec,mám problém a prosím o radu.Taky sem si nechal namontovat plyn u ´´odobrníků´´ v Brně a mám teď problémy se startováním.Mám taky system Stag 150 a motor bmm,najeto 130 000 v hodně dobrém stavu,dokuk nebyl plyn,tak se ani jednou nestalo,že bych nenastartoval na poprvé.Co se týče jízdy,tak paráda,oproti benzínu jsem nějak pokles výkonu nezaznamenal.A teď k problému:jakmile je motor zahřátý a paří hodně slunko a chci nastartovat,tak se mi to většinou podaří až tak na třetí start.Pokud jdu k autu ráno,kdy je to studený,tak problém není,ale jakmile je to zahřáté,nebo paří nato slunko,tak se nechytá a celkem mě to štve.Nevíte co stím?V Brně my zatím nebyli schopni vyřešit,možná má nato i vliv,že mám zatím najeto od montáže teprve 800km a do seřizovat se to bude po 2000km,děkuji za každou radu
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Moc tomu co píšeš nerozumím, startuješ přece vždycky na benzín ne? to nechytá na benzín?
saliman - FK

ano,startuju na benzin,ale od te doby,co mam lpg to takhle zlobi
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

To vypadá že se ještě dostává plyn do sání a jak se to mixne s benzínem tak to pak je jakoby ulitý a nenastartuješ.
Já bych překontroloval elektrouzávěr na reduktoru. Přípdaně zkus dojet na benzín i v pařáku jestli to pak bude chytat normálně tak propouští reduktor plyn...
saliman - FK

to uz sem taky zkousel,zapomel sem to napsat,zkousel sem zhruba 500m-1km pred cilem prepnout na benzin a pak to startovalo normalne,ale kdyz sem to prepl treba jen na pul minuty pred koncem jizdy,tak to zase nenaskocilo
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

No to by tak odpovídalo co píšeš. Nech si zkontrolovat ten elektrouzávěr na reduktoru, případně sám vyzkoušej jestli cvaká a uzavírá...
Víc mě nenapadá :scratch:
saliman - FK

ok,diky moc,zkusim a de to nejak seridit(spravit),nobo se to musi vymenit?diky
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

ee, tam se nic neseřizuje, prostě buď funguje nebo ne. Ale žeby to blbě uzavíralo je dost divný. Ono by se dalo na prasáka vyzkoušet jestli propouští plyn žebys po dojetí a vypnutí motoru rozpojil tu hadici co vede do sání třeba u krokovýho motorku a podíval se jestli s ní vychází plynný plyn. Je to vidět i cítit
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

já co jsem měl už u druhé feldy lpg tak si pamatuju taky jednou že mě tenhle ventil zlobil a propouštěl malinko obě paliva,oprava cca 300kč.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Odpovědět