Nova spojka-klouze 1.6 55kw

MPi 1AV
AEE
Broucek - FK

Nova spojka-klouze 1.6 55kw

Příspěvek od Broucek - FK »

Zdravim vas, mam problem a nikde jsem stejny problem nenasel....
Skladal jsem si motor s prevodovkou a u te prilezitosti se menila komplet spojka (Luk), neboli pritlacak,lozisko a lamela....
Po doskladani se jelo auto projet (dostelovaní je samozrejmosti s tim jsem pocital....)
Takze pedal na zacatku o neco malo pod pedalem brzdy, no nic rikam projedem to a uvidime jak se to bude chovat.,... spojka vystavovala Ok, pri pridani samozrejme zacala klouzat, nicmene jsem ji presto jeste pedal povolil (pedal spojky hodne pod pedalem brzdy, neboli hodne kratky krok....- na zkousku jak se bude chovat)...
Spojka vystavuje stale dobre, ale stale hodne klouze (pri pridani klidne uz okolo 2 000ot. sklouzava)..... Kdyz nicmene zvednu nohou pedal spojky, tak je to o dost hodne lepsi...
Pro informaci spojka jde zlehka, zadne zarezle zatuhle spojk. lanko....
Lamela samozrejme byla odmastená....
Prosím o rady a zkusenosti....
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova spojka-klouze 1.6 55kw

Příspěvek od p.s. »

dal si novou spojku spojka klouže vidim to na reklamaci a skusil bych jinýho výrobce třeba valeo či sachs
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A nedal jsi přítlačák pro 1,3 :?:
1,6ka má vyšší výkon a přítlačák pro ní je tvrdší - silnější právě, aby neprokluzovala spojka.
Sachs už dělá jen jeden druh, ten silnější a používá se jak pro motory 1,3 tak pro 1,6. Jak je na tom ovšem LUK to netuším.
Velda

Příspěvek od Velda »

nejsem expert, ale když se spojka povoluje pedál se zvedá, a při utahování jde k podlaze ne?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

při povolování pedál klesá
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

A ono je to přesně naopak :D
Broucek - FK

Příspěvek od Broucek - FK »

Problém vyresen.... OBautodily neco popletla, protoze jsem koupil u konkurence cely set spojky sachs (na luk jsem zde na foru neslysel moc chvali, tak jsem nakonec prehodnotil vyber...)
Reklamaci zbozi nyni resim, dle meho koumani je chyba v lamele, ma prilis velky stredovy vystupek smerem k setrvacniku, coz normalne nema....
Bohuzel praci mi asi nikdo nezaplati ze jsem musel znovu sundat spojku+nandat....
Alespon ze to mam za sebou a spojka funguje jak ma...
Odpovědět