Při zahřátém motoru nechytne

Simos 2P
135M, 136M
Invisible1988 - FK

Při zahřátém motoru nechytne

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

Zdravím
Mám na Vás všechny prosbu protože už fakt nevím co s tím.Když je venku ráno -10 nebo i -20 přijdu otočím klíčkem čerpadlo natahuje benzín cvakne relátko a nastartuju na brnknutí.Krásně si to ševelí a paráda.Ale jakmile někde jedu a mám už motor hezky zahřátej třebas po 20 ti km jízdy a pak se mi povede špatně rozjet na semaforu či při parkování zkrátka když to omylem chcípnu přes rychlost a chci znova nastartovat tak to nechytne!!!Jsou tam ted uplně nový svíčky,nový teplotní čídlo na termostatu,novej termostat,vyměněná zapalovací lišta,seřízený ventily,...Jediná možnost jak to nastartuje při ohřátém motoru je ta,že prostě točím točím točím a šlapu pořádně na plyn a ono to po chvíli třebas chytne.Ale někdy to trvá dýl někdy jen chvílu ale musím šlapat na plyn.Co jsem si všiml,že prostě když to chcípnu přes rychlost vypnu klíček a pak ho zase zapnu už neslyším cvaknutí relátka od čerpadla...to je divný.Při tom jak říkám je určo v pořádku to relátko protože jak motor zchládne,cvakne a brnk a chytne parádně.Kde je zakopanej pes to fakt nevím.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Při zahřátém motoru nechytne

Příspěvek od ferdamravenec »

co čidlo teploty vzduchu ? zkouknout změřit
emge

Příspěvek od emge »

Áno, môže to snímač teploty a tlaku vzduchu. Možno ho stačí len vyčistiť:
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _4066.html

Snímače môžu byť v poriadku, ale ak sú na svorkách zaoxidované kontakty a vysoké prechodové odpory, tak to skreslí údaje.
Odporúčam všetky kontakty prestriekať nejakým sprejom na kontakty - napr. Kontakt 60 a Kontakt 61.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

a když to chcípneš při ohřátém motoru klíčkem, tak to pak nastartovat jde?
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Invisible1988 - FK

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

Když motor po jízdě vypnu klasicky klíčkem a pak hned nastartuju tak to chytne krásně.Ty kontakty na tom snímači zkusím zkouknout,ale tento týden se k tomu nedostanu.
KarlosTDI - FK

Příspěvek od KarlosTDI - FK »

mám naprosto stejnej problem ....:( dej vědět kdyby jsi na neco přišel ....:( nemužu přijít na to ,co to dělá
Odpovědět