Chystám se to udělat na dalším svém motoru. Poprvé jsem to dělal frézkou na ocel na vrtačce. Bylo to zdlouhavé. Nemá někdo radu, co koupit za vercajk, aby se s tím lépe pracovalo než s vrtačkou? Přecejenom vrtačka se nedostane všude a je neforemná. Přemýšlel jsem o ohebném nástavci na vrtačku, ale pro frézování jsou potřeba vyšší otáčky aby nástroj tolik netrpěl. Hádám, že lépe to půjde s frézkou na hliník
Úprava hlavy motor 1.3
Úprava hlavy motor 1.3
Čím kdo zvětšujete kanály v hlavě?
Chystám se to udělat na dalším svém motoru. Poprvé jsem to dělal frézkou na ocel na vrtačce. Bylo to zdlouhavé. Nemá někdo radu, co koupit za vercajk, aby se s tím lépe pracovalo než s vrtačkou? Přecejenom vrtačka se nedostane všude a je neforemná. Přemýšlel jsem o ohebném nástavci na vrtačku, ale pro frézování jsou potřeba vyšší otáčky aby nástroj tolik netrpěl. Hádám, že lépe to půjde s frézkou na hliník
Teď jen kde sehnat vše potřebné za rozumnou cenu.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úprava hlavy motor 1.3
Tak zaprvý se nic nezvětšuje, ale ladí se tvary a povrch, ale to doufám víš. Já dělal hlavu na čtyřkolce tímhle:
http://www.svarecky-obchod.cz/elektrick ... 404116.htm
http://www.svarecky-obchod.cz/elektrick ... 404116.htm
Určitě se ladí tvar kanálu v hlavě + povrch a slícování přechodu kanál - svod (otvory nesmí výt přesazeny, jinak dochází k odtržení proudu a snížení plnící účinnosti motoru). O tom žádná. Ale snížení hrubosti povrchu nemá takový vliv na výkon jako zvětšení průměru kanálu a sjednocení průměru + změna tvaru.
Tady je např. výkres pro úpravu 5 kanálové litinové hlavy pro motor 130 LA

Jinak děkuji za odkaz na přímou brusku. Takže krom klasických frézovacích nástavců, je dobrý mít vějířovité smirkové kotoučky na stopce..
Tady je např. výkres pro úpravu 5 kanálové litinové hlavy pro motor 130 LA
Jinak děkuji za odkaz na přímou brusku. Takže krom klasických frézovacích nástavců, je dobrý mít vějířovité smirkové kotoučky na stopce..
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná čistě na závody, ale jestli to chceš na normální jízdu, tak je to k ...... Ale hádat se nebudu, lidí co po tomhle hlavu vyhazovali tu už pár bylo. Hlavě od ME se to ani zdaleka nevyrovná.
Dobře. Uznávám, že je chyba nazývat tuto úpravu zvětšením kanálů.
Psal jsem panu Čepkovi, a úprava hlavy stojí 9 000 Kč. Koukal jsem na fotky a kanály jsou pěkně upraveny v celé své délce. Na běžné ježdění mi bude stačit moje drobná úprava. Jaké nástroje by jsi doporučil na přímou brusku?
Psal jsem panu Čepkovi, a úprava hlavy stojí 9 000 Kč. Koukal jsem na fotky a kanály jsou pěkně upraveny v celé své délce. Na běžné ježdění mi bude stačit moje drobná úprava. Jaké nástroje by jsi doporučil na přímou brusku?