Zdravím,
už přes 2 měsíce mi Felda jede na 3 válce a to nejen na LPG ale i na Benzín (na LPG je to ovšem horší). Auto se na volnoběh klepe, skoro nejede a akorát víc žere. Při stále rychlosti cuká. V nižších otáčkách je to citelnější, při vysokých jede asi na všechny 4 válce.
Měnil jsem svíčky, zapalovací lištu, kontroloval výfuk, seřizoval vůle na ventilech, měřil tlak ve válcích a resetoval ŘJ - nic nepomohlo.
Dnes jsem připojil Feldu na diagnostiku a vypsala mi 2 chyby - nefunkční první a druhý vstřik.
To by vysvětlovalo proč to vynechává na Benzín, ale mám LPG podtlak ale ten přece neprotéká skrz vstřiky, nebo ano ?...
Už jsem z toho zoufalý, zítra zkusím vyčistit vstřiky, ale pokud to nepomůže tak už mě nic nenapadá.
Děkuju za každou radu.
1.3 MPi - Jede na 3 válce
-
Ram512 - FK
Re: 1.3 MPi - Jede na 3 válce
U lpg to ukazuje chybu vstřiku!!! Hledat je tu toho mraky!!!
-
Martas085 - FK
měl jsem podobný problém...mám 1,3Mpi a sekvenční LPG... při udržování rychlosti auto cukalo,hlavně okolo 2000ot/min,na volnoběh vynechávalo...byly to KO vstřiky,šlo to vidět na VAGU dle lambdy,držela se furt okolo 1,tudíš to pořád bylo bohaté...při jízdě na BA95 vklidu
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
u lpg to chybu vsřiku ukáže pokaždé při přepnutí na lpg,jelikož tím odpojí vstřiky.takže to chyba není.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Koukni na těsnění u vstřiků, již jsem se s tím setkal foukalo to kolem vstřiku.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo psáno-zkontrolovat gumičky vstřiků, jestli to nenasává falešný luft, jinak zapalování-svíčky, lišta. Nic jiného tam není. Já jsem ještě furt nevyměnil lištu a nadávám pokaždé, když začne pršet
. Trochu větší kaluž a skáču-naposledy mi to na LPG střelilo tak, že to amputovalo hadici o airboxu
.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Na lpg když to střílí tak jsou většinou vadný svíčky ,já osobně jsem je kupoval 3x za sebou,než jsem narazil na dobré.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Je to už nějaká doba, co tu kvůli tomu byla přestřelka ale kdybys dal NGK jako já, nemusíš zkoušet a jezdil bys
. Nyní něco přes 70tis. km na sadě- 99,9% km na LPG. Jinak je škoda, že se tady většinou nepíše, na co dotyčný přišel a co to vyřešilo. Někomu by se to mohlo hodit, nicméně pokud to jede na 3 jak na benál i LPG, tak je problém v zapalovací liště nebo svíčce, protože je lišta jakoby 2x-tedy jedou 2 svíce současně. Toto samozřejmě platí, pokud má motor OK tlaky na všech válcích a není např. hyn těsnění pod hlavou a chčije tak voda do toho jednoho hrnku.