Rameno Čína vs Turecko

Přední i zadní
VAN3R
Kontaktovat uživatele:

Rameno Čína vs Turecko

Příspěvek od VAN3R »

Ahojte....Potreboval by som poradiť......V pláne mám vymeniť ramená na felicii a preto sa vás chcem opýtať či máte niekto skúsenosti s čínskimi alebo s tureckými ramenami? Original komplet ramená nechcem kúpiť lebo jedno rameno stoji okolo 140 euro.....A preto sa Vás pýtam že ako sú na tom tieto čínske alebo turecké napodobeniny ramien....Silentbloky týchto ramien a gulové čapy vydržia niečo? Niečo také nechcem že po mesiaci by som mal zase meniť čapy a silentbloky.....Oplatí sa takéto ramená kúpiť? poradte....
Mexikan

Re: Rameno Čína vs Turecko

Příspěvek od Mexikan »

Raději zrenovuj staré origo...
Čína nebo turecko je v podstatě jedno, ale už pro ten pocit bych si to na auto nedal.
Samozřejmě to rameno samotné nějakou dobu vydrží, ale zbytek půjde do háje rychle,
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Souhlasím s Mexikánem,nekupuj čínu nebo turka, raději ten repas,bude o mnoho leší než ty jejich šmejdy.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Předchozí majitel mě na auto nasadil "Čína, turecký" ramena ... zjistil, že cena těhle ramen vychází stejně jako když koupí nový origo čepy. Jezdilo to nějakou dobu v autoškole a v pohodě. Teďka ty ramena jsou zralý na výměnu (což je taky čeká) ... rameno jako takový je OK ... ani moc neorezlo. Jen gumy jsou už KO ačep jsem měnil po vánocích.

A jak píše Mexikan ... Čína nebo turecko je úplně šuma fuk ;)

Pokud máš možnost zrepasuj originální ramena (nový origo gumy a čepy) a auto ti to už přežije (nejspíš :) )
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
VAN3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VAN3R »

Dobre.... Tak potom pojdem do toho zrepasovania starých ramien.....Ktoré čapy ramien sú kvalitné? FEBI,MOOG alebo DELPHI?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Teďka jsem se informoval u majitele ... byly tam nasazeny u cca 200tis km .... momentálně mam 270tis a budu je měnit ;)

záleží jakej máš nájezd a jak dlouho feldu plánuješ ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

nevim no já dával čepy a silentbloky originál (čepy trw) a celý to vyšlo asi na 600,- ;) ideálně sehnat druhý ramena a ty si zrepasovat a pak přehodit
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Vasek

Příspěvek od Vasek »

podle posledních dostupných informací není dobrý dávat origo čepy. Né, že by vlastní čepy byly nekvalitní, ale prachovky dost odcházej a bordel pak zničí čepy. Za mně můžu doporučit třeba MOOG, ale určitě je víc výrobců, co vyrábí kvalitní zboží.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
VAN3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VAN3R »

Takže dneska som si objednal ramená TRW a čapy riadenia tiež TRW.....dúfam že mi to aspoň niečo vydrží
mikka

Příspěvek od mikka »

U TRW doporučuju často kontrolovat manžety. Mě vydržely dva dny.
Ale je to už víc jak rok, třeba se už polepšili...
kwik

Příspěvek od kwik »

my když dělali repas přední nápravy někdy na podzim, tak čepy, silentbloky, silentbloky stabilizátoru, tyčky řízení atd vše v originál dílech vyšly na cca 1000kč, nevím to přesně, objednával jsem více věcí... určitě je lepší zrepasovat staré (u kterých člověk ví, že vydržely bez zásahu třeba 130tis km jako mě) než kupovat nejistou čínu za víc peněz než je repase...
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Vasek píše:podle posledních dostupných informací není dobrý dávat origo čepy. Né, že by vlastní čepy byly nekvalitní, ale prachovky dost odcházej a bordel pak zničí čepy. Za mně můžu doporučit třeba MOOG, ale určitě je víc výrobců, co vyrábí kvalitní zboží.
ano, prachovky sem kupoval jako náhradní za nějakých 15,- kus a vyměnil ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

čapy TRW a originál škoda (čo je vlastne tiež TRW), nemajú tie isté manžety a ani samotný čap myslím nebude to samé.
Ako už bolo spomenuté, TRW majú hrozne šitné manžety, mne vydržali asi 2mes. Samozrejme krátko nato bol čap KO.

Originálny čap, ktorý má dieru za závitom (pre zaistenie matice) má na manžete napísané TRW Germany + nejaký kód. Tie sú OK.
Taktiež mi zatiaľ držia čapy MEYLE Germany. Dával som všetky 4 (horné i dolné). Najazdené na nich 40K km a zatiaľ sú OK (na pneu 185).
Fotrovi drží RTS a po 2R OK čap i manžeta (zatiaľ najazdil asi 20K km).

U ramien súhlasím čo bolo spomenuté vyššie - určite nedávať žiadnu druhovýrobu. Omoc lepšie je zrepasovať originál. Origo silentblok predný tuším 2€, zadná sada 8€ a čap spodný 5 - 8€ (ale určite nedávaj zmienené TRW alebo VIKA :-) )
Odpovědět