Studená nestartuje
-
chalka - FK
Studená nestartuje
Ahoj, mám 1,3 MPi na LPG, když je studená (ráno) tak se hrozně těžko startuje, chytne třeba až na desátý pokus a to jen na tři válce a pak se teprve chytne na všechny. Jakmile je teplá, nebo ten den jela, tak chytá na brnk. Vyměnil jsem svíčky, teplotní čidlo, přetěsněné sání i těsnění pod hlavou, klapka vyčistěná. Na VAGu píše lambda sonda a vstřiky 1., 2., už si opravdu nevím rady, neporadil by mi někdo znalý? Díky
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Studená nestartuje
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =21&t=7569
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 21&t=30909
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli to je tvůj problém, ale něco podobného jsem řešil, taky to nechtělo studený chytat
, závada lamby a vstřikovačů a nakonec to dělala řídící jednotka na plyn. byla blbě nastavená a emulovala lambdu v napění 1-1.6V
a mator s toho měl svátek 
, závada lamby a vstřikovačů a nakonec to dělala řídící jednotka na plyn. byla blbě nastavená a emulovala lambdu v napění 1-1.6V
-
chalka - FK
Lambda mi na plyn ukazuje 1,57 V takže je to asi taky špatně? 
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
No buď je špatná bohatost a nebo to blbě měříte. Ale jestli to ukazuje diagnostika při chodu auta na plyn tak je blbě nastavená emulace ...
Nejlíp změřit multimetrem přímo u motoru kde je chyba. Jestli lambda ukazuje tohle před emulací tak je bohatá směs
ale hrozně a jestli za emulací tak je to blbě nastavený, na řídící jednotce je červík kterým se to ladí ....
Nejlíp změřit multimetrem přímo u motoru kde je chyba. Jestli lambda ukazuje tohle před emulací tak je bohatá směs
ale hrozně a jestli za emulací tak je to blbě nastavený, na řídící jednotce je červík kterým se to ladí ....
-
chalka - FK
Takže studený start i na benzín ovlivňuje ta ŘJ plynu? Je to systém BRC, ještě starej a jsou tam dvě krabičky...nevím, kde by bylo nějaké štelování. Ano měřili jsme to přes VAG. Byl jsem s autem i na seřízení plynu a chlap mi řekl, že je špatná lambda, že má prodlevu a je "líná" ta na startování mít vliv nemůže?
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
No špatná lambda rozhodí všechno i plyn pak krokovej motůrek na hadici od lpg tak dělá nesmysly.
Udělej pokustóna, Zapni zapalování - svítí kontrolka ale nestartuj, krokáč se vrátí do výchozí polohy. Vypni zapalování, odpoj
lambdu, odpoj baterku, dej si cigáro, zapoj baterii a udělej pokus jak to chytne a jak to pojede. Samo s odpojenou lambádou to nebude ono ale poznáš jestli to dělá ono nebo ne ....
Udělej pokustóna, Zapni zapalování - svítí kontrolka ale nestartuj, krokáč se vrátí do výchozí polohy. Vypni zapalování, odpoj
lambdu, odpoj baterku, dej si cigáro, zapoj baterii a udělej pokus jak to chytne a jak to pojede. Samo s odpojenou lambádou to nebude ono ale poznáš jestli to dělá ono nebo ne ....
-
chalka - FK
Ok, díky, ráno zkusím start bez té lambdy. Dneska jsem ju jen tak ze srandy vyzkoušel odpojit a bez rozdílu, jede to úplně stejně. To že nemá výkon už jsem jaksi zkousl...ve srovnání se starou...
-
chalka - FK
Tak jsme změřili i tlak čerpadla a u motoru dává 3 Bary, proběhl i reset jednotky a klapky....