přestavba na sahraru 2rychl. z 1.6-1.9 foto

Simos 2P
135M, 136M
Faust
Kontaktovat uživatele:

přestavba na sahraru 2rychl. z 1.6-1.9 foto

Příspěvek od Faust »

Zdarec pánové
máte někdo foto jak ste předělali na 1.3jku ventilátor 2ryhclostní z 1.6tky nebo 1.9tky?
chci na moji 1.3mpi klima dát tu plastovou saharu 2rychlostní,ale můj noví chladič klima nemá k tomu matky na uchycení.

případně zda vám to šlo jednuduše zapojit na 3pinovou koncovku co má 1.3 s klimou.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Re: přestavba na sahraru 2rychl. z 1.6-1.9 foto

Příspěvek od DERMIN95 »

Mě už s touhle otázkou odkoply. Prý to 1.3 uchladí bezpečně ;)
Obrázek
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

CO mas jako puvodni vetrak? Predelaval jsem taky chlazeni kvuli klimatizaci, dodelal jsem klimu a puvodni chladic proste nestacil. V te velke plastove sahare z 1.9 nevidim problem, jen jsem si musel udelat distancni sloupky a tema jsem ji chytil primo do chladicove steny. Co se elektriky tyce, pokud tam bylo neco slabsiho, bude potreba natahat novy draty, pres puvodni je to tak na taborak. Ten vetrak bere na druhej stupen skoro 25A. Puvodni draty se daji pouzit k ovladani rele.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

né já mám origo klimu v 1.3 mpi už od výroby a právě chci posílit větrák co tam je origo ke klimě takže mám už 3piny na zásuvce větráku.
ale v létě jezdím hodně krátké trasy v městě kde mě to po delší sobě hodně stoupne a vypne klimu díky vysoké teplotě.

tak proto to zlepšení a taky že t plastová sahara nezabírá tak místo.

koukal jsem že seš z brna já tam teť dělám na turnusy tak bysme se mohli třeba sejít a okouknul bych to.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

ještě se zeptám kde se dá koupi ten odpor u větráku,nějak to nemůžu najít.asi se to menuje jinak
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jak psal kolega z druhýho příspěvku , tak to jse m taky někomu psal , a je to pravda , to auto bylo udělaný tak aby to fungovalo , jestli se ti to přehřívá musíš najít / odstranit problém (pumpa termostat chladič víčko těs pod hlavou )
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Jestli jsem pochopil, tak kolegovi vypina klima - v kolonach se neni moc cemu divit. Muze to mit nekolik pricin. Budto ten spatny ventilator - to by chtelo zkusit, jak horky je kondenzator (chladic) klimy vepredu. Normalne rukou. Pokud se skoro spalis, je to spatne. Kondenzator muze byt i zaneseny bincem.
Dalsi moznost je uz horsi - spatny redukcni ventil ve vyparniku. Pokud propousti moc chladiva, sice to chladi o neco vic, ale za cenu mizerne ucinnosti. Posledni moznost je spatny ten "havarijni" snimac tlaku v okruhu klimy.
Nebo pak opravdu pres RJ motoru.
Jak dlouho po zapnuti druheho stupne sahary se klima vypne? Funguje vubec druhy stupen?
jinak odpor pro polovicni rychlost je soucasti ventilatoru. Jestli mas 3vyvodovy vetrak uz v aute, da se to prestavet dost jednoduse. Jen to chce natahnout poradny drat od baterky (PRES POJISTKU!!!) k vetraku, na puvodni draty k vetraku dat rele a tema spinat + z novyho dratu.

Jinak potkat se klidne muzem, ale jsem pomerne vytizeny, muzu akorat po vecerech.

ps: ten maly chladic, co je na 1.3 puvodni, obvzlast v cinske verzi na uchlazeni ve vedru pouze puvodnim ventilatorem opravdu nestaci. Chvili jsem to tak mel, ve 30 stupnich jsem na dalnici nesmel jet vic jak kilo, pac jinak se vydala rucicka nekompromisne nahoru. V kolonach to nebylo o moc lepsi, navic mam klimu od Diavie, ktera neni navazana na RJ motoru. Bylo to o pruser. Motorem to neni, ten od vymeny chladice najel uz skoro 50tis. Mam v tom chladic 1.6 a saharu z diesela a je to tak akorat. Navrzene to je tak, ze to bez klimy funguje. Takze se postupuje podle prirucky pro lov jelena - vypne se klima...
Naposledy upravil(a) Honzis dne pon 13. kvě 2013 20:06:44, celkem upraveno 1 x.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

to že ti to vypne klimu když ti auto se zahřeje na cca 98stupňů je normální kvůli ochraně ale já to chci zlepšit k tomu aby to zbytečně nenastávalo.neni na závadě vylepšit výrobní procesy sté doby ;)
motor mám komplet postavený nově a precizně a chladící soustava běží,jen chci zlepšit konfort až nastanou zas 35 palerma a já si budu klidu chladit pr... :lol: :lol:
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

dvojka funuje určitě protože to je hukot jak stíhačka ;) myslím že po cca minutě vypne.záleží na venkovní teplotě.
myslíš že by to původní kabely nevidržely když tam je od výroby už namontovaná klima a dvourychlostní větrák.o kolik může mít víc watu ten z 1.9tky?myslím že má lepší učinost díky velikosti a počtu lopatek.

ps:jinak já taky dělam do 18h večer a jsem ubytovaný v časti Jundrov ulice veslařská.teť mám turnus volno ale příští týden zas jedu.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Jestli mas znova postaveny motor, tak normalne kup chladic z 1.9, par hadic a trubek a proste to prepoj. Zmizi ti tim i problem s uchycenim velke vrtule...Me se tam tehdy uz nevesel - vymenik od diavie je dost nesikovny a mel jsem problem se vyhnout s trubkama. Ale i tak to funguje na vybornou...

no mozna by to ty kably vydrzely, ale nezkousel bych to. V lepsim pripade by to byl takovy softstart, v horsim ti to nekde odpali nejaky kontakty nebo zacnou horet draty. Ten velky ma fakt odber jako :pig:, tim, ze mam neorigo klimu, tak jsem musel dost resit problem elektriky - kdyz jede druhy stupen, neni ji dost. Leda bez svetel... takze denni sviceni, v noci se nesmi dlouho stat v kolone :-)

kurna ja bych se mel konecne naucit cist veci najednou. Ja bydlim na Vinohradech a pracuju v Reckovicich. Neco z toho by se dalo.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

jak budu v brně tak se ti ozvu a domluví me se.rád bych to viděl.
jinak když mě spíná origo větrák na 2stupěn tak podle zabudovanému voltmetru mě s 14.2V to stáhne na 12.6V takže taky odběr velký proto si myslím že to musí stačit,ale chtělo by to sehnat tabulku výkonovích hodnot ale nikde jsem zatim na to nepadnul,jen že větrák má 300mm a výkon nic.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

No. Mas zrejme 90A altik, ja mam klasicky 70A. Napeti sedi. Jen s tim, ze ja to mam bez svetel... Kdyz rozsvitim, napeti na volnobeh s druhym stupnem cca 11,5V. Celkem problem. Jinak kdyz jsem to meril, ten vetrak bere 20-24A podle napeti v palubni siti, tzn neco kolem 300W. Mam pocit, ze stitkove ma 280W, by celkem odpovidalo. 20A pojistku to pri rozjezdu bere bez milosti. Udrzi se az 30tka...
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

ano mám 90A altík a 64amh baterii.nekoukal jsem na můj větrák ale myslím že má 280w.moc se v elektrice neviznám ale chtělo by to proměřit můj origo kolik dává a věděl bych zda to nebude cloumat s drátama :D
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

tak jsem konečně sehnal v dílenské příručce hodnoty sahary

Obrázek

takže rozdíl mezi je jen v razantu druhého stupně
Odpovědět