snížení spotřeby
-
Vlado - FK
snížení spotřeby
Čau nezná někdo nějaké fígle jak co nejvíce snížit spotřebu u 1.6 žere mě to přes 10litrů
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: snížení spotřeby
Vypnout motor i při tlačení do kopce.
Hele tvoje informace jsou naprosto, ale opravdu naprosto nedostačující.
10l/100km může být v pohodě, záleží, kde jezdíš, jak jezdíš, s kým jezdíš, co vozíš, co tankuješ.
Hele tvoje informace jsou naprosto, ale opravdu naprosto nedostačující.
10l/100km může být v pohodě, záleží, kde jezdíš, jak jezdíš, s kým jezdíš, co vozíš, co tankuješ.
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Co treba LPG? To sicr neni snizeni spotreby, ale aspon uspora penez
.
Nejdriv bych byt tebou zkusil zmenit styl jizdy, z kopce brzdit motorem a jezdit plynuleji.
Nejdriv bych byt tebou zkusil zmenit styl jizdy, z kopce brzdit motorem a jezdit plynuleji.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi bych začal seřízením ventilových vůlí,vyčistit klapku, výměnou svíček,oleje, vzduchového filtru a kontrola dohuštění pneu .
a možná změnit styl jízdy .
něco píšou i tady
http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=693586
a možná změnit styl jízdy .
něco píšou i tady
http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=693586
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
prerovacek - FK
No, nevím, zda mu pomůže rada typu změnit styl jízdy, brzdit motorem apod. Sice položil hodně blbě otázku, nenapsal jak jezdí, jaké trasy jezdí, zda sám či více lidí apod., ale přeci už i můj malej bratranec ví, že pokud chci ušetřit palivo, tak nesmím jezdit agresivně

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Má pravdu předsedo i prerovackovo malej bratranec ví že nesmím jezdit agresivně.
Takže změň styl jízdy, brzdi motorem.
Je zbytečné zde polemizovat o tom jak má jezdit, když pořád nevíme jak jezdí.
Takže změň styl jízdy, brzdi motorem.
Je zbytečné zde polemizovat o tom jak má jezdit, když pořád nevíme jak jezdí.
-
prerovacek - FK
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nic nového a geniálního ti tu nikdo neporadí.
Jestli chceš obecně ušetřit, tak jezdi co nejméně.
Jestli jezdit musíš, snaž se jezdit plynule a předvídej. Z mírného kopce vyhazuj, z prudkého brzdi motorem, včas zařaď vyšší kvalt... (najdeš toho na netu hromadu)
Kumuluj jízdy tak, aby jsi najednou objel víc věcí - nejvíc to žere při krátkých pojížďkách se studeným motorem.
S 1.6kou se dá jezdit za šest litrů ale i za třináct. Tohle auto není vhodné pro krátké jízdy po městě, to jezdí ať děláš do děláš za těch třináct.
Jestli chceš obecně ušetřit, tak jezdi co nejméně.
Jestli jezdit musíš, snaž se jezdit plynule a předvídej. Z mírného kopce vyhazuj, z prudkého brzdi motorem, včas zařaď vyšší kvalt... (najdeš toho na netu hromadu)
Kumuluj jízdy tak, aby jsi najednou objel víc věcí - nejvíc to žere při krátkých pojížďkách se studeným motorem.
S 1.6kou se dá jezdit za šest litrů ale i za třináct. Tohle auto není vhodné pro krátké jízdy po městě, to jezdí ať děláš do děláš za těch třináct.
Tak jak se říká : "Na blbou otázku blbá odpověď". Kdyby řekl, že jezdil za 6 a z neznámých důvodů na stejné trase se stejným stylem jízdy jede za 10, tak se může začít polemizovat.
Já mam felinu sice jen rok, takže jsem s ní moc nenajezdil (nějakých 12 tis.) , ale mimo město jedu pod 6L (jednou i za 5,3) ,ve město pak 7L-7,5 a to jezdím slušně (jen sem tam to někde protahnu nebo nasraně někoho předjedu).
Já mam felinu sice jen rok, takže jsem s ní moc nenajezdil (nějakých 12 tis.) , ale mimo město jedu pod 6L (jednou i za 5,3) ,ve město pak 7L-7,5 a to jezdím slušně (jen sem tam to někde protahnu nebo nasraně někoho předjedu).
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic