Teploměr a otačky

Simos 2P
135M, 136M
TomasP. - FK

Teploměr a otačky

Příspěvek od TomasP. - FK »

Ahojky lidičky chtěl jsem se zeptat mam 2problemy...
1.neukazuje mi teploměr no lehce se hybne ručička až když sepne ventilator na chladiči...
2.Možna to s tim trochu souvisi auto nastartuji otačky jsou nějakych 1100 stači lehce drbnout do plynu a ustaly se,ale co jsem zkoušel tak když nastartuji necham je chvilku zvišene na těch 1100 a pote sešlapnu plyn tak ejhle zustanou na 2000 jako když zapnete sytič u 120...
Zatim jsem nic neměřil nerozdělaval auto jede v pořadku jde pěkně za plynem...
spiš mě zajima jestly již někdo neměl podobny problem a co pomohlo děkuji za nějake poznatky...
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Re: Teploměr a otačky

Příspěvek od Paulie »

Jestli ihned po startu, když je studený motor jsou ot. 1100 tak je to správně....
Zkus počkat..a jednotka by si to měla během 3.minut po startu sama zkorigovat na 800 ot./min.

Pokud ti otáčky zůstavají viset jak píšeš kolem 2000 tak by to chtělo nejspíš vyčistit škrtící klapku;-).
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

že ti vysí po startu v tomhle počasí otáčky na 1100 rozhodně NEní správně ;)

Napíchni to na diagnostiku a udělej základní nastavení škrtící klapky ...
..pokud nepomůže tak pak bych zkusil vyčistit a znova základní nastavení ... a pokud ani to nepomůže tak se koukni po jiný klapce :)

Ad teploměr ... nehrabal jsi se v budíkách ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
TomasP. - FK

s budika jsem nic nedělal...
boužel ja osobně doma na to nic nemam...
a tak se zrovna tady zeptam jestly tady neni někdo z brna kdo s timto ma zkušenosti...
jelikož do servisu se mi to moc davat nechce ti tak max do toho něco střiknout a aby to nebylo jetě horši že by to pak nedrželo otačky vubec...
zatim to děla to,že po startu jsou zvišene,ale stači drbnout lehce do plynu a ustaly se to...připadně mě napada jestly to neděla nějake čidlo teploty že si jednotka mysli,že je motor studeny...
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Nejdřív nech vymazat adaptace škrtící klapky, pokud to i potom nebude dobrý, můžeš vrtat do čidla teploty ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
TomasP. - FK

Tak dnes mi to udělalo,když se motor lehce zahřal šel nastartovat pouze po sešlapnuti pedalu,udělalo to pěknej kouř za mnou..
Tak jsem jukl na svičky jsou tam champion maji zkoro60000 jsou suche,ale černe...v patek jsem obědnanej na diagnostiku tak snad to nebude nic važny,že to např,bude dělat špatne čidlo na termostatu?
Odpovědět