Při přidání plynu chcípe

MPi 1AV
AEE
Mantrabeach - FK

Při přidání plynu chcípe

Příspěvek od Mantrabeach - FK »

Zdarec.Mám problém.prodával sem felinu známým,vyzkoušeli si ji,odjeli,natankovali si a najednou přestala startovat.odtáhli to k nám domů a že už ji nechtěj.No koukal sem na to a nastartovat jde,jak ny benzín tak na LPG ale když přidám plyn tak chcípe na obě paliva.volnoběh si drží normálně jen při přidání plynu prostě chcípe.Bylo to na diagnostice a chlápek řekl že klapkou to není.ale byl tam ve výpisu myslím snímač na rozdělovači a snad i cívka ale cívku jsme dnes zkusili jinou a nic.a možná jsou na výměnu svíčky ale tím to nebude.to by se zhoršovalo.tohle bylo z ničeho nic.Nevíte někdo co by to mohlo bejt?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Při přidání plynu chcípe

Příspěvek od Atnarfus »

Když to dělá na obě paliva, tak to dodávkou benzínu či plynu nebude. Prověř průchodnost sání a výfuku. Takový výfuk ucpaný uvolněnou skelnou vatou, ten dokáže pobavit. Když nic nenajdeš, tak to bude elektrikou.

Tím že jsi to pustil z ruky, už nemáš jistotu v čem se vrtali, nebo co s tím prováděli. Když už nebude chytu, koukni i na rozvody, nastavení základního předstihu...
Mantrabeach - FK

Příspěvek od Mantrabeach - FK »

právě že s tím jen odjeli,natankovali a už se to vezlo zpátky k nám na laně takže s tím nic neudělali.no uvidím co s tím udělá v servisu
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Nevím jak funguje LPG, ale určitě to bude nějakým způsobem získávat data o množství paliva od vstřikovacích ventilů = může být na vině lambda. Pravděpodobně je to chudý a když šlápneš tak už je směs nezapalitelná. Když to dělá na LPG, tak to nebude čerpadlo. Pak už jedině špatnej předstih, nebo hallův snímač.

EDIT: jo a zapomněl jsem na MAP senzor, jestli je podobnej tomu na 1.3, tak tam stačí přechodovej odpor, třeba zrezlej konektor.
Dave - FK

Příspěvek od Dave - FK »

co je to ten MAP senzor? Mam uplně stejný problém. Nedavno jsem měnil čerpadlo s filtrem paliva a čistil klapku, chvilku klid a ted otáčky drží normálne ale šlapnu trochu na plyn a začne se dusit až chcípne.
Odpovědět