LPG nedrží volnoběh, benzín ano

Simos 2P
135M, 136M
Lipik - FK

LPG nedrží volnoběh, benzín ano

Příspěvek od Lipik - FK »

Zdravím,
zakoupil jsem si felici 1.3 MPI na LPG a mám první problém. LPG je tam namontováno rok. Problém je ten, že pokud vyřadím za jízdy na LPG tak ve většině případů motor prostě chcípne. Případně pokud chytne volnoběh tak je velice nestabilní a kolísá. Toto se mi děje, ale pouze na LPG. Na benzín volnoběh drží jak přibitý.
Chtěl bych se zeptat jestli se s tím někdo nesetkal a na co bych se měl prvně zaměřit?
Vzduchový filtr a svíčky tam jsou nové.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG nedrží volnoběh, benzín ano

Příspěvek od osobne »

Filtry LPG a zkusit tankovat LPG jinde.
Lipik - FK

LPG jsem nechal zkontrolovat a bylo mi řečeno, že to vypadá na chybu na straně motoru. Buď to nějaké špatné těsnění a nebo špatně nastavená škrtící klapka. Dneska jsem vyměnil těsnění pod klapkou a je to trošku lepší, ale i tak to občas zdechne, ale když to nezdechne tak otáčky tak zvláštně lítají mezi 500-1500. Může to být špatně seřízená klapka? I když to u benzínu nedělá?
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Když to hodně zjednoduším, pokud na benzín je vše ok tak je problém v 99% případů v blbě nastaveným
LPG. Když kroutíš kolečkem na reduktoru tak se něco mění?
Lipik - FK

Bohužel nevím přesně, který šroubek. Je pravda, že jsem to úplně nezkoumal, protože jsem na to neměl čas, ale zjistil jsem konečně aspoň, který reduktor mám.
Je to tento: http://autodily.lkauto.cz/reduktor-lpg- ... at09-100HP
A jinak takto vypadá celý LPG systém: http://imgup.cz/images/2013/07/28/fwh7n.jpg
A když se dívám na tu fotku. Je ten štelovací šroubek, který jsem zakroužkoval?
Případně je to seřízení jen takové, že prostě buď to dotáhnu a nebo povolím a tím seřídím volnoběh? Nemůže se pak stát, že bych měl zbytečně třeba o litr větší spotřebu? K omezení průtoku plynu by měl sloužit ten krokový motorek, který je na hadici mezi škrtící klapkou a reduktorem, že?
Zatím se mi nechce jezdit do servisu a chci se poptat než abych pak dělal něco zbytečně :)
Lipik - FK

Problém vyřešen. Stačilo dotáhnout jeden ze šroubků :) byl jsem to přihlásit tak se mi chlápek z emisí na to přímo podíval a změřil.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Tak v tom případě doporučiji změnit lpg technika, to musel být vocas
až na půdu když to sváděl na klapku a kdesi a cosi
Odpovědět