Pomoc s výběrem značky aku vrtačky

pokec o všem možném i nemožném
Baset
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s výběrem značky aku vrtačky

Příspěvek od Baset »

Zdravím ... potřeboval bych poradit s výběrem aku vrtačky ...

Hlavně bych rád nějaká doporučení co se týče značky ... kvalita, výdrž, cena, atp.

Zatím jsem si vybral dvě ale jsem v takovým Hype stavu že bych do toho nerad skočil po hlavě a pak se do ní několik let bil kladivem že jsem vůl :hlava:

1) DeWalt DCD785C2

2) Protool PDC 18-4 Compact - zatím favorit

V přehledu značek DeWalt, Protool, Bosch(modrá), Milwaukee, Metabo, Makita, ... se moc nevyznám v rozdílech (tedy jest jsou vůbec podstatné pro neprofesionála) c ose týká kvality, servisu, výdrže atp.

Požadavky:

příklep
cena cca 7.000,-
kroutící moment - 40Nm a víc (čím víc proužků tím víc adidas :P )
rychlost (broušení leštění)

Prosím tedy o vaše rady a názory... :salut:
Vasek

Re: Pomoc s výběrem značky aku vrtačky

Příspěvek od Vasek »

táta používá na práci festool (podobná řada jako protool- nevim jaký v nich jsou rozdíly) a naprostá spokojenost. Když jí kupoval, tak nevěděl jakou koupit a tak koupil stejnou, jakou mu pořídili pracovní. Má jí několik let, používá jí naprosto často a žádnej problém. Strejda jí má taky a ten ji používá téměř každodenně a taky bez problémů. V jedný truhlárně, kde jsem chvíli pracoval, jsme používali téměř všechno nářadí od protoolu a fungovalo dobře. S protoolem rozhodně chybu neuděláš (pokud ti jde o kvalitu). Dewalt je taky prej kvalitní značka (v tý truhlárně jí měli taky), ale aspoň ty starší aku vrtačky od nich bejvaly dost těžký. Nevim, jak jsou na tom teď. Navíc obě dvě, který jsme tam měli, tak při vrtání smrděly, jako kdyby se jim pálil motor (takovej ten elektrickej smrad). Prej je to ale normální. Kdybych si měl vybrat já z těch dvou, určitě bych si vybral protoolku.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
kwik

Příspěvek od kwik »

můžu doporučit dewalt, máme v práci docela dost nářadí dewalt a podle mě, co to sneslo, snáží a snese za používání... podle mě kvalita.
Mr.Bzuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Bzuk »

My jsme měli v práci aku od Milwaukee, s lepší aku jsem ještě nedělal. To co si nechá líbyt je neuvěřitelný a výdrž baterek je úžasná stehně jako cena. :scratch:

http://www.milwaukee.cz/int%5Ccz%5Ccz_p ... t&nav1=pro

Na doma jsem si nedavno koupil aku od Stanley Fat Max - měla by to být divize od nástrojárny TONA. Aku pěkná, jak zpracováním, tak kvalitou. Celý tělo z Alu, 22 utahovacích momentů 48Nm + příklep. Nový 18V Lithiový akumulátory toho vydrží hodně, doba nabíjení 40 minut. Nabíječka s procesorem. Já jsem ji koupil novou na Aukru za 2 999,-

http://www.stanleyworks.cz/powertools/hammer-drill-18

Jinak veštěrý nářadí od Dewaltu je co do kvalita x cena x výkon výborná volba. V práci jsme měli 5kg vrtací kladiva a kvalitně bych je přirovnal k Hilti
woko

Příspěvek od woko »

doporučuju DWT, za ty prachy nám slouží priklepka 6 a aku 8 let, ale ta uz má teda nový baterky a docela na kahanku
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Baset
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baset »

Tak jsem nakonec zvolil DeWalt DCD785C2 ... zítra dorazí ...
Odpovědět