1,3 MPi šedý "prášek" ve plynovým filtru
-
Freiheit
- Kontaktovat uživatele:
1,3 MPi šedý "prášek" ve plynovým filtru
Zdravím,
dnes jsem při kontrole plynového filtru v reduktoru Tomasetto Achille zjistil, že plynový filtr byl plný šedého "prášku", "prášek" byl i pod a na filtru v té nádobce na filtr. Filtr jsem měnil před 5 000 km a tento "prášek" tam byl také, ale jen malé množství - pár zrníček... Teď tam byla tak kávová lžička toho "prášku". Podle mě motor běží a jede normálně, i spotřeba normální kolem 9-10l podle jízdy, jen za studena chcípá....
Nevíte co je to za prášek a čím to je ?
Díky.
dnes jsem při kontrole plynového filtru v reduktoru Tomasetto Achille zjistil, že plynový filtr byl plný šedého "prášku", "prášek" byl i pod a na filtru v té nádobce na filtr. Filtr jsem měnil před 5 000 km a tento "prášek" tam byl také, ale jen malé množství - pár zrníček... Teď tam byla tak kávová lžička toho "prášku". Podle mě motor běží a jede normálně, i spotřeba normální kolem 9-10l podle jízdy, jen za studena chcípá....
Nevíte co je to za prášek a čím to je ?
Díky.
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1,3 MPi šedý "prášek" ve plynovým filtru
normalni spotreba? kolem 9-10l/100km ? to se mi moc normalni nezda
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
Freiheit
- Kontaktovat uživatele:
Když to bylo nový tak to zralo okolo 9, teď kdyz tam mám 14ky tak okolo 9,5 ... Přijde mi to ok vzhledem k tomu jak jezdím 
-
Tomasosi - FK
mělo by to žrát tak 6,5-7,5l/100km 
-
Freiheit
- Kontaktovat uživatele:
6,5 - 7,5l / 100km ? Tolik to žere na benzín
-
Tomasosi - FK
tak na LPG by to mělo brát tak kolem 8 a né 10
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
Octavia 1,6 55kw na LPG bere mezi 7-8l/100km
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
Freiheit
- Kontaktovat uživatele:
V 1,6 máš ale asi sekvenci a ne podtlak. A za 9-10l tady jezdí na LPG půlka lidí. Každopádně jsme se dostali k něčemu jinému než původně. Tak ten prach, popel nebo jak to popsat je asi vinou natankovani špatného LPG. Jen mě zajima jestli to nemůže byt i vinou něčeho v autě (nádrž....).
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Normální bordel-nikdy nevíš, v čem jim dovezou ten plyn a v jaké cisterně to vezli. Proto se to mění. 9-10l je normální při městském nebo agresivním provozu na podtlak. Já to přiškrtil, trochu zklidnil jízdu a byl jsem na 8-8,5l, ale teď jsem zase na 10l. Budu muset vyměnit vzduch filtr-nebo pravou nohu ve městě? 
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ten šedý prášek je uplně normalní věc kterou se zanáší filtr.pravda je že to je věčinou špatným plynem.bohužel i v dnešní době se pančuje i plyn.proto když se zanese ten filtr dochází k větší spotřebě a nepravidelnému chodu,ale né ve všech případech.někdy to prostě projde i skrz.mě žere běžně podtlak od začátku mezi 8-9.5l dle nohy a modu
a už natočených na plyn 140tkm ,a to mám feldu o něco těžší.
někdy pomůže jen filtřík vyfouknout a jede dál ..ale stojí cca 70kč tak to nikdy neřeším.
někdy pomůže jen filtřík vyfouknout a jede dál ..ale stojí cca 70kč tak to nikdy neřeším.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D