CO už jsem zkoušel. Falešný vzduch to nikde nebere (když zacpu sání, tak to prostě zdechne..), klapka je vyčištěná a zresetovaná, nové filtry, nové svíčky. Lambda regulace funkční.
Další na co jsem přišel. Při nedávném pobytu vozidla v servisu měnili některé věci, mimo jiné olej. Dali ho tam ale o dost víc, než by bylo vhodné. Za studena cca 5mm nad rysku, za tepla samozřejmě ještě víc. Problém údajně začal až po návštěvě servisu. Olej jsem upustil ale ještě jsem neměl možnost s tím jet, neb je to zlehka rozebrané. Snad to zítra složím.
Povedlo se mi při tom problému zapojit diagnostiku. Co mě dost překvapilo, když se to začne tůrovat, tak kolonka "vzduch" ve 3 nebo 4 skupině ukazuje 0. Jinak všechno celkem ok, prostě to odpovídá tomu, že se jednotka snaží zvládnout nějaký binec. Takže klapka v dorazu atd, ale až jako důsledek. Je vidět, jak se tam ty hodnoty celkem pomalu blíží.. Po téhle příhodě se v diagnostice objeví chyba 01087 - základní nastavení nebylo provedeno, nesmyslný signál. Bohužel nevím, k čemu se to vztahuje.
Celkem by to sedělo na to, že to přisává olej, ten se spálí a udělá bordel v lambda regulaci, klapka otevře, začne to zdechat, páč olej není benzin, čili se přidá i benzin a tak dále. S falešným vzduchem to tyhle věci dělá, s falešným palivem by mohlo taky.
Neví někdo čím by to mohlo bejt?