Článek ve SM - po koupi vyměnit termostat a čidlo otáček

pokec o všem možném i nemožném
molanmolab

Článek ve SM - po koupi vyměnit termostat a čidlo otáček

Příspěvek od molanmolab »

Zdravím, našel jsem článek ve Světe motorů (viz odkazy), kde nějaký odborník radí, ihned po koupi Felicie vyměnit termostat, čidlo otáček a repasovat alternátor. Souhlasíte s tím, nebo to podle vás není tak nutné?

http://2i.cz/5f0a6b4192
http://2i.cz/0a5f3e14c7
http://2i.cz/f5a0c1eb38
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Článek ve SM - po koupi vyměnit termostat a čidlo otáček

Příspěvek od Maty »

Prolítnul jsem to letem světem ... nicméně pokud to radí odborník tak na to masi něco bude :D :D

to abych zítra koupil termostat, čidlo otáček a dal altík na repas ... tak nějak to tam jezdí od výroby a furt to funguje ;)

... blbost to měnit pokud to funguje
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

:shock: :roll: bože to je zase pí*ovina od Jandy z huby vyblitá... bože
Obrázek
Vasek

Příspěvek od Vasek »

články, kam píše janda už ani nečtu. Jsem totiž alergickej na někoho, kdo se vydává za odborníka přes motory a přitom vypustí do éteru takovej blud, jako že cyklovač ve felicii ničí řídící jednotku :hlava:
Každopádně s tim termostatem je to blbost. KO termostat pozná i lajk a pokud je dobrej, tak ho přeci nebudu měnit. Kort u termostatů, kde novej nemusí vůbec znamenat dobrej. A čidlo otáček? Pokud neni s autem žádnej problém, tak proč ho měnit. To když už by někdo chtěl jó prevenci (třeba kdyby jel někam tisíce kilometrů), tak ať si ho koupí a vozí ho v kastlíku. Vyměnit ho případně je minutová záležitost.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Taky jsem to proletěl, je to snůška nesmyslů :puker:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
molanmolab

Příspěvek od molanmolab »

Tak to jsem rád, že to není tak horké. :)

Co byste doporučovali vy? Já plánuju výměnu oleje. BYlo by dobré ještě něco?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

olej v převodovce, vzduchovej filtr, palivovej filtr
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

na palivovej kašli. Jen když bude problém tak to vyměň. Spíš misto toho udělej rozvody ať máš klid.
Obrázek
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Možná jsem jediný,ale alternátor i čidlo otáček fungují normálně už od koupi....mám se začít bát a rychle to preventivně vyměnit?? :D ...a proč třeba rovnou nevyměnit příkladem třeba řídící jednotku nebo preventivně vyměnit celý auto....boha dyť opravuje se buď když dílu skončí předepsaná životnost nebo když začnou být problémy
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Zase na druhou stranu,kamarád co má fabku slavné HTP,ten se ušklíbal nad mojí feldou a když jsem ho pak vezl tak mu spadla brada jak felda rvala kopec :lol: :lol: ,od té doby taky přestal narážet
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Po koupi bych tak dva měsíce jezdil a nedal do toho ani korunu. Počkal bych jestli někde nevypadne nějaký ten kostlivec (jestli tam není nějaký větší průser). Pak až výměna náplní, případně rozvodů u OHC motorů. Kontrola dobíjení není od věci, ale hned repasovat altík, to je nesmysl.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Atnarfus: Jo, a zjistíš že to měl nějakých machr co nevěděl, že něco jako výměna oleje je a po týdnu máš po motoru...
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Já náplně, filtry a rozvody, u obou aut co jsem koupil, měnil hned po koupi ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Rambo-x píše:Možná jsem jediný,ale alternátor i čidlo otáček fungují normálně už od koupi....mám se začít bát a rychle to preventivně vyměnit?? :D ...a proč třeba rovnou nevyměnit příkladem třeba řídící jednotku nebo preventivně vyměnit celý auto....boha dyť opravuje se buď když dílu skončí předepsaná životnost nebo když začnou být problémy
předepsaná životnost už feliciím skončila ;)
1.3 BMM kombi LPG
favo

Příspěvek od favo »

Tak si tak říkám čemu vlastně pan Janda rozumí. Vždy když chce zapůsobit tak to co z něj leze je co slovo to perla.
Cyklovač-řídící jednotka, motory 135 a 136 se lyší jen softem a teď toto. O výkonu 61,5kw jen čipem u 1.3 MPi snad ani komentovat nebudu.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Záleží od koho to člověk kupuje. Ale olej bych udělal taky, protože nikdy nevíš, co tam lidi lejou aby ušetřili. Odobrníků tady máš víc než dost a poradí ti líp než já. Já jsem svou koupil loni v březnu, vyměnil po měsíci olej, i když předchozí majitel tvrdil, že to měnil před X km a ještě min. na 2tis. je to v pohodě. A postupem času si felda řekne, co potřebuje. Měnil jsem čidlo tlaku oleje, termostat s čidlem, čidlo spínání zpětných světel apod. Zase nemůže člověk čekat, že když koupí auto za méně než 30tisíc, že to bude bez jakéhokoliv zásahu jezdit 5 let jen na výměnu oleje.. to je trošku sci-fi.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Vasek

Příspěvek od Vasek »

favo: můj největší zážitek díky jandovi byla kamarádova fabie 1.4MPI. Dělal mu tam vačku a jednotku k tomu a na tom jsem poznal, že vůbec neví, co dělá. Jel jsem s nim párkrát a vždycky to stálo za to. Zezačátku jsem jezdil vzadu a tak jsem neviděl na budíky. Pokaždý, když to nastartoval, to mělo zvuk i chování, jako nafťák. Za studena musel držet volnoběh plnynem, ale hlavně ten projev motoru. Prostě každej by řekl, že má nějakej vylágrovanej diesel. Jenže když jsem s nim pak jel vepředu a podíval se na otáčkoměr, tak jsem s hrůzou zjistil, že má benzín :hlava: A když jsem se ho zeptal, co s tim má, tak mi odpověděl, že má ostrou vačku od jandy... Prej už u něj byl dvakrát a jednou janda u něj a stejně to pořád nefunguje... vůbec... :puker:

a nevlastní brácha má od něj "čip". Nevim, zda za to může mr janda, ale s tim autem se za studena nedá téměř jet. Má to silnou tendenci chcípat a v naprosto stejný situaci, kde já jedu za 3, musíš jet za 1 a stejně se tomu nechce. Fakt nevim, jestli je to chyba něčeho jinýho, či za to může zásah do softu. Řešit to ale nebudu, brácha se už odstěhoval a evidentně ho to netrápí...
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Janda je KKT...To co jsem od nej cetl byl vzdy nesmysl.A nejhorsi ze lide tem jeho bludum veri.Znam jednoho co ma od nej ciplou 1,6 mezi tim a nasi funkou skoro prazadneho rozdilu jen s tim ze pak chodil a chtel ten cyklovac zrusit aby mu nahodou ta jeho cipla jednotka neodesla...Co k tomu dal rit.Marne bylo snazeni a vysvetlovani at to natahne do prahy k motor excelu kdyz uz chce neco delat s motorem.

a co menit po koupi?Vhodne je oleje jak v motoru tak v almare,pokud nejni jistota kdy u remenovych rozvodu byla provedena vymena tak ty taky a dily viditelne poskozene a opotrebene. nejake repasy altiku,cidla otacek apod je nesmysl.Vyhozene penize.Ja uz nejakych feld po koupi zazil a ze by se zrovna neco takovyho pokazilo teda nepamatuju.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

taky nějak nechápu kde ten blbec přišel k titulu "odborník na škodovky" :hlava: :hlava:
1.3 BMM kombi LPG
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Arkis píše:Atnarfus: Jo, a zjistíš že to měl nějakých machr co nevěděl, že něco jako výměna oleje je a po týdnu máš po motoru...
Po týdnu? Nepřeháněj. Kouknu na měrku, když na jejím konci je něco jako olej, tak určitě za dvě měsíce motor neodrovnám.

Už několikrát jsem se setkal naopak s tím, že do toho nový majitel nacpal hromadu peněz za servis a až pak zjistil že je motor v háji. Pak se dohaduj s původním majitelem, že chceš prachy zpět plus patnáct tisíc za servis. Pokaždé do dopadlo tak, že jsme uhádali nějakou slevu a nový majitel si to nechal opravit.
Naposledy upravil(a) Atnarfus dne ned 06. říj 2013 20:06:42, celkem upraveno 1 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Sadra17 píše:taky nějak nechápu kde ten blbec přišel k titulu "odborník na škodovky" :hlava: :hlava:
Jako na druhou stranu je prostý fakt to, že Felicie v bazarech jsou vraky a na výměnu je tam všechno. Je tomu dva týdny co jsem byl nucen jich několik okouknout. To co lidi prodávají soukromě není o nic lepší.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Otec má od nova leštenku NF 1998 1.3Mpi, 60 000km. Odišiel už altík (dióda ) aj termostat ( neuveriteľná patália nájsť potom funkčný, český aj poľský vadné v podstate hneď po kúpe). Do častých závad NF by som napísal aj spínačku.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

já co jsem měl s první feldou najeto 400tkm tak za celou tu dobu mě pozlobil altík cca 3x stoho 2x na výměnu .
dneska na novější 1.3mpi s klimou kde mám drahý 90A altík ko přibližně každých 60-70tkm vytahnu a nechám vyměnt ložiska a regulátor a proměřit ho s cenovkou cca 500kč a už mě maká 212tkm. je to prevence když noví je za cca 4.5t

u koupi nové feldy zaleží na stavu,ale pokud nejsou viditelné závady tak max vyměnit kapaliny -seřídit ventily + svíčky a juknout na fitry.rozvody se ohlasí sami ;)
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Odpovědět