Legislativa

pokec o všem možném i nemožném
103457
Kontaktovat uživatele:

Legislativa

Příspěvek od 103457 »

Co je pravdy na tom, že od 1.10.2013 došlo ke změnám při zápisu do evidence motorových vozidel :?: :?:
1) údajně již nelze obejít ekopoplatek, pokud vozidlo na sebe přihlásí osoba se ZTP, tak ekopoplatek neplatí, ale pokud ho prodá, platí poplatek další kupující
2) Vozidlo jde odhlásit z evidence jen na základě protokolu o ekologické likvidaci. Již není možné podat čestné prohlášení, že vozidlo bude využito jiným způsobem
3) nelze provádět změny v registru na základě obyčejné plné moci. Plná moc musí být úředně ověřena - podpis zmocnitele i podpis zmocněnce

Je to pravda, popřípadě jsou nějaké další změny?
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Re: Legislativa

Příspěvek od Foglik »

slysim poprve... sem taky zvedavej... jeste pred 14dny sem na sebe prehlasoval auto za pomoci plne moci..
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

co všechno se změnilo nevím , ale k bodu 1 nevím jestli je to tak jak jsi napsal , nebo eko platí i ztp
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

bod 1 a 2 souhlasí plný moc nevim :oops:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ferdamravenec píše:co všechno se změnilo nevím , ale k bodu 1 nevím jestli je to tak jak jsi napsal , nebo eko platí i ztp
eko neplatí ZTP, stejně jako do ted akorát s tim rozdílem že od 1.10 ho zaplatí následující registrace :hlava:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Děkuji, je dobré vědět každou změnu.
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

je vidět že ty k...y najdou pokaždý způsob jak z lidí ty koruny vycucat a pak je rozkrást
kwik

Příspěvek od kwik »

ano to není až tak vycucat a okrást, ale zbavit se starých a nebezpečných aut. Samozřejmě, že jsou i vyjímky... ale znám kupu aut, které jezdí s technickou všelijak bokem vyřízenou, skoro nebrzdí, díry v prazích, že by jima prostrčil člověk pěst... a pokud někdo kupuje veterána, nebo starší auto, které bude mít déle, má pro něj hodnotu a bude o něj pečovat atd tak ten eko poplatek prostě zaplatí.
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

kwik z části máš pravdu ale neberu to že pokud mám k autu vztah i když je starší, a chci o něj dále pečovat proč potom má můj trest být jejich ekonesmysl zaplatíš ho a stejně pokud auto zrušíš zaplatíš znovu za to že ti někdo dá papír že je oko sešrotovaný, kde jusou teda ty koruny zaplacený při přepisu kam mizej, a proč platíme něco vlastně dvakrát na ůřadu jsem se zeptal na přepážce kde se tohle platí prostě jsem byl na...nej a potřeboval jsem to pustit dál odskákal to pán arogance sama potom co jsem se ho na to zeptal, proč to platím dvakrát neřekl ani popel jenom čučel do pc když ne on kdo odpoví na tuhle otázku to fakt už nevím, a my všichni co máme rádi starší auta třeba felis, budeme za trest platit někomu do kapes jako s jinejma věcma, pak bude ještě technická každej rok to je super fakt že jo
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

pánové , dnes jsem byl na dopraváku ,
dva pánové přede mnou chtěli přepsat vozidlo které vlastnil ZTP a nový majitel ztp nebyl a chtěli po něm EKO

takže pozor jestli budete brát auto po ZTP dojděte si na ouřad jak si zákon vyložili jestli nový majitel platit bude či nikoli
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Ja bych řekl ze to bude podle toho kdy to auto bylo registrovaný na ZTP... Předpokládám ze dneska už ZTP nepíšou ze byl uhrazen EKO poplatek jako to bylo do teď a kdyz ho bude prodávat tak to zaplati dalsi majitel. Ale jestli to bylo prihlaseny do 1.10. tak v TP bylo napsáno ze eko poplatek byl uhrazen tak ho po me nemůže snad chtit někdo znova ne?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

mno jo jenže ZTP poplatek neplatili , do TP uváděli od poplatku osvobozeno důvod : ZTP , další kupující již nic neplatil , ale teď chtěj peníze po novým majiteli , protože ten poplatek zaplacen nebyl ZTP byl od něj jen osvobozen
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, od 1.10. musí kupující vozidla, které nesplňuje emisní limity zaplatit eko poplatek, pokud vozidlo v TP nemá napsáno, že ekopoplatek byl již uhrazen.
Pokud má vozidlo v TP napsáno, že majitel byl osvobozen od ekopoplatku z důvodu ZTP, tak to byl jen ten kupující ZTP. Následný kupující, který není ZTP ekopoplatek normálně zaplatí.
Psal jsem to již v prvním příspěvku. A je jedno, jestli ten ZTP byl osvobozen od ekopolatku před 1.10.2013 nebo až po 1.10.2013, následující kupující stejně musí ekopoplatek uhradit.
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Ahoj klucí přidám jednu novinku platnou od nového roku na technické budou nově kontrolovat taky tlumiče jejich funkci takže bude o pár peněz asi dražší, dneska mi to říkal bratr v pátek dělal tk na jedno auto a pán co se s ním zná mu tohle říkal a prej sám z toho nemá radost. přidávám pro info
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Aha... sem zvědavý co mi řeknou na ty vanplusy co mám dané vzadu...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám zde. Prosím aby se vyjadřovali jen ti, kdo mají s problémem nějaké zkušenosti, dohady mě ani tak nezajímají.

Mám služební dodávku R. trafic (bus 8 + 1) Zadní sedadla jsou vyjímatelné a mimo jiné jdou i otočit. Takže buď jsou sedadla za sebou, jako v kině nebo přední lavice jde otočit, takže pasažéři sedící vzadu sedí navzájem proti sobě (zády po směru jízdy). Tato možnost otočení přední lavice je popsaná i v návodu od výrobce vozidla. Ovšem již nic není v návodu o pásech. Pásy pro krajní sedáky jsou na stěnách vozidla, jen prostřední sedadlo má 3-bodový pás přidělán na sedadle. Když se lavice otočí, tak se krajní osoby sedící na otočené lavici nemohou připoutat. Otázka je, zda se osoba sedící v sedadle zády po směru jízdy musí poutat.
Ve vyhlášce jsem jen našel toto:
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu2),

A další dotaz, pokud jedete s dodávkou s vlekem (jízdní souprava)mimo území ČR musíte mít tachograf, to platí už dlouho a sám jsem na tom pohořel, když jsem na čáře zaplatil pokutu 27€ a otočili mě zpět do čech. Teď jsem se ale doslechl, že tachograf musí mít v německu i dodávka bez vozíku, stačí jen, když má tažné zařízení. Je to pravda?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nevím jak s těma pásama ale s tím tažným je to tuším následovně .... pokud okamžitá hmotnost vozidla nebo soupravy přesáhne 3,5t musí mít tachograf v činnosti ale přesný znění obou problémů jak to má být ti povím v sobotu po školení řidičů ;)
edit .... vysvětlení tachografů je zde http://www.dnoviny.cz/dopravni-politika ... achografem
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Sháněl jsem zimní pneu na naše nový firemní auto a narazil jsem na jeden problém, nevím co je na tom pravdy.
Dle směrnice EU, prý vozidla vyrobené po 1.11.2014 musí být vybaveny senzory na kontrolu tlaku v pneumatikách a musí na palubní desce řidiči kontrolka indikovat pokles tlaku v pneumatice o -25%. Senzor je ve ventilku a bezdrátově přenáší signál do palubního PC vozidla. Ventilek se senzorem stojí 1.500,-Kč a jeho životnost, respektive životnost baterie (která se nedá měnit) je 4 roky. Takže každé 4 roky nové ventilky :o Navíc při přezouvání vozidla musíte přes vag spárovat řídící jednotku se signály z ventilků, aby vám řídící jednotka vozu nepřijímala signál z jiných vozů, třeba když stojíte vedle sebe na křižovatce. Rovněž při defektu použití spreje na nouzové dojetí znehodnotí čidlo ve ventilku.

A k tomu se údajně připravuje další nařízení o maximálním stáří pneumatik, které bude 4 roky. Takže kdo bude mít nové auto vyjde ho každé 4 roky přezouvání sakra draho.
vlasta

Příspěvek od vlasta »

EU tuším zase nemá co dělat .... měli by to už konečně rozpustit to společenství ... vymýšlejí samé blbosti
Jo. To su ja.Člen číslo 374
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Vašku, některý auta to mají řešené jak píšeš, sice je to přesnější ale přehnaně drahý. Zvlášť, když má člověk 2 sady kol.Pak je ještě systém, který to vyhodnocuje na základě údajů z čidel ABS, tam je to prakticky o přidání kontrolky a "pár" řádek programu do ŘJ.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já vím, maj to naše služební BMW. Začalo to na mně řvát na dálnici v Německu, že mám měkký kolo, displej svítil, jak stromeček, když jsem překročil 80km rychlost a navigace se přeštelovala na nejbližší BMW servis. Musel jsem si na pumpě za 20 éček (vratná záloha) půjčit hadici ke kompresoru, nafoukat kolo a resetovat palubák, pak jsem teprve mohl pokračovat.
Odpovědět