Nefunkční teploměr a palivoměr

Mike - FK

Nefunkční teploměr a palivoměr

Příspěvek od Mike - FK »

Zdravím,
mám problém s palivoměrem a teploměrem. Měnil sem grafiku budíků a když sem to rozdělával nezapamatoval sem si u teploměru a palivoměru, jak byli na světlovodu přidělaný ty cívky, který hejbou ručičkou, takže když sem to dával zase dohromady zkusil sem to prostě dát u obou stejně s tím že když to bude blbě tak to prostě znova rozdělám a otočím. Když sem potom připojil přístrojovku do auta a otočil klíčkem, vylítli mě ručičky teploměru a palivoměru úplně nahoru co to šlo a zůstali tam dokud sem klíček zase nevypnul. Tak sem podle předchozí úvahy zkusil u obou budíků otočit ty cívky o 180°, ale když sem to znova zapojil ručičky se vůbec nepohnuly. V autě mám teď natankovanou asi čtvrtku nádrže, takže by to mělo něco ukazovat, i kdybych tam blbě nasadil ručičku. Co se týče teploměru, zkoušel sem nechat zahřát motor a ani po cca deseti minutách se ručička ani nepohnula. Tachometr a hodiny fungují správně. Zkoušel sem něco pohledat na internetu a našel sem tohle video https://www.youtube.com/watch?v=n9tmP3xeTDM ve kterým borec popisuje jak v servise opravovali nefunkční palivoměr a chyba byla v nějakým tranzistoru na desce a ukazoval tam na desce stabilizátor napětí s tím že ty často odchází a bez něho by nešli žádný budíky. Ale je mi divný že by budíky fungovali, když jsou blbě připojený a když sem je otočil tak už nefungovali. Neví někdo jestli by to mohlo být opravdu tím stabilizátorem napětí, nebo může být chyba ještě někde jinde?
Díky za odpověď.
Mike - FK

Re: Nefunkční teploměr a palivoměr

Příspěvek od Mike - FK »

Tak sem se na to dneska díval a budíky mám zapojený správně, pojistky jsou všechny v pořádku a na kontaktech obou budíků je napětí, který ale ty ručičky drží úplně dole. Zkoušel sem desku s nasazenýma budíkama připojit bez krytu tak, abych mohl šahat na ručičky a když sem zapnul klíček, tak s ručičkama šlo hejbat podstatně hůř, z čehož vyplívá že budíky jako takový jsou v pořádku, ale něco bude asi s tou elektronikou okolo.

Našel sem si zapojení konektorů, který se připojujou na přístrojovku a zkoušel sem podle toho změřit jestli je nějaký napětí na signálu z palivoměru, ale nic sem nenaměřil, ale to bude nejspíš tím že můj multimetr stojí za prd a nedokáže moc měřit malý napětí. Ten signál nejspíš funguje dobře protože když sem jel ráno do školy, tak se mi rozsvítilo hladový oko.

Zkoumal sem i čidlo teploty, ale tam někdo přede mnou už něco opravoval a když sem ho vzal do ruky tak se mi jeden z těch kabelu ulomil v místě kde ho někdo pájel. To ale před barákem nevyřeším a budu muset počkat než budu mít čas zajet k někomu kde si můžu připojit páječku. U nás elektriku ze třetího patra před barák nevytáhnu :D

Nenapadá vás někoho co bych ještě měl zkontrolovat?
Odpovědět