Díky za rady
Jak zjistit kde je vůle?
-
michalux - FK
Jak zjistit kde je vůle?
Zdravím, potřeboval bych poradit jak zjistím, kde konkrétně vzniká vůle v řízení u mojí feldy (06/98, 1.3mpi, bez serva). Když auto stojí, tak je na volantu vůle - dá se s ním volně otáčet cca o 1cm. Za jízdy to dost rachotí při přejezdu nerovností a zároveň jdou trochu vibrace do volantu, při jízdě po dobré silnici to zatím neni moc znát, ale ta vůle na volantu pořád je. Vyčetl jsem, že to asi vůle bývá v kulácích nebo na hřebenu, ale nevím jak to diagnostikovat, tak by mě zajímalo jestli na to neexistuje nějaký postup
Díky za rady
Díky za rady
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zjistit kde je vůle?
Na hřebenu bejt nutně taky nemusí, já měl vymletý ložiska na pastorku, nebo se taky vydře plastový lůžko. Asi ti nezbyde nic jinýho než to rozebrat. Jestli to nejsou klouby na tyčkách řízení poznáš když sundáš manžetu, dáš ruku na kloub a někdo ti bude mlít kolem nebo volantem a ucítíš jestli se kloub proti tyčce pohybuje. Jinak je to něco vevnitř a musí to ven.
Re: Jak zjistit kde je vůle?
Postup je takový,že ti někdo sedne do auta a bude kmitat volantem a ty pod autem budeš sledovat kde je ta vůle.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza