nastaveni predstihu
-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
nastaveni predstihu
Ahoj, omlouvam se, jestli tu nekde toto tema je, ale chtel jsem se zeptat, jestli existuje nejaky laicky navod, jak nejlip nastavit predstih rozdelovace. Diky za rady 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: nastaveni predstihu
v dílenský příručce
-
Terrorisst
- Kontaktovat uživatele:
u 1.6 to není žádná legrace, teda je ale musíš mít na to věci. bez Vaga (diagnostika) a senzoru otáček to nedáš. Teď to řešim taky. Dělal jsem hlavu a aspoň jsem si označil kde byl rozdělovač původně ale stejně bych to rád seřídil. Problém je v tom že sice mám Vaga a stroboskopickou pistoly ale nemám senzor co se dává do otvoru pro snímač otáček na převodovce a tudíž nemám šanci zjistit přesně horní úvrať jelikož na řemenici kliky není značka... volal jsem proto známému do Škodovky a řekl mi že mi to za 750kč seřídí. To je tak trošku výsměch za 10 minut práce takže scháním dál. 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Uz som to tu niekde pisal...
Poznač si momentalnu polohu. Prestav rozdelovac, otačaj rozdelovačom v smere hod. ručičiek dovtedy, chod sa previezt, auto ti nesmie klepat v otačakach a pod zatažou, pokial ti motor začne detonovat vo vysokych otačkach, potom ho trošku vrat naspat a nastavene.
Jednoduchsie a lacnejsie to uz asi nejde.
Je to potom uz len na soferovi, kedy sa ti motor sprava najlepsie a najlepsie reaguje na plyn.
Vysoky predstih zabija motor.
Poznač si momentalnu polohu. Prestav rozdelovac, otačaj rozdelovačom v smere hod. ručičiek dovtedy, chod sa previezt, auto ti nesmie klepat v otačakach a pod zatažou, pokial ti motor začne detonovat vo vysokych otačkach, potom ho trošku vrat naspat a nastavene.
Jednoduchsie a lacnejsie to uz asi nejde.
Je to potom uz len na soferovi, kedy sa ti motor sprava najlepsie a najlepsie reaguje na plyn.
Vysoky predstih zabija motor.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
co kdyz po go motru nemam zadne znacky (nove dily)?
Jake jsou ty otacky pro serizovani.
Kdyz budu snimac otacek tak ho staci pripojit na stroboskopa no ale kdyz na remenici nejde videt ta znacka (zakrytovane spatny pristup) na co pak blikat
Jake jsou ty otacky pro serizovani.
Kdyz budu snimac otacek tak ho staci pripojit na stroboskopa no ale kdyz na remenici nejde videt ta znacka (zakrytovane spatny pristup) na co pak blikat
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
-
Terrorisst
- Kontaktovat uživatele:
to je právě ono. jediná možnost jak to zjistit přes stroboskop je ta že si označíš řemenici na tom místě kde je horní úvrať, to znamená např. vyšroubovat svíčku na 1.válci, vložit tam kulatinu a otáčet s klikou, v nejvyšším bodě kdy je píst v horní úvrati to označit na řemenici. tím by jsi měl získat přesnou polohu 0 a podle toho už by jsi měl mít značku pro stroboskop. Prakticky je to postup jako u favorita kde už ale máš naštěstí na řemenici značku 
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
no ale musis mit prece jen nejakou znacku i na motore podle ktere to seridis ne? ja predstich ladil naposled na skole pomoci zkousecky
stoboskopa jsem zatim nikdy neuzil, u novych aut nejake nastavovani predstihu je davna minulost jak nam rikaj na skoleni "stroboskop patri do muzea"
jo a jeste to proc nemuzu stroboskopa pripojit na vysokonapetovy kabel na prvniim valci ale musim pouzit ten snimac otacek??
jo a jeste to proc nemuzu stroboskopa pripojit na vysokonapetovy kabel na prvniim valci ale musim pouzit ten snimac otacek??
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
vysokonapěťový kabel / čidlo , podle druhu stroboskopu
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
ok a ta znacka? jasne zjistim si horni uvrat to je jasne ale podle DP
motor : 85°C, 1300 1/min, predstih 3-8°pred HU.
chapal bych to tak ze dam motor do HU udelam si znacku remenice + motor a ted bych potrebovl udelat znacku na motoru 3-8°pred HU, ale to nevim jek udelat.
motor : 85°C, 1300 1/min, predstih 3-8°pred HU.
chapal bych to tak ze dam motor do HU udelam si znacku remenice + motor a ted bych potrebovl udelat znacku na motoru 3-8°pred HU, ale to nevim jek udelat.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
průměr řenenice , spočítat obvod , podělit 360 (stupně celého kruhu) a násobit počtem stupňů , a výsledek si vynést před HÚ
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
-
Borderer
- Kontaktovat uživatele:
A je ten motor háklivej nějakým způsobem na desetiny milimetru, co se týká předstihu? Měnili sme motor, na kterém rozdělovač nebyl, tak sem tam dal ten ze starého, podle střihu ventilů sem si našel +/- horní úvrať a to, kdy by měl první válec pálit. Nastartoval sem, pootáčelo se rozdělovačem a hledala se poloha, kdy má motor nejlepší chod. Bohužel se to zkoušelo jen na volnoběh a studenym motoru, tak jestli to má smysl nějak řešit dál. Přijde mi, že to jede moc hezky v celym spektru otáček (ale těžko říct, minulej motor byl těžce KO).
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
kdyz bude spatny tak ti to pujde rychlejic do kytek bude nedokonale spalovani, spatne emise kat bude trpet ventily a podobne sezen si od nekoho na pujceni lampu a udelej to tak jak to tu je napsane neni to zas nijak slozite