Prosím pomoc po startu chcípla a už nechytne

Simos 2P
135M, 136M
modrafelda - FK

Prosím pomoc po startu chcípla a už nechytne

Příspěvek od modrafelda - FK »

Dneska ráno jsem chtěl jet do školy, tak jsem nastartoval, chytlo to bez problému ale asi po 10s motor zhasl. Tak jsem to zkoušel znova natočit, ale vůbec nic, ani známky zápalu. Přepnul jsem na LPG a startoval - taky nic (i když nevím jestli těch 10 sekund stačilo pro zahřátí motoru aby chytl na plyn).

Nedávno jsem měl závadu která se projevila stejně a to upadený drátek u konektoru Hallovy sondy. Jenže teď jsem na konektor koukal a je v pohodě, dokonce jsem mu zkrátil přívodní drátky (ustřihnul a znova napájel), kdyby byl některý zlomený vevnitř, při té příležitosti jsem ho taky proměřil - vše OK ale furt nechytne.

Před tím auto jelo relativně bez problémů, i když se mi párkrát stalo že motor záhadně vynechal (čtvrt hodiny jedu v pohodě a pak to najednou do kopce cukne - a pak zas dlouho nic). Možná to nějak souvisí s tímto problémem?

Mohla ta sonda takto odejít z ničeho nic - vyměnit? Nebo mám ještě hledat závadu jinde?

Jsem vděčný za jakoukoli radu. Auto používám denně tak bych to rád co nejdřív spravil...

Doplněno: Čerpadlo čerpá, slyším jak vrčí a buble jako normálně. A benzinu je dost :D

Teď jsem byl zkoušet zapalování venku z motoru, asi to vůbec nehází jiskru. Takže to nejspíš bude ta hallovka...
modrafelda - FK

Re: Prosím pomoc po startu chcípla a už nechytne

Teď jsem to normálně nastartoval! Poprvé to zas po pár sekundách zhaslo, ale podruhé už to drželo několik minut než jsem to vypnul. Chápete to?
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Zapalovaci rele?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
modrafelda - FK

Můžu se prosím zeptat kde ho najdu? Když otočím klíčkem do polohy zapalování, tak všechno se normálně rozsvítilo ale stejně nestartovala. Nebo je tím myšleno něco jiného?
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Vyzkoušej rezervní klíč pokud ho máš, může to dělat uvolněný čip imobilizeru v klíči. Jestli to bude ono tak klíč rozloupni a čip přilep vteřiňákem.
modrafelda - FK

Tak si myslím, že jsem na to už přišel. Uvnitř konektoru na staré hallovce se válí jakési kovové šupiny a docela tam drží, kartáčem jsem je z tama nedostal. Ale to už je teď jedno protože jsem si koupil druhej snímač. ;)
Odpovědět