Napojení čidel pro tlak a teplotu oleje
-
Fyrysan - FK
Napojení čidel pro tlak a teplotu oleje
Chtěl jsem se zeptat jestli se na motoru nachází nějaké díry v mazací soustavě na které by případně šlo napojit čidla pro přídavné budíky. Na favoritu jsem našel dvě díry na které se pravděpodobně montuje přídavný chladič oleje ale na felicii je pouze jedna díra která je zaslepená šroubem, druhá díra tam pravděpodobně není jelikož tam šroub chybí, jedině že by tam byl červík ale to nevím jelikož tam není vidět. Prosím poraďte
Re: Napojení čidel pro tlak a teplotu oleje
Sice s tím nemám zkušenosti,ale myslím že se dostane koupit podložka pod olejový filtr ve které jsou otvory pro čidla teploty a tlaku oleje.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
připojuje se to buď redukcí pod filtrem , nebo pro tlak : vymontuješ čidlo oleje namontuješ místo něj redukci s vnitřním závitem M10x1 (ze š100 /starších120) , oko na připojení brzdových trubek (š100/120/1203) závit v něm bude na připojení budíku pak prodloužený průtokový šroub s vnitřním závitem v hlavě (ze š100) do něj našroubuješ snímač tlaku oleje se závitem M10x1 (ze š100/starších 120/1203)
pro teplotu vyvrtáš v bloku-vysoký nálitek na přívodním olejkanálu k filtru díru do ní závit , popř do víka rozvodů je tam nízký nálitek s důlkem
pro teplotu vyvrtáš v bloku-vysoký nálitek na přívodním olejkanálu k filtru díru do ní závit , popř do víka rozvodů je tam nízký nálitek s důlkem
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:

Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Fyrysan - FK
Tak to radši budu shánět ten mezikus pod filtr než abych vrtal do bloku. Každopádně dík za rady. S těmi nádstavci k původnímu čidlu jsem samozřejmě věděl ale chtěl jsem to udělat "jednodušeji".
-
Fyrysan - FK
Tak jsem se díval a radši to udělám těmi mezikusy k origo čidlu, 7 stovek za ten mezikus pod filtr prostě nedám 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
-
Fyrysan - FK
Sice 400 ale stejně moc. Ale díky za rady hold to nebude tak vzhledné ale na srazech nesoutěžím tak to zkousnu 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Doprdele lidi, vy ty věci snad chcete zadara....

-
Fyrysan - FK
Tak zadara zrovna neříkám ale už z principu za ten mezikus nedám víc než za budíky. Samozřejmě kdyby to nešlo udělat jinak nebo kdybych ten kus fakt potřeboval tak se o ceně nehádám ale pokud to jde udělat podstatně levněji tak nebudu "zbytečně vyhazovat" prachy.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
400,- je víc než za budíky???
To je rovnou hoď do kopřiv 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Fyrysan - FK
Tak ony původně stojí víc ale koupil jsem je v sadě na aukru. Původní cena je cca 550/kus
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
skury to je těžké u lidí který chtějí upravovat auta a pak se bojí dát 400kč,tak třeba by stačila uřizlá plastová roura s odpadu a dotoho navrtané příruby na čidla 
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
Fyrysan - FK
Tak a je to tady. Už lituju že jsem se na něco zeptal. Ale hold tohle je mentalita tohoto národa. Nechcete mě rovnou odstřelit?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ne , střílet tě nebudem , ale ono to něco stojí a je to věc která se nikde zbytečně neválí ,
asi tak : mám tu kus hliníku co by se na to hodil (ale chtěl bych za to aspoˇn 200) , stačí jen přestružit osazení k filtru (bylo to na jinej ) dovrtat díry na čidla , ale ještě se k tomu musí udělat průtokovej šroub (pokud si ho nvystružíš sám musíš to zaplatit a myslím že soustružník si za to aspoň 2kila řekne ) .....................
prostě , nemá cenu vymejšlet vymyšlený , a pokud nemáš materiál a stroje tak to levněji neuděláš , za mně , i těch 7stovek je dobrá cena -bez práce ................. namontovat a hotovo
asi tak : mám tu kus hliníku co by se na to hodil (ale chtěl bych za to aspoˇn 200) , stačí jen přestružit osazení k filtru (bylo to na jinej ) dovrtat díry na čidla , ale ještě se k tomu musí udělat průtokovej šroub (pokud si ho nvystružíš sám musíš to zaplatit a myslím že soustružník si za to aspoň 2kila řekne ) .....................
prostě , nemá cenu vymejšlet vymyšlený , a pokud nemáš materiál a stroje tak to levněji neuděláš , za mně , i těch 7stovek je dobrá cena -bez práce ................. namontovat a hotovo
-
Fyrysan - FK
To sice souhlasím ale ono jde o to že pokud to jde udělat i různýma propojkama, a vím že to udělat jde jenom je to trochu míň pohledné, za pár korun tak nebudu dávat 400. Toť vše, žebrák sice nejsem ale peníze 
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně máš jasno v tom, jak to uděláš. Tak nevím proč se ptáš

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi ale přesně ta mentalita národa, kdy se ptáš na kraviny, a k tomu 4kila jsou pro tebe moc a pak se ještě divíš, že jsme na tebe hnusní. Když víš, že to jde jinak a vlastně nepotřebuješ radu, tak se neptej a udělej to. Vyjde tě to dráž, bude to horší, ale aspoň máš klid.Fyrysan píše:Tak a je to tady. Už lituju že jsem se na něco zeptal. Ale hold tohle je mentalita tohoto národa. Nechcete mě rovnou odstřelit?
Faust: Tak tak... Pro korunu vrtat koleno.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
V redukci pod filtrem je vhodné měřit tak akorát teplotu oleje
http://maty.jezekus.net/Motorswap/IMAG0540.jpg
... redukce pod filtrem .. Do ní našroubované čidlo pro meření teploty
pokud chceš měřit tlak tak je dobré ho měřit v hl. olejovém kanálu. Nejjednodušší cesta je vyšroubvat stávající čidlo co ovládá kontrolku a nahradit ho takovym čidlem http://www.tachograf-obchod.cz/snimac-tlak-bar-VDO-15 ... buď udělat redukci aby tam šlo našroubovat nebo sehnat čidlo se správym závitem.
Budíky ... 550Kč ? to je nějakej JOM ne?
... když s tim chceš něco měřit tak to chce šáhnout po něčem kvalitnim 

Celá tahle sranda s měřením tlaku a teploty oleje mě vyšla na cca 2500Kč
... takže pokud to nechceš udělat pořádně tak se na to raději vy*er 
http://maty.jezekus.net/Motorswap/IMAG0540.jpg
... redukce pod filtrem .. Do ní našroubované čidlo pro meření teploty
pokud chceš měřit tlak tak je dobré ho měřit v hl. olejovém kanálu. Nejjednodušší cesta je vyšroubvat stávající čidlo co ovládá kontrolku a nahradit ho takovym čidlem http://www.tachograf-obchod.cz/snimac-tlak-bar-VDO-15 ... buď udělat redukci aby tam šlo našroubovat nebo sehnat čidlo se správym závitem.
Budíky ... 550Kč ? to je nějakej JOM ne?

Celá tahle sranda s měřením tlaku a teploty oleje mě vyšla na cca 2500Kč
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Fyrysan - FK
No je vidět že jste parta která drží u sebe a každého kdo věci nedělá podle vás hned vidíte jako skrblíka, nemehlo které vlastně neví co chce a bůhví co ještě. Prostě i tahle diskuze stačí k tomu abych se tu už neukázal. Já vím brečet nebudete.
-
VINCENZO - FK
na jednom foru sem videl pri registraci povinnost vyplnit iq test a podle toho ho zaregistrovali nebo nezaregistrovali,nebylo by to spatny ani tady