auto jede a zhasne. Rada?

Simos 2P
135M, 136M
Skolnajz - FK

auto jede a zhasne. Rada?

Příspěvek od Skolnajz - FK »

Dobrý den,

mám takový problém, který nejde do hlavy nikomu.

škoda felicia r95

Auto nastartují, na volnoběh to jde tak cca 15-20 sekund a pak to zhasne. s autem se jezdit dá, ale jen v otáčkách, když pustím nohu z plynu, auto zhasne.

bylo vyměněno, čerpadlo, které je přímo v nádrži.
kable od rozdělovače.
vyčištěn rozdělovač od měděnky.
škrtící klapka je čistá.
kapalina nikde nechybí.
svíčky.

napadlo mě už jen, že by to mohlo být motorovým olejem, blíží se totiž doba na výměnu. kontrolka sice nesvítí, ale když auto zhasne, svítí olejnička a baterka.

co myslíte? jsem fakt v koncích. nejlepší by bylo, kdyby tu byl někdo z Kopřivnice a podíval se mi na to.
auto mělo jet na technickou, ale bohužel, zákon schválnosti skutečně funguje.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: auto jede a zhasne. Rada?

Příspěvek od 103457 »

No máš v tom trochu chaos.
Píšeš 1,3MPi a přitom dál píšeš, r.v. 95 a že jsi měnil kable od rozdělovače. :?:
Čili máš BMM nikoliv MPi ;)
Vyměň cívku - modul zapalování
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-555 ... ovani.html
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A ještě dotaz, jak to startuje? Nepřibývá olej? Jaká je spotřeba? Podobný problém jsem měl, když mi odešlo servo volnoběhu. Vyřešilo to výměna vstřikování. Dá se koupit za cca 5 stovek.
Ideální by bylo sehnat někoho se stejným motorem a zkoušet jen výměnu komponentů, než všechno kupovat.
Skolnajz - FK

Jeeej, máte pravdu, mám BMM omlouvám se, já už sem s toho fakt zmatený, přemýšlím nad tím už druhý týden a hlava mi leží zatím v pokoji.

no startuje to tak, že když přijdu ráno, nastartují, tak to běží normálně, ale pak za cca 1 minutu to zhasne. Zkusím to znova a prodleva se krátí na cca 15-20 sekund a pak to nenastartuje vůbec. musím počkat tak 30 minut, aby to nastartovalo na těch 5-10 sekund.

Spotřebu to nevím, ale díky těm startům benzín docela ubívá.
Co se týče oleje, to taky nevím. V autech se nevyznám zas tak moc. Pomalu se učím kde je co a je mi postupně všecko vysvětlováno, ale.. teprve level 1 :\. Jak to poznám?

Každopádně zkusím vyměnit to vstříkování. A tu cívku zkusím někde sehnat. Myslíš, že vrakoviště je špatný nápad? nebo se tohle kupuje úplně nové. Já zatím s věcma z vrakoviště byl spokojený, ale radší si nechám poradit.

a co se týče těch kablu od rozdělovače, při hledání chyby jsem zkoušel napětí káblu a 3/5 bylo špatných. Lehké pohnutí a měřítko spadlo na nulu, tak jsem koupil nové.
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

dneska jsem byl u skolnajze s diagnostikou...začnu ještě jednou,jak se problém projevuje..jinak je to 1,3BMM. Po nastartování motor běží se zvýšenýma otáčkama cca 5-10 sekund a samovolně zhasne...když se to drží pod plynem,běží vcelku normálně,ale jakmile se plyn pustí,chcípne. Diagnostika při prvním pokusu vypsala Hallův snímač-žádný signál.Po nastartování a zahřívání to zase samovolně chcíplo a naskočila chyba snímače volnoběžný otáček-zkrat na plus. Takže jsme jeli na vrakáč,koupili komplet klapku i Hallův snímač. Po přehození těchto věcí i tak problém setrvává. Co teď? Zapalovací cívka? Problém s immo?
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

ještě jak jsem si procházel fórum,zkusím se podívat zítra na kontakty ukostření na převodu.. Jinak prosím o moderátora o přesunutí do sekce BMM :)
Skolnajz - FK

měření odporu cívky neprošel. ukazuje špatný odpor, takže vyzkoušíme zítra jinou cívku a uvidíme, případně sem ještě něco dopíšem, každopádně, problém s mojím autem převahu-jé s inteligencí einsteinovou :D

dodatek pro klubaře. Imo je odpojený, i přesto to může dělat? je odpojený asi 5 měsíců a jezdil jsem normálně.

zítra uvidíme. :)))
Odpovědět