Dobrý den.
Mám takový problém a to tento:
Když nastartuji motor, tak se baterie nabíjí ( voltmetr jsem připojil na baterii ), ale jakmile spustím jakýkoli elektrický spotřebič ( stačí jen přední světla ) tak se napájení na baterii snižuje.
Jamile vypnu motor, tak napájení klesá a zastaví se na hodnotě, která je vyšší než byla předtím - tudíž soudím, že nabíjení ( když nejsou spuštěné spotřebiče ) funguje.
Podle mého bude stačit vymněnit uhlíky na alternátoru, ale nevím to jiště.
Myslíte si, že když vymněním uhlíky, tak to pomůže a bude se baterie dobíjet i při zapnutých spotřebičích?
Mám Felicii 1.3 BMM sériová výroba, autorádio nemám - bylo mi ukradeno.
Děkuji za rady.
Misto aby se nabijela, tak se vybijí
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Misto aby se nabijela, tak se vybijí
Hoď sem nějaký hodnoty který jsi naměřil při natočeným autě bez spotřebičů a se s spotřebičema.Návštěvník píše:Dobrý den.
Mám takový problém a to tento:
Když nastartuji motor, tak se baterie nabíjí ( voltmetr jsem připojil na baterii ), ale jakmile spustím jakýkoli elektrický spotřebič ( stačí jen přední světla ) tak se napájení na baterii snižuje.
Jamile vypnu motor, tak napájení klesá a zastaví se na hodnotě, která je vyšší než byla předtím - tudíž soudím, že nabíjení ( když nejsou spuštěné spotřebiče ) funguje.
Podle mého bude stačit vymněnit uhlíky na alternátoru, ale nevím to jiště.
Myslíte si, že když vymněním uhlíky, tak to pomůže a bude se baterie dobíjet i při zapnutých spotřebičích?
Mám Felicii 1.3 BMM sériová výroba, autorádio nemám - bylo mi ukradeno.
Děkuji za rady.
-
Návštěvník
Bez spotřebičů jsem naměřil něco přes 14V a když jsem měl spuštěné spotřebiče, tak to klesalo až do hodnoty cca 12V.Ivarek píše: Hoď sem nějaký hodnoty který jsi naměřil při natočeným autě bez spotřebičů a se s spotřebičema.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus vyměnit teda ty uhlíky možná i regulátor ale nejdřív bych zkontroloval hlavní spoje a svorky - baterka/alternátor včetně všech hlavních ukostření...dotáhnout,očistit.Návštěvník píše: Bez spotřebičů jsem naměřil něco přes 14V a když jsem měl spuštěné spotřebiče, tak to klesalo až do hodnoty cca 12V.
-
Návštěvník
quote]
Tak zkus vyměnit teda ty uhlíky možná i regulátor ale nejdřív bych zkontroloval hlavní spoje a svorky - baterka/alternátor včetně všech hlavních ukostření...dotáhnout,očistit.[/quote]
Takže bude ( prozatím ) stačit vyčistit drátěným kartáčem ukostřovací kontakty nebo je mám očistit i janak?
Tak zkus vyměnit teda ty uhlíky možná i regulátor ale nejdřív bych zkontroloval hlavní spoje a svorky - baterka/alternátor včetně všech hlavních ukostření...dotáhnout,očistit.[/quote]
Takže bude ( prozatím ) stačit vyčistit drátěným kartáčem ukostřovací kontakty nebo je mám očistit i janak?
Odpojit baterku, ROZEBRAT ty spoje, kostru, na karoserii a na motoru, na alternátoru, kontakty aku.... Odrbat drátěným kartáčem všechny ty styčné plochy a sešroubovat zpět.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin