Ekologické známky felda 1.6
Ekologické známky felda 1.6
Čau lidi, jelikož v Německu už jsou ekologické známky v některých oblastech povinné vozit na čelním skle, tak jsem se rozhodl, že si ji na Feldu pořídím taky kdybych náhodou do Německa vyrazil. I u nás se toto pravidlo chystá zavést. Auta zkrátka budou muset být označena. Do oblastí památek, přírodních rezervací, hor a velkých měst auta s plaketkou 2,3 a nebo dokonce nižší nebudou smět. 2=červená 3=žlutá a 4 tj.nejvyšší zelená (smí všude). Plaketku na autě už mám. Mám 1.6 feldu s LPG od Elpigasu. Zajímalo by mě, jestli někdo víte, podle čeho se plaketky udělují a jestli na to má vliv LPG. Já volal i na ministerstvo dopravy, do elpigasu, na místní odbor dopravy a všude jsem se dozvěděl něco jinýho. Takže díky za vaše názory, jakou plaketku jsem dostal na 1.6 vám potom napíšu....
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ekologické známky felda 1.6
tohle jsi určitě našel taky ... http://www.dekra-automobil.cz/index.php ... aketa2.php
Jestli dobře koukám do TP tak felda (v mém případě 1.3) má Předpis EHK OSN č. 83-03 .. takpředpokládám, že bych dostal žlutou známku se stupněm 3Emisní stupeň ekologické plakety se stanoví podle emisní směrnice EHS/ES (předpisu EHK) uvedené v technickém průkazu vozidla.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Jistě, na to jsem koukal. http://gis.uba.de/website/umweltzonen/index.htm i na tohle jsem koukal. Je to skutečně podle velkýho TP a to podle čísel předpis EHK OSN a směrnice EHS. Já původně myslel, že to závisí na EURO normě. Bylo mi řečeno, že benzin má lepší emise než nafta. Takže na 1.6 jsem dostal zelenou plaketku. Což mě docela překvapilo...A plyn na to údajně nemá vůbec vliv. Ba naopak jsem se dozvěděl plky, že plyn neni ekologické palivo, ale pouze levnější provoz. Co si o tom myslíte??
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Záleží na euronormě motoru... Jestli jezdí na LPG, CNG nebo benzin je fuk. Viz http://www.jistab.cz/plakety.html
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by mě docela zajímalo....na jaře tam asi pojedu,mám 1,3 MPi 50kw,to by měla být stejná emisní kategorie jak 1,6 ne?....tzn že bych měl taky dostat zelenou plaketu
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím co řešíte, stejně se to kupuje na STK s velkým techničákem, tak ty budou vědět nemyslíte??
Zajímaly mě vaše názory co si o tom myslíte....Různorodost informací mě i přes dnešní blbej svět překvapila....potom nerozumim tomu co vlastně znamená to EURO II.....když nakonec na felicii dostanu zelenou plaketu. né že bych nebyl rád teda....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Myslíme si o tom to, že plakety jsou hovadina a jenom další poplatek/zdanění za provoz auta.
Na zelenou plaketu prostě stačí EURO2. Někdo to tak nastavil a není co na tom řešit. Když se do příslušných norem podíváš, tak trojka, čtyřka... není zase o tolik lepší. A jak jsem napsal na začátku, stejně vlastně nejde o čistý vzduch, ale hlavně a jedině o prachy.
Kdyby jsi měl dehtový motor, tak na zelenou musíš mít myslím EURO4, protože až od této normy z dehťáka nelítají brikety.
Na zelenou plaketu prostě stačí EURO2. Někdo to tak nastavil a není co na tom řešit. Když se do příslušných norem podíváš, tak trojka, čtyřka... není zase o tolik lepší. A jak jsem napsal na začátku, stejně vlastně nejde o čistý vzduch, ale hlavně a jedině o prachy.
Kdyby jsi měl dehtový motor, tak na zelenou musíš mít myslím EURO4, protože až od této normy z dehťáka nelítají brikety.
No takze dalsi blbost za kterou se akorat plati....
diky za reakce
-
guldys
- Kontaktovat uživatele:
A co se tyce toho nazoru, ze lpg je pouze na levnejsi jezdeni, tak to je pekna blbost. Staci se podivat na protokol z STK na emise. Nektere hodnoty jsou i o rad niz nez pri pouziti benzinu. Az se v pulce ledna vratim domu, tak schvalne naskenuju, at to vidite cerne na bilym.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
emise a emise ,........ teď se jezdí převáženě na benzín naftu , tak se hledá něco měřitelnýho zdůvodnitelnýho atd atd , za co se dá platit a věčně omílat znečištění ovzduší , ....... a až většina neli všechny povozy budou jezdit na plyn a ovzduší se v něčem zlepší a v něčem zhorší , a celkově se to nevyřeší tak co ??? no tak se budou hledat platitelný čísla za emise plynů , protože i plyn vytváří emise , samozřejmě jiný než současný sledovaný paliva , .....................
můžeš si myslet jak jezdíš ekologicky na plyn , (nebo něco bio ) , a vono hovno , protože když vezmeš v úvahu vče spočtený celkově do sebe , jak se dnes říká "uhlíková stopa" tak je to mnohem horší než ten debilní neekologickej benzín
končím je to hovadina jako spousta dalších
můžeš si myslet jak jezdíš ekologicky na plyn , (nebo něco bio ) , a vono hovno , protože když vezmeš v úvahu vče spočtený celkově do sebe , jak se dnes říká "uhlíková stopa" tak je to mnohem horší než ten debilní neekologickej benzín
končím je to hovadina jako spousta dalších