jak na lištu

Simos 2P
135M, 136M
minisec - FK

jak na lištu

Příspěvek od minisec - FK »

Ahoj,

chtěl jsem dnes preventivně vyměnit svíčky. Pokoušel jsem se povolit ty 2 imbusy na zapal. liště, ale problém. Imbusový klíč č.5 se v jednom šroubu protočil a šroub je teď strhlý a druhý už je načatý. Proště ty šrouby drží jak čert.

Co teď? Mám ty hlavy odřezat flexou, lištu stáhnout a pak zbytky šroubů nějak vyšroubovat? Jak by jste na to šli vy? Dík za rady.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na lištu

Příspěvek od Skury »

Proto se většinou nejdřív postříkají sprejem na povolování šroubů... Být tebou, tak radši vrátim vše na původní místo a zajedu za někým, kdo ty šrouby vyndá. Vytahovákem nebo navaří matku na hlavičku šroubu a vyndá...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
minisec - FK

není co vracet zpět. Nepovolil jsem ani jeden a postříkány byly wdčkem
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

nechci kecat,ale co si pamatuju,ten plech ke kterému je přišroubovaná lišta je uchycen šrouby,které upevňují hlavu...tuším že asi 2..při nejhorším by to šlo povolit a shodit s celým plechem a pak fiknout strhlé šroubky třeba flexou..tak když je to namontované v autě,je tam celkem blbý přístup...jinak,když vidím,že to povolit jen tak nepůjde,tak ty šrouby snad zkusím ještě odrazit ne?
minisec - FK

no jde o to, jestli je závit i v liště. Pokud ne a šrouby jen lištou prochází, bylo by lepší hlavy ufiknout (na to tam místo je), lištu stáhnout a pak se dostanu lépe ke zbytkům šroubů, navařím je nebo jinak pokusím vytáhnout. Jde jen o to, aby mi někdo potvrdil, že lištou šrouby procházejí volně bez závitu. Dík
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

V liště závit není ... lištou šroub pouze prochází a je přišroubovanej do držáku pod lištou a ten držá na 2 matkách na hlavě (povolíš držák a povolíš i kousek hlavy)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Odpovědět