Zalomený šroub v nápravnici

Přední i zadní
Radeon97 - FK

Zalomený šroub v nápravnici

Příspěvek od Radeon97 - FK »

Zdravim, měnil jsem silentbloky a čep na obou ramenách. Samotná výměna čepu a silentbloků byla jednoduchá a bez problémů. Na straně do přikopy šly šrouby povolit docela z tuha, ale šly. Na druhé straně to bylo stejné až na šroub zadniho silentbloku, který je v nápravnici. Ten se už při poměrně malé síle urval. Nevim co stim, zda to k nápravnici přivařit nebo nějakým způsobem odvrtat šroub a nacpat tam někde matku, ikdyž nevim jestli se tam někde vleze. Navic mě čeká koncem unora stk, tak to chci mit v pořádku a vyřešit to co možná nejlépe.
Za radu nebo zkušenost moc děkuji
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Zalomený šroub v nápravnici

Příspěvek od 103457 »

Šroub zadního silentbloku přece není v nápravnici, ale ve výztuze kastle ne? Teda pokud myslíme ten samej silentblok.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-555 ... dni-l.html
Na staré feldě jsem to urval také, ale mě se urvala matka, co je bodnutá zevnitř, takže jsem vzal jinou, navařil k ní pásovinu, aby se neprotáčela a dírou ve výztuze jí strčil dovnitř a silentblok dotáhl. Stejnej princip, jak se upevňuje do výztuh tažný.
Pokud jsi ukroutil šroub, tak opatrně odvrtávat na co nejmenší sílu zalomeného šroubu a pak vyndat vytahovákem nebo zbytek rozseknout malým sekáčem.
Radeon97 - FK

Příspěvek od Radeon97 - FK »

Ano, oba myslíme ten samý silentblok a máte pravdu že je uchycen, do vyztuhy tam mám obyč matku orginál tam neni. Ale silentblok je uchycen ještě druhým šroubem a ten je v nápravnici je to na šestnácku ořech a tušim, že má jemný závit. A právě ten se urval.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jo, pravda, jedna strana je v kastli druhá v nápravnici.
Odpovědět