Špatné Emise

MPi 1AV
AEE
z4r0vk4 - FK

Špatné Emise

Příspěvek od z4r0vk4 - FK »

Zdravím, před týdnem jsem byl na emisích a měl jsem je 20krát horší než je limit. Prý i trabant je má lepší. Šel jsem na diagnostiku a byla špatná lambda sonda, tak sem jí nechal vyměnit. Dneska jsem šel na emise znova a výsledek byl ještě horší. Lambda je v pořádku. Neví někdo co by to mohlo být? Budu nechávat měnit tepelné čidlo. Protože když to napíchl na diagnostiku ukazovala mu teplota kapaliny 8°C . A v autě to ukazovalo na palubovce 80°C. Nevím zda by to mohlo být tímto tak prosím o radu
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatné Emise

Příspěvek od ferdamravenec »

tak není co řešit , vyměnit čidlo , (jsou to 2čidla v jednom) , .. a taky udělat reset řj
toť pro začátek , až ho vyměníš tak se uvidí ,
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, když si to myslí že je motor studený, tak to jede na "sytič" a emise tomu odpovídají.
z4r0vk4 - FK

Příspěvek od z4r0vk4 - FK »

Taky mi bylo řečeno že je to teplotní čidlo ale až po lambdě, problém je že i když si počítač myslí že je motor studený tak otáčky mam na 800 a emise jsou i tak špatné. Kamarád mi poradil ať si vyčistím klapku v karburátoru prý je to na 10 minut, ale na netu jsem našel že pak stejně musím do pc a nastavit to, a tuhle možnost nemam( nevím jak se jmenuje ten program na diagnostiku).
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Po výměně lambdy je nutné vymazat chybu z řídící jednotky, jinak to stejně lambda sondu ignoruje.
Po vyčištění klapky je nutné na zahřátém motoru udělat základní nastavení.

Jak vymazání chyby, tak provedení základního nastavení je možné odpojením baterie (případně vyjmutím první pojistky). Řídící jednotka bez napájení zapomene obsah paměti závad i základní nastavení. Po připojení napájení a prvním zapnutí zapalování si řídící jednotka sama základní nastavení udělá (je slyšet, jak se otevře a zavře škrtící klapka, aby si řídící jednotka uložila krajní polohy).
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

jen doplním protože u toho problému jsem byl jiskru hazí palec víko rozdělovače kabely nové, svíce zánovní ale funkční moje protože jsem dal po třiceti tis nový ale nemusel jsem čidlo lambda nová, má to imobilizér a alarm co jak je napojený nikdo neví ani majitel koupil to takhle
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

ještě doplním kolega co ze servisu mi ve kterým byl s tím problémem mi řekl že chyba ve vagu byla následující kostra nebo zemnění zapalování
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

podle všeho za všechno mohla klapka
Odpovědět