Hlavní světla H4 75/70 wattů?

Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

Hlavní světla H4 75/70 wattů?

Příspěvek od Mr.Wankel »

Uvažuji o koupi žárovek H4 75/70w, ty současné 60/55w mi na potkávací režim připadají hodně slabé. Žárovky jsem prohlížel a nevypadají, že by měly nějakou vadu. Zkoušel tu někdo silnější žárovky na feldě? Elektroinstalace by to snad měla utáhnout, pokud to nebudu používat na denní svícení. Pak jsou ještě v prodeji 85/80w, ale ty by už mohly oslňovat protijedoucí. Nebo je oslňování čistě záležitost špatně nastavené geometrie světel?
Korny

Re: Hlavní světla H4 75/70 wattů?

Příspěvek od Korny »

Nelegální a nefunkční věci nepořizuj :-)
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Wankel »

Nefunkční je to původní osvětlení.
Když přejedu černě oděného chodce, kterého jsem přehlédl, tak mi bude houby platné, že jsem tam měl legální, ale mizerně svítící žárovky.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Přitom by stačilo vyčistit skla světlometů a seřídit světla... Často za to žárovky nemůžou.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Případně koupit nějaké Osramy nebo Philipsy místo Tesco značek :)
Naposledy upravil(a) RAAF_96 dne pon 10. bře 2014 19:16:34, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Až přejedeš chodce, tak je to tvoje chyba, protože smíš jet pouze takovou rychlostí na jakou máš rozhled.
Těch pár watů navíc autu neublíží, ale ani tobě moc nepomůže, jak psali kluci je vyzkoušeno, že fungujou žárovky s lepší svítivostí třeba Night Breaker http://www.zbozi.cz/?q=H4%20Night%20Bre ... tent=lista

Ale to nejdůležitější je mít funkční serva naklápění a seřízený světla. Poněvadž, ikdyž dáš 100W žárovky, tak budeš stejně prd vidět, když ti světla svítěj do země.
Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Wankel »

Světla jsem nechal seřídit teď v létě. To by snad mělo být ok.
Jel jsem nedávno večer po městě předpisovou rychlostí a málem jsem přehlédl skupinku chodců na přechodu, všichni v černých bundách. Možná bylo na vině i oslnění protijedoucími xenonisty, ale tohle bych si nerad zopakoval. Prostě mi při jízdě městem připadá, jako bych si svítil kapesní baterkou.

Ty NightBreakery mi připadají jako podvod. Nevím jak na tomto fóru, ale jinde je uživatelé totálně ztrhali. Z halogenky při stejném příkonu nikdo víc světla nedostane, to je prostě fyzika. Proto se začaly používat xenony a LED.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

H4 od kvalitní značky jsou sakra znát. Měl jsem v autě nasazený nějaký šmejdy H4 co vypadali pěkně v parabole na pohled, ale svítili naprosto na nic. Vyměnil jsem je za nový osramy NBU a je to jako nebe a dudy ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mr.Wankel píše:Světla jsem nechal seřídit teď v létě. To by snad mělo být ok.
Jel jsem nedávno večer po městě předpisovou rychlostí a málem jsem přehlédl skupinku chodců na přechodu, všichni v černých bundách. Možná bylo na vině i oslnění protijedoucími xenonisty, ale tohle bych si nerad zopakoval. Prostě mi při jízdě městem připadá, jako bych si svítil kapesní baterkou.

Ty NightBreakery mi připadají jako podvod. Nevím jak na tomto fóru, ale jinde je uživatelé totálně ztrhali. Z halogenky při stejném příkonu nikdo víc světla nedostane, to je prostě fyzika. Proto se začaly používat xenony a LED.
Když to tak dobře víš, proč chceš od nás poradit?? Fyzika je také to, že kapalina se odpařuje - vysychá. Takže ty tvoje, jako seřízený světla díky nefunkčním servům už opět spadly níž a proto nesvítěj, tak, jak by měly. Ale to víme mi všichni, kteří jsme si tím prošli, věděl by jsi to taky, kdyby jsi trochu hledal a četl na tomto foru. Na jinym tě totálně ztrhaj. :P ;)
Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Wankel »

Domníval jsem se, že když to bylo seřízeno a prošlo STK, tak to snad bude v pořádku. Nebo ne? Jak daleko (myšleno na povrchu vozovky) teda má sahat světelný kužel dobře seřízených potkávacích světel? V příručce ani v jiném dokumentu jsem toto nenašel. Jen poměrně složitý a nepřehledný návod, jak to seřídit na kolmé stěně.

To se mi jako za toho půl roku odpařila hydraulická kapalina z těch štelovátek světlometů?

ps: světlomety mám čisté a ne že si s půlcentimetrovým nánosem bahna na nich stěžuji, že mi nějak nesvítí :D
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

čistota světlometů - ne jen zvenčí , ale i zevnitř , nepatrný nános prachu a mastnot změní optiku

odpařila neodpařila , mohlo to někde rupnout a vytekla , to je úplně běžnej problém tohoto systému , podělat se to může kdykoli

nahoře na světlometu je přímo odlit sklon světel , 1,2% ........ určitě je to i v příručce (jde o to jestli máš kompletní ) ale dá se to najít i jinde , třeba Jak na to ,
ale obečně to zůstalo stejný jako u dřívějšich aut , tj na 5ti metrech o 6cm níž

k silnějším žárovkám , kdysi jsem je zkoušel , ale je to k ničemu ....................
jak bylo již napsáno , kvalitní žárovky udělaj hodně ............
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Parabola může být špinavá, zašlá, vysvícená.. Nebo špatně seřízená světla.. Nekvalitní žárovky.. Použití silnějších žárovek nic neřeší.. naopak nastartuje další problémy (kabeláž, tepelném poškození parabol, předpisy silničního provozu).

Pokud bude světlomet špatně seřízen, silnější žárovka nepomůže. Světlo bude stejně svítit jinam.
Pokud je parabola ko, tak výsledné světlo nebude o moc lepší, parabola se více poškodí..
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -miki- »

Kdysi mi někdo říkal, že na stará auta není povoleno dávat žárovku s bílým světlem. Třeba Osram H4 Night Breaker Unlimited má teplotu chromatičnosti 3900K což je dost bílé světlo. Ale podle mě je to blbost. Je to blbost, že?
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Uz jezdim vic jak rok se 100w zarovkama a kdyz sou svetla dobre serizene tak to je luxusni, ale nevyhoda je, ze vecer sviti az moc bile, takze nejde tak moc dobre videt jak se zlutyma hlavne kdyz prsi. Mesic zpatky sem je kontroloval, vse jak ma byt nic roztaveneho.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Na Dacii Logan som skúšobne mal asi rok žiarovky H4 100/90W ( nejaké obyčajné ) a nejako extra lepšie to nesvietilo. Ale plasty svetlometu to zvládli ( tam bolo aj "sklo" z plastu ) :D a to pri postávaní v zápchach boli pekne horúce. Celé to nastalo preto že výrobca predpisuje žiarovky s UV filtrom a v obchode mali vtedy iba 100/90W.
Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Wankel »

nebulus:

Tak tohle jsem chtěl slyšet :mrgreen:
Odpovědět