Hlavní světla H4 75/70 wattů?
-
Mr.Wankel
- Kontaktovat uživatele:
Hlavní světla H4 75/70 wattů?
Uvažuji o koupi žárovek H4 75/70w, ty současné 60/55w mi na potkávací režim připadají hodně slabé. Žárovky jsem prohlížel a nevypadají, že by měly nějakou vadu. Zkoušel tu někdo silnější žárovky na feldě? Elektroinstalace by to snad měla utáhnout, pokud to nebudu používat na denní svícení. Pak jsou ještě v prodeji 85/80w, ale ty by už mohly oslňovat protijedoucí. Nebo je oslňování čistě záležitost špatně nastavené geometrie světel?
Re: Hlavní světla H4 75/70 wattů?
Nelegální a nefunkční věci nepořizuj 
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
-
Mr.Wankel
- Kontaktovat uživatele:
Nefunkční je to původní osvětlení.
Když přejedu černě oděného chodce, kterého jsem přehlédl, tak mi bude houby platné, že jsem tam měl legální, ale mizerně svítící žárovky.
Když přejedu černě oděného chodce, kterého jsem přehlédl, tak mi bude houby platné, že jsem tam měl legální, ale mizerně svítící žárovky.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přitom by stačilo vyčistit skla světlometů a seřídit světla... Často za to žárovky nemůžou.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
Případně koupit nějaké Osramy nebo Philipsy místo Tesco značek 
Naposledy upravil(a) RAAF_96 dne pon 10. bře 2014 19:16:34, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Až přejedeš chodce, tak je to tvoje chyba, protože smíš jet pouze takovou rychlostí na jakou máš rozhled.
Těch pár watů navíc autu neublíží, ale ani tobě moc nepomůže, jak psali kluci je vyzkoušeno, že fungujou žárovky s lepší svítivostí třeba Night Breaker http://www.zbozi.cz/?q=H4%20Night%20Bre ... tent=lista
Ale to nejdůležitější je mít funkční serva naklápění a seřízený světla. Poněvadž, ikdyž dáš 100W žárovky, tak budeš stejně prd vidět, když ti světla svítěj do země.
Těch pár watů navíc autu neublíží, ale ani tobě moc nepomůže, jak psali kluci je vyzkoušeno, že fungujou žárovky s lepší svítivostí třeba Night Breaker http://www.zbozi.cz/?q=H4%20Night%20Bre ... tent=lista
Ale to nejdůležitější je mít funkční serva naklápění a seřízený světla. Poněvadž, ikdyž dáš 100W žárovky, tak budeš stejně prd vidět, když ti světla svítěj do země.
-
Mr.Wankel
- Kontaktovat uživatele:
Světla jsem nechal seřídit teď v létě. To by snad mělo být ok.
Jel jsem nedávno večer po městě předpisovou rychlostí a málem jsem přehlédl skupinku chodců na přechodu, všichni v černých bundách. Možná bylo na vině i oslnění protijedoucími xenonisty, ale tohle bych si nerad zopakoval. Prostě mi při jízdě městem připadá, jako bych si svítil kapesní baterkou.
Ty NightBreakery mi připadají jako podvod. Nevím jak na tomto fóru, ale jinde je uživatelé totálně ztrhali. Z halogenky při stejném příkonu nikdo víc světla nedostane, to je prostě fyzika. Proto se začaly používat xenony a LED.
Jel jsem nedávno večer po městě předpisovou rychlostí a málem jsem přehlédl skupinku chodců na přechodu, všichni v černých bundách. Možná bylo na vině i oslnění protijedoucími xenonisty, ale tohle bych si nerad zopakoval. Prostě mi při jízdě městem připadá, jako bych si svítil kapesní baterkou.
Ty NightBreakery mi připadají jako podvod. Nevím jak na tomto fóru, ale jinde je uživatelé totálně ztrhali. Z halogenky při stejném příkonu nikdo víc světla nedostane, to je prostě fyzika. Proto se začaly používat xenony a LED.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
H4 od kvalitní značky jsou sakra znát. Měl jsem v autě nasazený nějaký šmejdy H4 co vypadali pěkně v parabole na pohled, ale svítili naprosto na nic. Vyměnil jsem je za nový osramy NBU a je to jako nebe a dudy 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Když to tak dobře víš, proč chceš od nás poradit?? Fyzika je také to, že kapalina se odpařuje - vysychá. Takže ty tvoje, jako seřízený světla díky nefunkčním servům už opět spadly níž a proto nesvítěj, tak, jak by měly. Ale to víme mi všichni, kteří jsme si tím prošli, věděl by jsi to taky, kdyby jsi trochu hledal a četl na tomto foru. Na jinym tě totálně ztrhaj.Mr.Wankel píše:Světla jsem nechal seřídit teď v létě. To by snad mělo být ok.
-
Mr.Wankel
- Kontaktovat uživatele:
Domníval jsem se, že když to bylo seřízeno a prošlo STK, tak to snad bude v pořádku. Nebo ne? Jak daleko (myšleno na povrchu vozovky) teda má sahat světelný kužel dobře seřízených potkávacích světel? V příručce ani v jiném dokumentu jsem toto nenašel. Jen poměrně složitý a nepřehledný návod, jak to seřídit na kolmé stěně.
To se mi jako za toho půl roku odpařila hydraulická kapalina z těch štelovátek světlometů?
ps: světlomety mám čisté a ne že si s půlcentimetrovým nánosem bahna na nich stěžuji, že mi nějak nesvítí
To se mi jako za toho půl roku odpařila hydraulická kapalina z těch štelovátek světlometů?
ps: světlomety mám čisté a ne že si s půlcentimetrovým nánosem bahna na nich stěžuji, že mi nějak nesvítí
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
čistota světlometů - ne jen zvenčí , ale i zevnitř , nepatrný nános prachu a mastnot změní optiku
odpařila neodpařila , mohlo to někde rupnout a vytekla , to je úplně běžnej problém tohoto systému , podělat se to může kdykoli
nahoře na světlometu je přímo odlit sklon světel , 1,2% ........ určitě je to i v příručce (jde o to jestli máš kompletní ) ale dá se to najít i jinde , třeba Jak na to ,
ale obečně to zůstalo stejný jako u dřívějšich aut , tj na 5ti metrech o 6cm níž
k silnějším žárovkám , kdysi jsem je zkoušel , ale je to k ničemu ....................
jak bylo již napsáno , kvalitní žárovky udělaj hodně ............
odpařila neodpařila , mohlo to někde rupnout a vytekla , to je úplně běžnej problém tohoto systému , podělat se to může kdykoli
nahoře na světlometu je přímo odlit sklon světel , 1,2% ........ určitě je to i v příručce (jde o to jestli máš kompletní ) ale dá se to najít i jinde , třeba Jak na to ,
ale obečně to zůstalo stejný jako u dřívějšich aut , tj na 5ti metrech o 6cm níž
k silnějším žárovkám , kdysi jsem je zkoušel , ale je to k ničemu ....................
jak bylo již napsáno , kvalitní žárovky udělaj hodně ............
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
Parabola může být špinavá, zašlá, vysvícená.. Nebo špatně seřízená světla.. Nekvalitní žárovky.. Použití silnějších žárovek nic neřeší.. naopak nastartuje další problémy (kabeláž, tepelném poškození parabol, předpisy silničního provozu).
Pokud bude světlomet špatně seřízen, silnější žárovka nepomůže. Světlo bude stejně svítit jinam.
Pokud je parabola ko, tak výsledné světlo nebude o moc lepší, parabola se více poškodí..
Pokud bude světlomet špatně seřízen, silnější žárovka nepomůže. Světlo bude stejně svítit jinam.
Pokud je parabola ko, tak výsledné světlo nebude o moc lepší, parabola se více poškodí..
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi mi někdo říkal, že na stará auta není povoleno dávat žárovku s bílým světlem. Třeba Osram H4 Night Breaker Unlimited má teplotu chromatičnosti 3900K což je dost bílé světlo. Ale podle mě je to blbost. Je to blbost, že?
Uz jezdim vic jak rok se 100w zarovkama a kdyz sou svetla dobre serizene tak to je luxusni, ale nevyhoda je, ze vecer sviti az moc bile, takze nejde tak moc dobre videt jak se zlutyma hlavne kdyz prsi. Mesic zpatky sem je kontroloval, vse jak ma byt nic roztaveneho.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
-
nebulus - FK
Na Dacii Logan som skúšobne mal asi rok žiarovky H4 100/90W ( nejaké obyčajné ) a nejako extra lepšie to nesvietilo. Ale plasty svetlometu to zvládli ( tam bolo aj "sklo" z plastu )
a to pri postávaní v zápchach boli pekne horúce. Celé to nastalo preto že výrobca predpisuje žiarovky s UV filtrom a v obchode mali vtedy iba 100/90W.
-
Mr.Wankel
- Kontaktovat uživatele:
nebulus:
Tak tohle jsem chtěl slyšet
Tak tohle jsem chtěl slyšet