Chladič-výmena

AEF
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Chladič-výmena

Příspěvek od pipo444 »

Zdar. Chystám sa niekedy na výmenu vodného chladiča. Mám v pláne kúpiť Nissens alebo Behr/Hella. Ale čo ma zaujíma je ako ho vytiahnuť von ? V 1.9D je celkom málo miesta pod kapotou. Treba rozobrať nejako prednú masku ? Bude treba ho vytiahnuť vrchom alebo nebodaj spodkom auta ? Ďakujem vopred za pomoc a rady ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladič-výmena

Příspěvek od 103457 »

Výměna je lehká není to problém, spodem je to jednodušší.
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

Ahoj. No chladič mi tečie tak zvažujem jeho výmenu. Asi hneď skontrolujem aj altík, keĎ to bude rozobrané lebo inak sa knemu nedostanem :( Čo treba rozobrať pri výmene toho chladiča ? Tak začnem určite vypustením chladiacej kvapaliny, povolím a sundám hadice a káble k čidu. Zrejme bude musieť ísť dole aj ventilátor. Potom povolím dva šróby čo držia chladič. Ale čo ďalej ? Prepchám ho vrchom a bez poškodenia ? Jamu momentáne nemám. Vie neikto aj iný postup a poprípade čo rozobrať a čomu sa vyhnúť ? Vďaka.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Přesně tak. Hlavně nehledej složitosti tam, kde nejsou. ;)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Já to na 1.3MPI dělal tak: Dole pod autem je na hadici od chladiče výpustný šroub. Povolím, kapalina vyteče. Pokud nejde povolit, nevadí. Odpojím konektoy...Myslím, že je tam jenom jeden...Povolím dva šroubky, které drží chladič ke karoserii. No a pokud mi nešel povolit ten výpustný šroub, tak povolím prvně hadici co je nahoře a potom tu dole. Samo, že mi to všechno vyteče spodkem, ale když máš velký lavor(nádobu) dá se toho dost zachytit do něho.
Chladič normálně vytáhneš - nevím kolik tam máš místa.....Sahara je potom přišroubovaná 4 šroubky(dva zespod jeden shora) na chladiči.

Když to budeš dávat z5 tak si můžeš koupit nové lůžka chladiče, na kterých sedí, ale není to nutné, většinou těm starým nic není(http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/ ... adice.html)
Když tak bych koupil nové spony(EsKa pásky), kterýma je utahnuta hadice na nátrubku chladiče.
Nahodíš nový chladič.

Potom doliješ chladící kapalinu....Ale ne do plna...Nějak rozumně, nastartuješ, pustíš topení na IV. Stupen, aby hřálo(je to pry kvůli odvzdušnění chladící soustavy) A pak sleduješ na expanzce kolik ti chybí a dolíváš, abys byl mezi ryskama....

Tak nějak matně si to pamatuji dva roky z5. Ve skutečnosti to není taková věda jak popisuji a nic se na tom prakticky pokazit nedá.
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

Díki. No nevyzerá že by chladič prešiel vrchom - zavadzia tam čerpadlo. Ale ktovie :D Ide o to že nechcem poškodiť nový chladič pri jeho montovaní do auta.

No tak nejak to má 1.9D. Ale u 1.3 je omnoho viac miesta :) Tak odvzdušnenie som už párkrát robil keď som mal kvapalinu vonku. To nerobí problém. Chystám sa vymeniť aj chladiacu kvapalinu. Mám tam teraz G12 ružovú, spoje na hadiciach sú od toho všade. Dám tam G11 a hotovo. Poriadne treba prepláchnuť celý systém. Zrejem aj pozriem v akom stave je vodná pumpa, keď už bude vonka kvapalinia. A tak isto aj kontrola altíku, hlavne uhlíkov.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Budeš to mít asi trošku jako Jjžka v kleci... :D. Tak držím palce, at se všechno podaří. ;)
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

Ďakujem ;) Tak to dúfam. Až bude trochu teplejšie tak to zrobím. Tak dolievať stále chladiacu nieje nič moc. V lete to tečie viac. Ináč môže sa stať že napr. aj roztrhne chladič v mieste kde tečie ? To by som bol nerád.
Odpovědět