Vyroba pätice T5
-
Mego - FK
Vyroba pätice T5
Keďže nikde neviem nájsť pätice T5 na inštaláciu modrého podsvietenia na ovládanie kúrenia, chcem sa spýtať, ako by sa to dalo vyrobiť? Ide vlastne len o to, že potrebujem odpor a led (potrebujem asi tú modro zafarbenú led, nie priehľadnú, ktorá svieti na modro[to by mala byť asi vysokosvietivá a tú asi nechcem]... tak je?)
Všetko to závisí od prúdopveho odberu LEDky... napätie je 12V, ak by bol prúdový odber povedzme 25mA, tak si to vypočítam cez
U=R*I, z čoho vyplýva že R= U/I a to by bolo 12V/0,025A a to je 480 Ohm ?
Teraz ale nastáva problém, keďže neviem, či sú tie žiarovky zapojené seriovo, alebo paralelne?
Všetko to závisí od prúdopveho odberu LEDky... napätie je 12V, ak by bol prúdový odber povedzme 25mA, tak si to vypočítam cez
U=R*I, z čoho vyplýva že R= U/I a to by bolo 12V/0,025A a to je 480 Ohm ?
Teraz ale nastáva problém, keďže neviem, či sú tie žiarovky zapojené seriovo, alebo paralelne?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyroba pätice T5
Proč něco vymýšlet když už to je ,stačí hledat
http://www.obautodily.cz/eshop/halogeno ... :647.eshop
http://www.obautodily.cz/eshop/halogeno ... :647.eshop
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nebo si to udělej z kousku kuprextitu ............
žárovky jsou na 12v , tzn paralelně
žárovky jsou na 12v , tzn paralelně
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
a to ve feldě někde je? tak max v osvětlení topení ne? a tam je stejně lepčí naprat pásek

-
Mego - FK
Kúpil som tie LEDky za 50 centov each (v autodieloch ich samozrejme mali po 6-7€). Dve som už stihol vymeniť, ale s ďalšími dvoma mám problém. Neviem totiž, ako vybrať tieto biele srandy, nakoľko k žiarovkám ako takým sa nedostanem asi vôbec... To sú spínače hlavných svetiel (obvodových a tlmených)

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

budeš muset vybrat cely ten černy štít (drži to par šroubu) ... a pak ze zadu odpojit vypinače.. zmačkneš poistky a vytahneš... nic na tom neni .... jen bych ti doporučil jak to budeš dělat sundat volant ... docela se s tim sereš když to pak vytahuješ/vracíš zpět....
pokud maš tenší ruku tak možna nějak jo ... ja to taky zkoušel ale ruku sem tam nedokazal napcat... musel sem vyšroubovat a vytahnout.... jo ješte jedna věc když bys to vytahoval musiš odpojit i budíky s nahonem tachometru
-
Mego - FK
No tak to kvôli tomu rozhodne neplánujem robiť... ako tam je tá žiarovka? Šrubuje sa, alebo je tam len tak nastrčená ako bola nastrčená v ovládačoch kúrenia? By som ju normálne vybral a nemusím to vôbec rozoberať
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ve všech spínačích jsou takovýto , nebo předělat na diody podle návodu který jsem sem už dal
http://www.ges.cz/cz/l-3204u-GES05100399.html

-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Pozri si ten návod , čo sem linkoval emilio... žiarovky sa dajú vybrať len ak rozobereš spínače a tie zas idú rozobrať pochopiteľne len, ak sú vymontované z prístrojovky, takže ak tam chceš mať ledky, treba rozobrať celú prístrojovku a každý jeden spínač.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
-
Mego - FK
No dobre a keby som sa pokúsil iba pinzetou vy
ať tie žiarovky? NEšlo by to? Nie sú tam len tak vsunuté? Ako sú tam upevnené?
ať tie žiarovky? NEšlo by to? Nie sú tam len tak vsunuté? Ako sú tam upevnené?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jo jsou tam jen vsunuté ale na konci jsou ohnuté do protisměru a proto nejdou vytáhnout musíš to rozebrat podle návodu !!!!!

-
Mego - FK
Dobre, lenže nemôžem predsa kvôli dvom žiarovkam teraz davať dole volant... vymena žiaroviek je robota na 10 sekund a nebudem kvôli tomu dve hodiny dávať všetko dolu a následne všetko hore... či? 
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
tak to nedělej 
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jaké sundávání volantu? Vždyť odšroubuješ ten tmavý plast s budíkama a seš hned u těch tlačítek. Já mám pracku jak medvěd a ani sem nemusel odpojovat budíky... Jo rozdělat pak to tlačítko je složitější.
-
Mego - FK
Píšu mi, že musím dávať dole palubovku... to jest všetkych 5 krytiek šrub, odkrutiť šruby, vodpojiť ťachak a milion kablov vybrať palubovku,v ybrať tie dve blbosti, vymeniť tam ledky a potom všetko dať naspäť
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Když sem montoval LED tlačítka, tak jsem ani nesundával volant ani ten plast u něj. Jen jsem odšrouboval ten tmavý štít a z vrchu už se k těm tlačítkům dostaneš v pohodě. Ani nemusíš vytahovat budíky. Demontáž na 2 minuty...
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
vybratie palubovky - tej čiernej časti s tachometrom je robota na 5 minút aj s cestou - odšróbuješ 5 šróbov, odpojíš z tachometra 3 konektory + náhon na rýchlomer, odpojíš káble z jednotlivých tlačítok a vytiahneš to von, volant netreba odmontovať,ak necheš.
Potom môžeš jednoducho vybrať tlačítka, rozobrať ich a vymeniť tie žiarovky za ledky. Montáž späť ej to isté v opačnom postupe, časovo je to na pár minút....
Viac času stratíš tým, že tu budeš vymýšlať spôsoby výmeny, ktoré aj tak povedú iba k tomu, že to nakoniec buď nevymeníš, lebo sa ti nechce odšróbovať 5 šróbov, alebo niečo zlomíš a budeš to museť rozobrať tak či tak a ešte meniť poškodenú vec (napr. tlačidlo)
Potom môžeš jednoducho vybrať tlačítka, rozobrať ich a vymeniť tie žiarovky za ledky. Montáž späť ej to isté v opačnom postupe, časovo je to na pár minút....
Viac času stratíš tým, že tu budeš vymýšlať spôsoby výmeny, ktoré aj tak povedú iba k tomu, že to nakoniec buď nevymeníš, lebo sa ti nechce odšróbovať 5 šróbov, alebo niečo zlomíš a budeš to museť rozobrať tak či tak a ešte meniť poškodenú vec (napr. tlačidlo)
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mego : Koukám že hledáš jen důvod proč to nedělat
Jestli jsi alespoň trochu zručný a nemáš obě ruce levý tak to zvládneš ,jestli ale ne tak se na to vybodni nebo si to dej do servisu !
!!

-
Mego - FK
Idem sa do toho za hodinku pustiť... ja som len fakt nevedel, že kvôli tomu treba rozoberať palubovku. Ale mám LEDky v pätici T5, je to problém?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jo nejdou tam, podívej se na tu patici a na návod nebo na tu žárovku co jsem dával odkaz a musí ti to být jasný !
jestli stále ne tak se do toho ani nepouštěj
jestli stále ne tak se do toho ani nepouštěj

-
Mego - FK
Mission failed... nepodarilo sa mi ani len ten skurvený plast vybrať von... už neviem, čo s tým mám robiť...

-
Mego - FK
Takéto žiarovky idú to prístrojovej dosky?
http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... -6743.html
Dajú sa nahradiť LEDkami v pätici T5? Nikde neviem nájsť ich veľkosť. Ak sú takisto veľké ako žiarovky v podsvietení ovládania kúrenia, tak ok...
Ešte otázka, koľko modrých a koľko zelených žiaroviek tam je? Aby som vedel, koľko mi treba kúpiť.
Ďakujem
S montážou mi pomôže známy - mechanik
http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... -6743.html
Dajú sa nahradiť LEDkami v pätici T5? Nikde neviem nájsť ich veľkosť. Ak sú takisto veľké ako žiarovky v podsvietení ovládania kúrenia, tak ok...
Ešte otázka, koľko modrých a koľko zelených žiaroviek tam je? Aby som vedel, koľko mi treba kúpiť.
Ďakujem
S montážou mi pomôže známy - mechanik
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
to je jak s tatarem ten odkaz co jsi sem dal je patice !!! R5 !!!!
žárovky jsou bílé barvu dělá folie v palubce .
žárovky jsou bílé barvu dělá folie v palubce .

-
Mego - FK
Dobre teda...
Koľko a čoho mám kúpiť? resp. ako urobiť modré podsvietenie pristrojovej dosky? Ale keď už budem mať vonka pristrojovku, tak budem chcieť vymeniť všetko naraz. Aj tlačidla za modre podsvietenie... a aká žiarovka je v zapaľovači cigariet? Treba s päticou, či bez?
Ospravedlňujem sa, že som retardovaný
Koľko a čoho mám kúpiť? resp. ako urobiť modré podsvietenie pristrojovej dosky? Ale keď už budem mať vonka pristrojovku, tak budem chcieť vymeniť všetko naraz. Aj tlačidla za modre podsvietenie... a aká žiarovka je v zapaľovači cigariet? Treba s päticou, či bez?
Ospravedlňujem sa, že som retardovaný
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Řeknu ti to upřímně... jsem podobný jantar jako ty a lidi jako my musíme platit... Napiš hrošíkovi (HrosikRacing), on ti to udělá a ty to jen zapojíš.
-
Mego - FK
Hej, už rozumiem... čiže ono všecko svieti na bielo, len všade je iná folia zo spodu a preto sa mi zdá, že to svieti farebne... tak? stačí mi teda nahradiť fóliu... lenže akou foliou to môžem nahradiť? Nebolo by lepšie tú fólia odlepiť a dať pod to farebne žiarovky?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
spínače a zapalovač mají tuto žárovku
přehled žárovek ve voze
http://www.feliciaklub.cz/?id=mie_zarovky
přehled žárovek ve voze
http://www.feliciaklub.cz/?id=mie_zarovky

-
Mego - FK
Čiže mám kvázi dve možnosti...emilio52 píše:žárovky jsou bílé barvu dělá folie v palubce .
1. dať dole palubovku, odstrániť farebnu foliu a žiarovky nahradím farebnými LEDkami s daným odporom, alebo
2. Dať dole palubovku, VYMENIŤ foliu za foliu s inou farbou a nechať pôvodné žiarovky
Dobre rozumiem?
A ešte raz, prepáčte, že som retardovaný
-
Polo
- Kontaktovat uživatele:
pokud budeš dávat modré ledky, tak tu originální zelenou folii nemusíš strhávat,
ta modrá tu zelenou přesvítí
a za 2. ano
ta modrá tu zelenou přesvítí
a za 2. ano
-
Mego - FK
Dobre, ale to by stačil napr. farebný papier? A treba tam tie isté ledky s odpormi ako do tých zapínačov svetiel?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A víš jaký je rozdíl mezi folií a barevným papírem ?
Všimnul sis vůbec že uchycení žárovek je jiné ve spínačích a jiné v podsvícení palubky
--------------------
Vzdej to nebo ti to ještě vyhoří
Všimnul sis vůbec že uchycení žárovek je jiné ve spínačích a jiné v podsvícení palubky
--------------------
Vzdej to nebo ti to ještě vyhoří

-
Mego - FK
Nie nevšimol... palubovku som ešte nemal vonka. Neviem, aké sú tam žiarovky... sú tam nejaké s päticou... ale pätica T5 mi tam asi nepôjde, čo?
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem již psal... napiš hrošíkovi, on ti to za úplatu udělá a ty to jen vyměníš kus za kus. Takhle si akorát vypálíš auto
.
-
Polo
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Arkis napiš hrošíkovi,
taky jsem řešil veškeré podsvícení (budíků, ovladače el. okýnek a el, zrcátek, všech spínačů, ovládání topení a zapalovače) s hrošíkem, pak stačí jen vyměnit kus za kus a naprostá spokojenost
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=34371 - spínače
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=34372 - budíky
stačí mu napsat zprávu a domluvit se...
taky jsem řešil veškeré podsvícení (budíků, ovladače el. okýnek a el, zrcátek, všech spínačů, ovládání topení a zapalovače) s hrošíkem, pak stačí jen vyměnit kus za kus a naprostá spokojenost
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=34371 - spínače
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=34372 - budíky
stačí mu napsat zprávu a domluvit se...
-
Mego - FK
Ešte posledná otázka...
Koľko žiaroviek je na prístrojovke? Niekde sa mi marí, že som čítal, že 19, lenže to ráta aj so žiarovkami pre blinkre, svetla atď a tie ja nechcem meniť. Že by som vedel, koľko kúpiť. V podstate teda rátam, že asi okolo 6-7 by ich mohlo byť? Mám na mysli len tie na podsvietenie budíkov, príp. kontrolka rezervy nádrže
Koľko žiaroviek je na prístrojovke? Niekde sa mi marí, že som čítal, že 19, lenže to ráta aj so žiarovkami pre blinkre, svetla atď a tie ja nechcem meniť. Že by som vedel, koľko kúpiť. V podstate teda rátam, že asi okolo 6-7 by ich mohlo byť? Mám na mysli len tie na podsvietenie budíkov, príp. kontrolka rezervy nádrže
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
na podsviteneie budíkov sú tam 4 kusy žiaroviek v pätici b8,5d - bielej farby,
pod kontrolkami sú také isté,akurát trochu menej výkonné
p.S. inak v pätici b8,5d sa dajú kúpiť aj hotové ledky, ale na podsvietenie budíkov to nestačí.
pod kontrolkami sú také isté,akurát trochu menej výkonné
p.S. inak v pätici b8,5d sa dajú kúpiť aj hotové ledky, ale na podsvietenie budíkov to nestačí.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já se divím, že to pořád ještě řešíte a odpovídáte na ty nesmysly. Je tu na foru x krát napsáno, že podsvícení přístrojovky LEDkama místo žárovek je úplně na ho..... Takže, když přijde někdo novej, stačí mu napsat hledej, už to tu je. a nepsat 40 říspěvků naprosto o ničem. 
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Vašku mě stačí, že je fórum aktivní a že sem ještě někdo chodí. Můžeme být rádi za každé člena, který se přidá a je aktivní
.
Každopádně je fakt, že by lidi mohli začít používat hledání...
Každopádně je fakt, že by lidi mohli začít používat hledání...