Vyroba pätice T5

Mego - FK

Vyroba pätice T5

Příspěvek od Mego - FK »

Keďže nikde neviem nájsť pätice T5 na inštaláciu modrého podsvietenia na ovládanie kúrenia, chcem sa spýtať, ako by sa to dalo vyrobiť? Ide vlastne len o to, že potrebujem odpor a led (potrebujem asi tú modro zafarbenú led, nie priehľadnú, ktorá svieti na modro[to by mala byť asi vysokosvietivá a tú asi nechcem]... tak je?)
Všetko to závisí od prúdopveho odberu LEDky... napätie je 12V, ak by bol prúdový odber povedzme 25mA, tak si to vypočítam cez

U=R*I, z čoho vyplýva že R= U/I a to by bolo 12V/0,025A a to je 480 Ohm ?
Teraz ale nastáva problém, keďže neviem, či sú tie žiarovky zapojené seriovo, alebo paralelne?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyroba pätice T5

Příspěvek od emilio52 »

Proč něco vymýšlet když už to je ,stačí hledat :lol:
http://www.obautodily.cz/eshop/halogeno ... :647.eshop
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nebo si to udělej z kousku kuprextitu ............
žárovky jsou na 12v , tzn paralelně
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Už som bol v 8 predajňach v Košiciach a nikde to nemajú :O
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

a to ve feldě někde je? tak max v osvětlení topení ne? a tam je stejně lepčí naprat pásek
Obrázek
Obrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Kúpil som tie LEDky za 50 centov each (v autodieloch ich samozrejme mali po 6-7€). Dve som už stihol vymeniť, ale s ďalšími dvoma mám problém. Neviem totiž, ako vybrať tieto biele srandy, nakoľko k žiarovkám ako takým sa nedostanem asi vôbec... To sú spínače hlavných svetiel (obvodových a tlmených)

Obrázek
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

návod na výměnu je tady jen chtít hledat :lol:
http://www.feliciaklub.cz/navody/zmena- ... inacu.html
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
acab

Příspěvek od acab »

budeš muset vybrat cely ten černy štít (drži to par šroubu) ... a pak ze zadu odpojit vypinače.. zmačkneš poistky a vytahneš... nic na tom neni .... jen bych ti doporučil jak to budeš dělat sundat volant ... docela se s tim sereš když to pak vytahuješ/vracíš zpět....
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Nedostanem sa k tomu cez krytku na palúbny počítač?
acab

Příspěvek od acab »

pokud maš tenší ruku tak možna nějak jo ... ja to taky zkoušel ale ruku sem tam nedokazal napcat... musel sem vyšroubovat a vytahnout.... jo ješte jedna věc když bys to vytahoval musiš odpojit i budíky s nahonem tachometru
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

No tak to kvôli tomu rozhodne neplánujem robiť... ako tam je tá žiarovka? Šrubuje sa, alebo je tam len tak nastrčená ako bola nastrčená v ovládačoch kúrenia? By som ju normálne vybral a nemusím to vôbec rozoberať
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

ve všech spínačích jsou takovýto , nebo předělat na diody podle návodu který jsem sem už dal :)

http://www.ges.cz/cz/l-3204u-GES05100399.html
ObrázekObrázek
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Pozri si ten návod , čo sem linkoval emilio... žiarovky sa dajú vybrať len ak rozobereš spínače a tie zas idú rozobrať pochopiteľne len, ak sú vymontované z prístrojovky, takže ak tam chceš mať ledky, treba rozobrať celú prístrojovku a každý jeden spínač.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

No dobre a keby som sa pokúsil iba pinzetou vy
ať tie žiarovky? NEšlo by to? Nie sú tam len tak vsunuté? Ako sú tam upevnené?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

jo jsou tam jen vsunuté ale na konci jsou ohnuté do protisměru a proto nejdou vytáhnout musíš to rozebrat podle návodu !!!!! :!: :hlava:
ObrázekObrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Dobre, lenže nemôžem predsa kvôli dvom žiarovkam teraz davať dole volant... vymena žiaroviek je robota na 10 sekund a nebudem kvôli tomu dve hodiny dávať všetko dolu a následne všetko hore... či? :elephant:
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

tak to nedělej :roll:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jaké sundávání volantu? Vždyť odšroubuješ ten tmavý plast s budíkama a seš hned u těch tlačítek. Já mám pracku jak medvěd a ani sem nemusel odpojovat budíky... Jo rozdělat pak to tlačítko je složitější.
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Píšu mi, že musím dávať dole palubovku... to jest všetkych 5 krytiek šrub, odkrutiť šruby, vodpojiť ťachak a milion kablov vybrať palubovku,v ybrať tie dve blbosti, vymeniť tam ledky a potom všetko dať naspäť
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Když sem montoval LED tlačítka, tak jsem ani nesundával volant ani ten plast u něj. Jen jsem odšrouboval ten tmavý štít a z vrchu už se k těm tlačítkům dostaneš v pohodě. Ani nemusíš vytahovat budíky. Demontáž na 2 minuty...
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

vybratie palubovky - tej čiernej časti s tachometrom je robota na 5 minút aj s cestou - odšróbuješ 5 šróbov, odpojíš z tachometra 3 konektory + náhon na rýchlomer, odpojíš káble z jednotlivých tlačítok a vytiahneš to von, volant netreba odmontovať,ak necheš.
Potom môžeš jednoducho vybrať tlačítka, rozobrať ich a vymeniť tie žiarovky za ledky. Montáž späť ej to isté v opačnom postupe, časovo je to na pár minút.... :hlava:
Viac času stratíš tým, že tu budeš vymýšlať spôsoby výmeny, ktoré aj tak povedú iba k tomu, že to nakoniec buď nevymeníš, lebo sa ti nechce odšróbovať 5 šróbov, alebo niečo zlomíš a budeš to museť rozobrať tak či tak a ešte meniť poškodenú vec (napr. tlačidlo) :safe:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Mego : Koukám že hledáš jen důvod proč to nedělat :) Jestli jsi alespoň trochu zručný a nemáš obě ruce levý tak to zvládneš ,jestli ale ne tak se na to vybodni nebo si to dej do servisu ! ;) !!
ObrázekObrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Idem sa do toho za hodinku pustiť... ja som len fakt nevedel, že kvôli tomu treba rozoberať palubovku. Ale mám LEDky v pätici T5, je to problém?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

jo nejdou tam, podívej se na tu patici a na návod nebo na tu žárovku co jsem dával odkaz a musí ti to být jasný !
jestli stále ne tak se do toho ani nepouštěj :lol:
ObrázekObrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Mission failed... nepodarilo sa mi ani len ten skurvený plast vybrať von... už neviem, čo s tým mám robiť...
:x
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Takéto žiarovky idú to prístrojovej dosky?
http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... -6743.html
Dajú sa nahradiť LEDkami v pätici T5? Nikde neviem nájsť ich veľkosť. Ak sú takisto veľké ako žiarovky v podsvietení ovládania kúrenia, tak ok...
Ešte otázka, koľko modrých a koľko zelených žiaroviek tam je? Aby som vedel, koľko mi treba kúpiť.
Ďakujem

S montážou mi pomôže známy - mechanik
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

to je jak s tatarem ten odkaz co jsi sem dal je patice !!! R5 !!!!
žárovky jsou bílé barvu dělá folie v palubce . :hlava:
ObrázekObrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Dobre teda...
Koľko a čoho mám kúpiť? resp. ako urobiť modré podsvietenie pristrojovej dosky? Ale keď už budem mať vonka pristrojovku, tak budem chcieť vymeniť všetko naraz. Aj tlačidla za modre podsvietenie... a aká žiarovka je v zapaľovači cigariet? Treba s päticou, či bez?
Ospravedlňujem sa, že som retardovaný :scratch:
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Řeknu ti to upřímně... jsem podobný jantar jako ty a lidi jako my musíme platit... Napiš hrošíkovi (HrosikRacing), on ti to udělá a ty to jen zapojíš.
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Hej, už rozumiem... čiže ono všecko svieti na bielo, len všade je iná folia zo spodu a preto sa mi zdá, že to svieti farebne... tak? stačí mi teda nahradiť fóliu... lenže akou foliou to môžem nahradiť? Nebolo by lepšie tú fólia odlepiť a dať pod to farebne žiarovky?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

spínače a zapalovač mají tuto žárovku :(
http://www.ges.cz/cz/l-3204u-GES05100399.html
přehled žárovek ve voze
http://www.feliciaklub.cz/?id=mie_zarovky
ObrázekObrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

emilio52 píše:žárovky jsou bílé barvu dělá folie v palubce . :hlava:
Čiže mám kvázi dve možnosti...
1. dať dole palubovku, odstrániť farebnu foliu a žiarovky nahradím farebnými LEDkami s daným odporom, alebo
2. Dať dole palubovku, VYMENIŤ foliu za foliu s inou farbou a nechať pôvodné žiarovky

Dobre rozumiem?

A ešte raz, prepáčte, že som retardovaný
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

pokud budeš dávat modré ledky, tak tu originální zelenou folii nemusíš strhávat,
ta modrá tu zelenou přesvítí ;)
a za 2. ano
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Dobre, ale to by stačil napr. farebný papier? A treba tam tie isté ledky s odpormi ako do tých zapínačov svetiel?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A víš jaký je rozdíl mezi folií a barevným papírem ?
Všimnul sis vůbec že uchycení žárovek je jiné ve spínačích a jiné v podsvícení palubky :hlava:
--------------------
Vzdej to nebo ti to ještě vyhoří :lol:
ObrázekObrázek
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Nie nevšimol... palubovku som ešte nemal vonka. Neviem, aké sú tam žiarovky... sú tam nejaké s päticou... ale pätica T5 mi tam asi nepôjde, čo?
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jak jsem již psal... napiš hrošíkovi, on ti to za úplatu udělá a ty to jen vyměníš kus za kus. Takhle si akorát vypálíš auto :salut: .
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

Jak píše Arkis napiš hrošíkovi,
taky jsem řešil veškeré podsvícení (budíků, ovladače el. okýnek a el, zrcátek, všech spínačů, ovládání topení a zapalovače) s hrošíkem, pak stačí jen vyměnit kus za kus a naprostá spokojenost ;)
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=34371 - spínače
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=34372 - budíky
stačí mu napsat zprávu a domluvit se...
Mego - FK

Příspěvek od Mego - FK »

Ešte posledná otázka...
Koľko žiaroviek je na prístrojovke? Niekde sa mi marí, že som čítal, že 19, lenže to ráta aj so žiarovkami pre blinkre, svetla atď a tie ja nechcem meniť. Že by som vedel, koľko kúpiť. V podstate teda rátam, že asi okolo 6-7 by ich mohlo byť? Mám na mysli len tie na podsvietenie budíkov, príp. kontrolka rezervy nádrže
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

na podsviteneie budíkov sú tam 4 kusy žiaroviek v pätici b8,5d - bielej farby,

pod kontrolkami sú také isté,akurát trochu menej výkonné

p.S. inak v pätici b8,5d sa dajú kúpiť aj hotové ledky, ale na podsvietenie budíkov to nestačí.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já se divím, že to pořád ještě řešíte a odpovídáte na ty nesmysly. Je tu na foru x krát napsáno, že podsvícení přístrojovky LEDkama místo žárovek je úplně na ho..... Takže, když přijde někdo novej, stačí mu napsat hledej, už to tu je. a nepsat 40 říspěvků naprosto o ničem. ;)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Vašku mě stačí, že je fórum aktivní a že sem ještě někdo chodí. Můžeme být rádi za každé člena, který se přidá a je aktivní ;).
Každopádně je fakt, že by lidi mohli začít používat hledání...
Odpovědět