chcípání motoru za jízdy

MPi 1AV
AEE
Sivi - FK

chcípání motoru za jízdy

Příspěvek od Sivi - FK »

Dobré ráno, zkuste mi prosím poradit. Nedávno jsme měl problém s kolísáním otáček, až chcípnutím a svépomocí jsem vyčistil škrtící klapku. Na chvíli auto šlapalo jak má, plyn byl citlivější, ale teď mám znovu problém a nevím si rady. Felda nastartuje, normálně jede. Naposledy jsem ujel cca 2 km a při rychlosti 110 km/h a 3000 ot zničeho nic otáčky padly a motor chcípnul. Olej, baterka vše je ok. Cca po 5 min opět naskočí, ale stále se zmenšuje dojezdová vzdálenost. Dříve i zatýkalo na pojistky, bylo špatně silikonem zalepené čelní sklo. Teď je tam už sucho, ale bojím se kamkoliv vyjet.
Mego - FK

Re: chcípání motoru za jízdy

Příspěvek od Mego - FK »

Treba oprobovať filtre, možno nejaký bordel v palivovom filtri... keĎ to však robí dojazd, bude tam pravdepodobne niečo závisieť od teploty motora.
Sivi - FK

Příspěvek od Sivi - FK »

Jinak při nastartování si to drží 1100 otáček, ale po chvilce jezdění už to padá na 500/600. Občas svítí i olejnička.
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

Pokud vycistis klapku, je :!: nutne :!: pripojit diagnostiku, smazat adaptacni hodnoty a znovu nastavit klapku do vychoziho stavu. Pokud jsi to neudelal, muze se to chovat jakkoliv. Nastavit tu klapku zabere cloveku tak 5 minut i s nastartovanim pocitace. Pokud mas kabel, pohledej tady na foru jak se to dela. Pokud ne, vbehni do servisu a tam ti to udelaj. Lepsi servisy to delaji zadara, horsi servisy si vezmou tak 300.

Taky se pro jistotu podivej jake mas chybove hlasky v RJ pred tim, nez to smazes.
Sivi - FK

Příspěvek od Sivi - FK »

Super, díky moc. Hned zítra se to pokusím vyřešit.
Odpovědět