Občas škube, teď už hodně

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Grave
Kontaktovat uživatele:

Občas škube, teď už hodně

Příspěvek od Grave »

Zdravím kluci, prosím Vás o radu. Mám 1.3 BMM 50kw a zničeho nic za jízdy škube motor, občas při plným plynu a občas i s lehlou nohou. Když je deštivo a nebo slunečno nechce nastartovat až po delším startování cca 2 minuty aktivního startování. Dnes při jízdě do práce mi najednou z ničěho nic přestane správně ukazovat pal. počítač. Na neutrál mi ukazuje 0,0 litru spotřebu a třeba na 4. převodový stupeň při 60km/h mi ukazuje spotřebu kolem 30 litrů. Vím že od stolu se dost těžko radí. Co myslíte mohla by být v řiti řídící jednotka a nebo třeba lamba sonda? Podotýkám mám fávo svody bez katu a výfuk skoro nový, takže přicpaný by být neměl. Jinak řídící jednotku mám upravenou od ME. ještě takový poznatek při škubání pokud chci přidat plyn auto se začně dusit až skoro chcípne. Díky Všem za rady.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Re: Občas škube, teď už hodně

Příspěvek od RockSolid »

Zkus zkontrolovat rozdelovac a zapalovaci civku. Me BMM nechtelo po desti startovat, byl prasky plast na civce a dostavala se tam vlhkost. Pak jeste koukni na svicky ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Zkontroluju, ale nejhorší natom je že to dělá i za sucha. Jinak veškerý kontakty v motoru prostříkány sprejem na kontakty s voděodpudivím účinkem.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Začni učitě tím co píše kolega pak to ještě může být čídlo polohy klikovky, min. ho vyndej a očisti a zkontroluj zda není mech. poškozené, a co palivové čerpadlo ale hlavně pal. filtr byl vůbec někdy měněnej?
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Tak spraveno a točí jak blázen a jede jak za mlada, byl urezlej káblik co vede z rozdělovače k cívce. Potvorák jeden, díky všem.
Odpovědět