Gufero řazení

vše okolo převodovek
Velda

Gufero řazení

Příspěvek od Velda »

Zdarec, včera sem měnil gufero v převodovce do kterýho leze řadíci tyč, napřed mě sralo že mi při nandavání pořád vylejzala ta pružinka, ale nakonec se to povedlo, nicméně, po vyndání starého gufera jsem čekal že mi tamtudy poteče převodový olej, ale nekápla ani kapka. Je to možný? nebo mam převodovku bez oleje? Díky :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Gufero řazení

Příspěvek od 103457 »

Hele tohle nepatří do sekce převodovky, ale do sekce Hloupé dotazy. Jak máme vědět, jestli máš / nemáš olej v převodovce. Vyndej náhon, vem baterku a podívej se.

Pravděpodobně máš nízkou hladinu oleje v převodovce nebo je tam 100letej sajrajt, kterej je hustej a ani neteče. V každém případě bych to já vyměnil.
A ještě jedno info, pokud si tak "odborně" manipuloval s guferem při nandavání, že ti vylejzala pružina, tak je velká pravděpodobnost, že jsi poškodil břit a poteče ti to zase. ;)
Velda

Příspěvek od Velda »

Hele pane chytrej, olej se tam dával před dvěma lety když mi urňák repasoval převodovku, a jelikož mi to přes to gufero teklo, tak sem ho vyměnil. FYI, měl sem tu tyčku oblepenou lepící páskou a naolejovanou, ale prostě pružinka pořád vyskakovala ať sem to tam nasazoval sebeopatrnějc. nevím jestli je to tim že je to čísnkej šmejd ale prostě to tak je...
ptal sem se jen a pouze na to, jestli při vyndaném guferu má téct, nebo kapat či jinak unikal olej...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

pan chytrej, ale umí číst. ;)
Velda píše:Zdarec, .......................... mam převodovku bez oleje? Díky :D
Velda

Příspěvek od Velda »

porad si nepochopil že se ptám na to jestli tamtudy neco má téct nebo unikat když vyndám gufero. Ale už sem si poradil. Olej v prevodovce mám takže odpověd zní pravděpodobně NE. mam pod autem zase loužičku ale gufero i jeho okolí je suchý. olej je na tom dlouhym šroubu kterej jde dole skrz převodovku a drží i reakční vzpěru. Nejde utáhnout a protáčí se.
Odpovědět