napájení autorádia
-
mxxx
napájení autorádia
Ahoj,
nevíte čím to může být, když jsem připojil rádio na vodiče od zásuvky 12 V, a na iso konektoru jsem použil vodič konstantní napájení-rádio nereagovalo, a v druhém případě spínané napětí-šlo jen zasunout/vysunout CD, displej nesvítil.
Díky za odpověď
nevíte čím to může být, když jsem připojil rádio na vodiče od zásuvky 12 V, a na iso konektoru jsem použil vodič konstantní napájení-rádio nereagovalo, a v druhém případě spínané napětí-šlo jen zasunout/vysunout CD, displej nesvítil.
Díky za odpověď
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: napájení autorádia
Musíš mít napájený oba vodiče současně, aby radio komplet fungovalo.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Radio má 2x +12V, musíš mít zapnutý oba na stálý proud nebo jeden na stálý proud a jeden na spínačku.
-
moskvic - FK
Když už jsu u toho napájení ze spínačky..jak a kam zapojit druhých 12V aby mi rádio vypínalo při vypnutí motoru...možná to tady ýž bylo tak se omlouvám 
-
smazany clen - FK
No jedno napájení 12V musí být neustále připojeno na 12V (je to pamět rádia) no a druhý napojíš na výstup ze spínačky... tím pádem do něj půjde štáva jen při otočení klíčku .. (při vypnutí se vypne)moskvic píše:Když už jsu u toho napájení ze spínačky..jak a kam zapojit druhých 12V aby mi rádio vypínalo při vypnutí motoru...možná to tady ýž bylo tak se omlouvám
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
tj...ale má to jeden háček...klíček musí mít v poloze zapnutého zapalování tzn. že musí svítit kontrolky...Felicie nemá tzv. "0"GoodDj píše: No jedno napájení 12V musí být neustále připojeno na 12V (je to pamět rádia) no a druhý napojíš na výstup ze spínačky... tím pádem do něj půjde štáva jen při otočení klíčku .. (při vypnutí se vypne)
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
smazany clen - FK
Jjj přesně tak... to jsem zapomněl napsast...ale tak když psal že chce aby to vyplo když zhasne motor tak tímhle to tak bude;) až na to že ten klíček pak bude muset otočit do polohy "I"fancarhifi píše: tj...ale má to jeden háček...klíček musí mít v poloze zapnutého zapalování tzn. že musí svítit kontrolky...Felicie nemá tzv. "0"
-
Tomasek
Už jsem to zapojíl na konektor C v pojistkovce na 5 pin..je tam taky spínáné napětí a prý je to původně určeno pro tyto účely..ale bohužel jsem narazil na to že tento konektor jaksi nestíhá odběry a rádio jemně bliká...tak zas nic... 
-
smazany clen - FK
Jemně bliká? ... při nastartovaném autě nebo jen při otočení klíčku (rozsvícení kontrolek bez startu)? zkus připojit rádio provizorně přímo na baterku (třeba z pojistkovky) a zapni ho pokud bliká taky tak máš slabší baterku pokud to dělá i při nastartování zkontroluj alternátor jestli dobijí...Tomasek píše:Už jsem to zapojíl na konektor C v pojistkovce na 5 pin..je tam taky spínáné napětí a prý je to původně určeno pro tyto účely..ale bohužel jsem narazil na to že tento konektor jaksi nestíhá odběry a rádio jemně bliká...tak zas nic...
Mě tohle dělá u DVDčka když mam slabší baterku ... alternátor mi to nestačí dobíjet a tak slabě problikává hlavně když přidam Volume...
-
moskvic - FK
Právě že při nastartovném autě..když to připojím přímo na baterku tak v pohoda klídek...takže musím kuknout na altík.. 
-
smazany clen - FK
jj koukni na něj ... já mam taky altík v prd... nebo on je respektive vpohodě..jenže problém je ten, že do felin se montovali mam dojem 3 druhy alternátorů 50, 55 a 70 (do dieslů 90A) no a já mam tu nejslabší verzi 50A:( takže se neni čemu divit když tam mam tolik eletriky tak to prostě neutáhne... takže na něj mrkni je klidně možný že máš stejnej jako já a tudíš to je tím...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 19. led 2009 22:04:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
nojmis - FK
jestli si dobře pamatuju měl jsem u feldy polohu "P" a na ní spínané plus a autorádio přestalo hrát až s vytažením klíčku. nebo se pletu? Případně není to nějaká zvláštnost?fancarhifi píše: tj...ale má to jeden háček...klíček musí mít v poloze zapnutého zapalování tzn. že musí svítit kontrolky...Felicie nemá tzv. "0"
-
mir77 - FK
Taky by mě zajímalo, jak tuto věc vyřešit. Zdědil jsem Feldu po tátovo kámošovi, koupil si rádio, nechal si ho zapojit od známýho a při vypnutí motoru prostě rádio chcípne a dá se pustit jen s klíčkem v poloze I. Jsem zvyklej z Fábie, že když zhasnu motor, tak rádio hraje dokud nevyndám klíček ze zapalování.
Takhle to člověk nechá hrát, neuvědomí si, že má zaplý třeba ventylátor u topení a baterka de do kýblu. Hledal jsem teda i v manuálu k rádiu, jestli tam se to neřeší, ale jak jsem si myslel, tak ne
Takhle to člověk nechá hrát, neuvědomí si, že má zaplý třeba ventylátor u topení a baterka de do kýblu. Hledal jsem teda i v manuálu k rádiu, jestli tam se to neřeší, ale jak jsem si myslel, tak ne
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...nojmis...to co popisuješ měly feldy co byly s frézovaným klíčem...
-
smazany clen - FK
Zdravím... Jenom si chci tady ujasnit informace... Pokud chci rádio na nějaký spínaný signál (spínačka na klíček, v mém případě to budou asi rozsvícená světla), tak pin č. 4 připojím na stálo na +12 - paměť rádia - to musí být za každou cenu... Na pin č. 7 přivedu +12 při sepnutí toho daného signálu (např. pokud zapnu světla)... Je to tak??? Když to takhle zapojím a nezapomenu vypnout světla, tak mi nehrozí vybití baterky během 2 dnů nečinnosti???
-
Návštěvník
kolik si tak wattů bere autorádio při max výstupu 4x50, z toho když hraje tak 1/4 hlasitost? nemá někdo naměřený nějakyý hodnoty? třeba při poloviční hlasitosti a tak...jde mi o Panasonic rok 04
-
Collin - FK
Model rádia jsdi neuvedl, ale jak tě tohle napadlo? k čemu to bude? Furt je to rádio..
-
mr.Freak - FK
Panasonic CQ-C5300N ... je to ciste pro moji zvedavost...stejne jako me zajima kolik si bere komp ze zasuvky...ciste statisticky udaj pro mě...
Nevíte čím může být to,že když neběží motor a mám zaplý rádio na max co snesou repra tak mi display malinko poblikavá když běží motor tak je to ok.Jinak radio Sony Gt620U repro pioneer vzadu 2*80W rms a vpředu 2*40w rms baterie 60Ah ta nevíte čím by to bylo?
Mozna tim, ze altik nedobiji a baterka si to proste nedava?
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
jako že by nedadávala dostatečný proud??to je blbost ne nemůže to být kabeláží k autorádiu?
Nasi felde blikaji s blinkrama i kontrolky svetel a to na volnobehu, ne s vypnutym motorem... Tezko rict. Mohlo by to byt i kabelazi.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
To me to dela jen u radia se slabším radiem to nedělalo řek bych že je to přívodní kabeláží ale nevim
-
robin1 - FK
Je to tým, že pri veľkom príkone poklesne napájacie napätie na konektore autorádia. Ak máš ručičkový voltmeter, napichni sa na napájacie vodiče (na tom konektore) a uvidíš, ako bude kolísať napájanie.straca píše:Nevíte čím může být to,že když neběží motor a mám zaplý rádio na max co snesou repra tak mi display malinko poblikavá když běží motor tak je to ok.Jinak radio Sony Gt620U repro pioneer vzadu 2*80W rms a vpředu 2*40w rms baterie 60Ah ta nevíte čím by to bylo?
Môžeš na skúšku natiahnuť priamo z batérie hrubšie vodiče (2,5 alebo 4mm) a napájať rádio cez ne.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...vše mají na svědomí kabely, ale ne napájecí, ale reproduktorové.Ohmův zákon nejde oprčit.Malý průřez kabelu zvetší na délce odpor a ten zatěžuje integrované zesilovače autorádia.
Takže pokud jsi použil ty šňůrky co jsou dodávané k oválům...není se co divit...
Doporučuji...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... car-66-286
Takže pokud jsi použil ty šňůrky co jsou dodávané k oválům...není se co divit...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... car-66-286
-
robin1 - FK
fancarhifi: I= U/R
Pre názornosť uvažujme s výstupným napätím pre jeden kanál 10V a odpor reproduktoru 4 Ohm.
1. možnosť: hrubé reprokáble s odporom 0,1 Ohm + odpor reproduktoru 4 Ohm.
V tomto prípade bude reproduktorom tiecť prúd 2,44A
2. možnosť: tenké reprokáble s odporom 0,5 Ohm + odpor reproduktoru 4 Ohm
V tomto prípade bude reproduktorom tiecť prúd 2,22A
Moja otázka: pri použití ktorého kábla bude viac zaťažovaný zosilňovač autorádia?
Pre názornosť uvažujme s výstupným napätím pre jeden kanál 10V a odpor reproduktoru 4 Ohm.
1. možnosť: hrubé reprokáble s odporom 0,1 Ohm + odpor reproduktoru 4 Ohm.
V tomto prípade bude reproduktorom tiecť prúd 2,44A
2. možnosť: tenké reprokáble s odporom 0,5 Ohm + odpor reproduktoru 4 Ohm
V tomto prípade bude reproduktorom tiecť prúd 2,22A
Moja otázka: pri použití ktorého kábla bude viac zaťažovaný zosilňovač autorádia?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...áááá....máme tady nového teoretika...nepleť si silové kabely, které mají jiné pletení...
-
robin1 - FK
No tak ma teda pouč, ty praktik.
Rád si rozšírim obzory o nejaké praktické meranie, ktoré bude dokazovať, že káble s vysokým odporom zaťažujú zdroj viac, ako káble s nízkym.
Nechápem, načo argumentuješ Ohmovým zákonom, keď ten hovorí pravý opak, než čo tvrdíš ty.
Rád si rozšírim obzory o nejaké praktické meranie, ktoré bude dokazovať, že káble s vysokým odporom zaťažujú zdroj viac, ako káble s nízkym.
Nechápem, načo argumentuješ Ohmovým zákonom, keď ten hovorí pravý opak, než čo tvrdíš ty.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...kdyby jsi dělal autohifi...a neseděl jen před tabulí...tak by jsi to věděl...a měl by jsi zkušenosti
...proč se doporučuje průřez kabelů jak napájecích tak i reproduktorových...jednak pro zajíštění napájení a pro repro pro přenos výkonu....a jako študovaný by jsi měl vědět, že s délkou kabelu rostou ztráty...na to jsou i tabulky při jakých výkonech jaké průřezy.Jestli nemáš...pošlu ti...za další...kabely pro autohifi mají jinou strukturu pletení a i složení mědi pro lepší vodivost.Nesrovnávej s kabelem pro 3fázový proud k míchačce i když k zesilovačům mají i několikrát větší průřezy.
...když jsme u měření...běžný měřák snad máš...vem si 10m 0,75qmm kabel a změř jeho odpor...pak změř 2,5qmm kabel...víc k tomu nemám
...udělej pár instalací...pak můžeme hodit řeč...nevím proč vždy banální téma skončí nesmyslnou diskusí
...proč se doporučuje průřez kabelů jak napájecích tak i reproduktorových...jednak pro zajíštění napájení a pro repro pro přenos výkonu....a jako študovaný by jsi měl vědět, že s délkou kabelu rostou ztráty...na to jsou i tabulky při jakých výkonech jaké průřezy.Jestli nemáš...pošlu ti...za další...kabely pro autohifi mají jinou strukturu pletení a i složení mědi pro lepší vodivost.Nesrovnávej s kabelem pro 3fázový proud k míchačce i když k zesilovačům mají i několikrát větší průřezy.
...když jsme u měření...běžný měřák snad máš...vem si 10m 0,75qmm kabel a změř jeho odpor...pak změř 2,5qmm kabel...víc k tomu nemám
...udělej pár instalací...pak můžeme hodit řeč...nevím proč vždy banální téma skončí nesmyslnou diskusí
-
robin1 - FK
Myslím si, že obaja aj bez merania vieme, že ten tenší kábel bude mať väčší odpor.V tomto nie je problém. V čom ale problém je, že ty tvrdíš, že takýtomto káblom bude zosilňovač viac zaťažovaný, ako hrubším káblom. A ešte k tomu, predpokladám, že nevedomky, argumentuješ Ohmovým zákonom. Ten v skutočnosti hovorí o presnom opaku. Čím má záťaž väčší odpor, tým menej je zaťažovaný zdroj.
Toto ale nie je o tom, kto koľko zapojil aparatúr. Je to o základných znalostiach elektrotechniky. No ale keďže podľa teba som len teoretik spred tabule, je zbytočné sa ďalej o tom baviť. Na záver ti už len môžem doporučiť jedno hifi fórum, kde chodia fakt odborníci s dlhoročnou praxou: http://hifi.slovanet.sk/bb/
Pod prezývkou kazzatel tam píše napríklad aj Pavel Dudek. Ako skúsenému hifistovi ti to meno určite nie je neznáme.
Možeš skúsiť zistiť ich názor na vplyv odporu na zaťaženie zdroja
Toto ale nie je o tom, kto koľko zapojil aparatúr. Je to o základných znalostiach elektrotechniky. No ale keďže podľa teba som len teoretik spred tabule, je zbytočné sa ďalej o tom baviť. Na záver ti už len môžem doporučiť jedno hifi fórum, kde chodia fakt odborníci s dlhoročnou praxou: http://hifi.slovanet.sk/bb/
Pod prezývkou kazzatel tam píše napríklad aj Pavel Dudek. Ako skúsenému hifistovi ti to meno určite nie je neznáme.
Možeš skúsiť zistiť ich názor na vplyv odporu na zaťaženie zdroja