Zdravím,
moje Felda 1,3 MPi už delší dobu nedrží stálý volnoběh, otáčky kolísají. Při startu ráno když je zima je to mnohem znatelnější, otáčky se propadají až na 400-500 ot/min. S postupným ohříváním jsou propady otáček na volnoběh menší až skoro zmizí, ale i při 90 stupních volnoběh jakoby občas vynechá a kolísá o 100 ot. K tomu se auto třese od nepravidelného chodu motoru.
Na motoru jsem vyměnil svíčky, zkusil jinou zapalovací lištu, vyčistil klapku, prostříkal všechny konektory čidel a zkusil i jiné čidlo otáček a teploty, ale motor se chová pořád stejně. Dnes jsem ze škrtící klapky při nastartovaném motoru vytáhl kabel z toho konektoru a motor běžel stále stejně občas se mi zdálo že i líp s vyššími otáčkami (cca. 900). Na druhé Feldě, kterou máme v rodině a která běží normálně jsem udělal to samé a motor začal běžet nepravidelně až chcípnul.... z toho usuzuji že asi bude chyba přímo v mé klapce. Ale nevím jak to řešit. Jestli výměnou celé klapky (drahé řešení), nebo by pomohlo nějaké nastavení, či výměna jen toho čidla v klapce ? ...
Děkuji za rady.
Nepravidelný chod motoru, asi klapka
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nepravidelný chod motoru, asi klapka
Demontuj jí, pořádně jí vyčisti a pak na pc nastavit do základní polohy.
-
Freiheit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nepravidelný chod motoru, asi klapka
Díky, provedu to nastavení. To je asi poslední pokus, než mi rupnou nervy