Rosicí olej pod výfukovým potrubím

Simos 2P
135M, 136M
Konopka - FK

Rosicí olej pod výfukovým potrubím

Příspěvek od Konopka - FK »

Zdravím chlapi mám takovej dotaz,dneska když jsem měnil olej tak jsem si všimnul že mám pod výfukovým potrubím rosící olej nevíte od čeho to je?nebo na co se mám připravit?olej z motoru se mi neztrací všem díky za rady
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Rosicí olej pod výfukovým potrubím

Příspěvek od 103457 »

To je zapeklitá otázka a přímo z pekla, jelikož u nás na zemi se rosí pouze voda. Dochází k tomu, když je vzduch nasycen vodními parami, relativní vlhkost vzduchu je 100% pak se při poklesu teploty voda kondenzuje a říká se tomu rosný bod, lidově padla rosa.

Takže pokud to co ty máš na výfuku je opravdu olej, tak ti někde prolíná. A kam lejem do auta olej?
a) do motoru
b) do převodovky
c) do posilovače řízení ( ikdyž tam to ani není olej, ale spíše hydraulická kapalina)

Takže vem svůj prstík a mázni do toho co máš na výfuku a čmuchni si, lehce poznáš, zda je to motorák nebo převoďák. A až zjistíš z kterého agregátu olej pochází, tak sám musíš zjistit, kde ti uniká. Poněvadž mi nemáme jasnovidecké schopnosti, abychom se na dálku jukli na tvoje autí.

PS, je tu ještě jedna možnost, že jsi vjel do louže s olejem a rozstřikem se ti dostala na výfuk
Konopka - FK

Ahoj kdyz mam bezet motor tak mi z nej lita jen voda a para srazena voda zadnej olej ani prevodak tam neni,to co jsem psal je pod vyfukovým potrubím dneska jsem to odmastil cely tak jsem zvedavej co to udela nebo za jak dlouho to udela znova,je fakt ze jsem jednou dal vice oleje do motoru nez by melo byt ale to jen o trosku takze mozna to vytlacilo ven nevim proto se tu ptam lidi co tomu rozumi.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ani lidi co tomu rozumí, ti neřeknou víc, dokud neuvidí tvůj motor.
A pohledem zjistíš sám, kde ti olej uniká ne? Nejspíš to bude z víka ventilů nebo krytu na prsou a proud vzduchu ti olej nese dozadu na výfuk. Ale je divný, že se ten olej nevypálí na horkém výfuku.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

trošku málo informací nevím kde je pod výfukovým potrubím jsou tam nejmíň 4 spoje a skoro 4 metry délky

ale jelikož si lecos dovedu představit , tak nějak začátek : neseřízené ventily / podpálený ventil
Konopka - FK

Tak neserizene ventily na ne bych netipoval delal mi je Kuladmin,a podpaleny ventil taky ne to by nejelo,jen tam malinko rosi olej nic tragickyho to neni,muze to byt tim jak jsem to asi malinko prelil,uvidime casem ted jsem to odmastil tak se pak na to podivam az neco najedu
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kua umíš vůbec číst?? Nanic se neptej, když si neumíš přečíst odpověď celou. Tenhle tvůj dotaz je v špatné sekce patří do sekce Hloupé dotazy nebo Zábava, vtipy
ferdamravenec píše:trošku málo informací nevím kde je pod výfukovým potrubím jsou tam nejmíň 4 spoje a skoro 4 metry délky
Odpovědět