Zdravím,
popíšu svůj trabl s brzdama chronologicky. Jel jsem z kopce, lehce brzdím a brdy brzdí perfektně (stačí lehce sešlápnout a hned je cítit, jak auto brzdí). Najednou je sešlápnutí delší a oproti původnímu stavu o poznání měkčí. Zajel jsem ke '' známýmu'' mechanikovi ať se na to koukne(sázel jsem na zadní brzdový válečky+zavzdušnění, přední brzdy byly komplet spravovaný rok zpátky). Ten s autem vyjel nahoru, sundal zadní kola a tvrdil mi, že jeden z brzdovejch válečků teče. Vzal hadr, utřel to kolem něj (bylo to velmi mírně mastný; brzdy jsem viděl prvně v životě, absolutně jsme netušil jak to má vypadat) a řekl, že to bude stát celý 2,5k. Spočítal jsem si to a s tím, že jeden váleček stojí cca 150,- mi to přišlo vcelku drahý. Vyjel jsem odtam a auto brzdilo jako původně, ale asi na 10km trati se to postupně vrátilo na zpátek (brzdilo to způsobem: dobrý, dobrý, měkký, dobrý, dobrý, měkký, dobrý, měkký..až byl pedál měkkej pokaždé). Vzal jsem auto ke známýmu, kterej válečky měnil xkrát, že to bude tím. Ten sundal kola a jal se vyměňovat brzdový válečky. Už při sundávání si všiml, že válečky netečou, ale naopak jsou zatuhlý (tvrdil mi, že kolem válečků je to vždycky lehce mastný). Je fakt, že váleček po sundání jsme povolili až kladivem+dlátem. Koupil jsem nový, namontovali, složili jsem brzdy, odvzdušnili a to i předek. Jenomže pedál ihned po odvzdušnění měkkej.Takže jsem se vrátil na začátek.
Jen ještě doplním, což jsem si byl teď oveřit, že když je auto nastartovaný, tak při sešlápnutí pedálu jakoby funěl. Když vypnu motor a pedál sešlapávám, tak po 3-4 sešlápntích je daleko tvrdší a ani se nedá sešlápnout tak hluboko, ikdyž lehce pruží oproti ideálnímu/původnímu stavu. To, že byly brzdy vepředu měněný neznamená, že problém nemůže být tam. Dotazy tedy: čím by to mohlo být způsobený? na co se podívat? dá se s tím, jezdit? Popř. slušnej servis v Brně?
Dík
P.S. Nahrál jsem funění brzd: http://leteckaposta.cz/382606296
EDIT: Jedná se o Felicii 1.6 z roku 97, hatchback.
Zavzdušnení/HBV/Přední brzdy ?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavzdušnení/HBV/Přední brzdy ?
ad "funění" brzd .... nekoukal jsem na ten soubor co jsi posílal ... ale "funění" je normální
ad při vypnutym motoru 4x ok tak tvrdej ... to je taky normální ... dojde podtlak a není do čeho tlačit
píšeš 10km na trati? což znamená co? nepřehřáli se ti brzdy ?
ad při vypnutym motoru 4x ok tak tvrdej ... to je taky normální ... dojde podtlak a není do čeho tlačit
píšeš 10km na trati? což znamená co? nepřehřáli se ti brzdy ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
kongking - FK
Ok, ale proč najednou ''funí'' a vůbec změknul pedál?
10km na trati jsme se blbě vyjádřil. Myslel jsem tím, desetikilometrovou vzdálenost od mechanika (po utření kolem prasátek-spíše pod gumičkama; pakny byly čistý). Právě díky tomu, že to utřel a následně to brzdilo tak jako dříve, jsem měl za to, že to jsou opravdu zadní brzdové válečky, což ale výměna dementovala.
10km na trati jsme se blbě vyjádřil. Myslel jsem tím, desetikilometrovou vzdálenost od mechanika (po utření kolem prasátek-spíše pod gumičkama; pakny byly čistý). Právě díky tomu, že to utřel a následně to brzdilo tak jako dříve, jsem měl za to, že to jsou opravdu zadní brzdové válečky, což ale výměna dementovala.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
přijeď najdeme to ,
používám zátky odpojím od hl válce např zadek válec zazátkuju , vyzkouším , pokud to nepomohlo vyzkouším přehodit ,
pokud pomohlo připojím jednu odpojenou trubku , .....................................................atd atd
používám zátky odpojím od hl válce např zadek válec zazátkuju , vyzkouším , pokud to nepomohlo vyzkouším přehodit ,
pokud pomohlo připojím jednu odpojenou trubku , .....................................................atd atd
-
speedfilip
- Kontaktovat uživatele:
a kdy si měnil naposledy brzdovou kapalinu? Pokud je víc jak cca 5 let stará, může se měnit ve vodu, která po zahřátí se mění v páru, která je stlačitelná, to by vysvětlovalo proč šlapeš do měkkýho a skoro vůbec nebrzdíš, je to zrádný, brzdíš pohoda, pohoda a najednou prošlápneš a skoro nic...
vadný hlavní brzdový válec. Dělá mi to taky, při delšim brždění se pedalem dostanu až na zem a pak to funguje jako bez posilovače.