1,6 DIESEL prevodovka do 1,3 MPI

vše okolo převodovek
Ctibor - FK

1,6 DIESEL prevodovka do 1,3 MPI

Příspěvek od Ctibor - FK »

Je mozne namontovat s 1,6 diesla do 1,3 mpi prevodovku??? Ak ano ake nasledky ma cakaju??? Pravde podobne mam už rosipane sinchrony a mam doma prevodovku s diesla 1,6 motora. Pri rychlosti 3-4 v otackach 2300 az 2700 pri zaradenej rychlosti a brzdeni motorom mi vydava zvlastny zvuk ako trenie kov o kov! loziska su dobre!
Rob

Re: 1,6 DIESEL prevodovka do 1,3 MPI

Příspěvek od Rob »

Na takto obecně položenou otázku ti těžko někdo dá odpověď, když nenapíšeš z jakého vozu přesně převodovka pochází. Je třeba vědět minimálně rv, kW, značku a model auta nebo ideálně jeho VIN.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Rob .... co je na tom obecnýho? Jsi na Felicia klubu .... tak se jedná o převodovky na feldu.

Ctibor : Ty si ujasni ze které feldy .... buď z 1.6(benzín) nebo s diesla(1.9) ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Rob

Příspěvek od Rob »

No nechci se hádat, ale fabrickou felicii s motorem 1,6 diesel jsem zatím nepotkal... :rendeer:
Ctibor - FK

vraj je to s diesla tak to potom bude s tej 1,9 :-) a chcem ju nasipat do 1,3 mpi
Ctibor - FK

prepacte nepoznam to, tak sa vyzvedam!
Rob

Příspěvek od Rob »

Jasné, o nic nejde. Já jen aby bylo jasné, o co ti jde. Než začneš měnit převodovky a pouštět se do podobných složitých oprav, kontroloval jsi hladinu převodového oleje v převodovce? Měla by být takto vysoko, viz zde: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 24&t=31019
Dost pravděpodobně bude tebou popisovaná závada způsobená nízkou hladinou převodového oleje, zkus zkontrolovat, případně doplnit anebo pokud nevíš jaký olej tam je a kdy se měnil naposled, vyměň celou náplň. Rozhodně to bude jednodušší a lacinější než měnit převodovky...
Ctibor - FK

Olej som kontroloval tak pred tyznom bol OK. No skusim este jeho vymenu! Dufam ze to pomoze, budem informovat
Rob

Příspěvek od Rob »

Hmmm... pokud jsi tam nenalil olej do traktoru z garáže po dědovi nebo není náplň stoletá, olejem to velmi pravděpodobně nebude. To bych si ty peníze ušetřil a spíše se poohlídl po jiné převodovce. Rozhodně bych tam ale nedával z 1,9 D, i kdyby se ti nakrásně povedlo ji tam naroubovat, diesel má zcela jiné převodové poměry a jsem přesvědčený, že bys za pár týdnů měnil znova. Použitá funkční převodovka na filetu 1,3 se dá koupit za 1000-1500 Kč (35 - 53 EUR), takže bych se vůbec nerozmýšlel a koupil to co tam patří. Nemusí být přímo na MPI, může být klidně na BMM a pasuje tam i převodovka z favorita, kdybys chtěl ještě více ušetřit - ty budou ještě levnější.
http://auto.bazos.cz/inzerat/42054013/s ... e-dily.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/42069271/P ... -95-00.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/41944103/S ... -DILY-.php
Ctibor - FK

dakujem moc prevodovka s diesla pojde do srotu a ta moja asi tiez!!! :-D
Rob

Příspěvek od Rob »

pokud chceš dostat více peněz, doporučuji převodovky rozebrat - zvlášť hliník a zvlášť železo, dostaneš tak určitě víc zaplaceno. Ale než se rozhodneš tu svou původní vytahovat a nahrazovat jinou, možná že by stálo za to navštívit nějakého mechanika, který by se v ní třeba uměl pošťourat a bylo by to levnější. Nicméně, jak se jednou převodovka rozpůlí, bývá často zdrojem různých problémů a skoro bych se přimluvil za to koupit nějakou použitou spolehlivou, nejlépe do najetých 100 kkm....
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Kdysi sem koupil z prvního Favorita se 60000km za 200kc staci chvili hledat
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Dízlovou převodovku prodej. Je o ně docela zájem. Za utrženou sumu snadno koupíš nějakou na 1.3.
JenKre - FK

Příspěvek od JenKre - FK »

Ahoj, mám 1.3 mpi a je špatná převodovka, mám 1,6 převodovku, někde jsem viděl že to někdo měl takhle udělaný. Na 1,3 motoru převodovku z 1,6, proto se chci zeptat jak to jede atd. neptám se na dohady chci názor někoho kdo to takhle měl nebo má udělaný. Díky
Papi - FK

Příspěvek od Papi - FK »

.....
Odpovědět