Špatné zrychlení
Špatné zrychlení
Zdravím koupil jsem si jako svoje první auto felicii 1.3 najeto kolem 197*** km . Vyměnil jsem olej a filtry protože byly špatné , klapku jsem zkontroloval je čistá ale auto je pořád líné . Startuje dobře , volnoběh drží na 700-800 otáčkách . Problém je v tom že auto reaguje špatně na sešlápnutí plynu , když ho sešlápnu rychle až k podlaze tak se vlastně skoro nic nestane , auto jen tak ''zabublá'' a otáčky se zvednou max na 1200 . Abych dosáhl větších otáček tak musím plyn držet déle . Při jízdě skoro nezrychluje , při sešlánutí pedálu na podlahu se auto jakoby začne dusit , sice jede ale zrychlení nastává minimálně po 5 vteřinách .
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatné zrychlení
Tohle může dělat hodně věcí...svíčky, klapka, výfuk, lambda, čerpadlo...prohledej tohle subforum a třeba i najdeš někoho s konkrétním problémem, nebo postupně zkoušej, stejně ti nezbyde nic jiného.
Tak je to vadná lambda,když jí odpojím tak ť po jede stejně.. chci se zeptat jestli se dá lambda nějak nasimulovat a jestli je někde nějaký návod
-
Kroupa
- Kontaktovat uživatele:
pokud víš,že je špatná lambda tak ji vymontuj a dej novou,nic jiného s tím nevymyslíš 
... pokud plánuješ si feldu nechat delší dobu, řádově v letech, je vhodné pořídit si diagnostický kabel. na aukru stojí mezi 300-500 Kč a i když jsem se mu sám zpočátku bránil, ušetřil mi spoustu práce a laborování. vadnou lambdu bys s diagnostikou odhalil. jinak podle toho že závada po odpojení lambdy zůstává stejná automaticky neznamená, že je lambda špatná, i když může být. chvíli jsem také jezdil z odpojenou lambdou a kromě zvýšené spotřeby jsem žádný z tebou popisovaných problémů nezaznamenal. diagnostika by rozhodně napověděla více...
tak jsem lambdu měril multimetrem s nastartovaným autem , a je dobrá , napětí kolísá tak jak má .. ještě mě napadá špatný kabel do ŘJ nebo závada v ŘJ .. jinak jsem si vzpoměl že v autě nemám čtvrt roku termostat protože původní co tam byl tak neotvíral a nemůžu sehnat správný rozměr termostatu .. takže teď jezdím se studeným motorem , mohlo by to mít tak razantní vliv na výkon ?
To si pis ze to ma vliv...mazej do kelly a kup termostat
bud cely domek i s cidlem asi za 600 (ten sem ja dostal k vanocum-doporucuju) a nebo tu pulku termostatu asi za 200-300...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co katík ? není rozmlácenej ? co poslední díl výfuku ? zvenčí může vypadat pěkně ,
těžko říct jak se to chová bez termostatu , každý auto je jiný , já s tím žádnej problém neměl
nemůžu sehnat termostat ? co to je nemůžu ? nechci nebo neumím , to jo , přece vyměníš celý víko s termostatem ,
nebo si poradíš jinak , koupil jsem termostat na š135/136,1203,fa,fel do X/96 , podle trubky obkreslil kruh obstříhnul nůžkama na plech ...... a správná velikost byla na světě
těžko říct jak se to chová bez termostatu , každý auto je jiný , já s tím žádnej problém neměl
nemůžu sehnat termostat ? co to je nemůžu ? nechci nebo neumím , to jo , přece vyměníš celý víko s termostatem ,
nebo si poradíš jinak , koupil jsem termostat na š135/136,1203,fa,fel do X/96 , podle trubky obkreslil kruh obstříhnul nůžkama na plech ...... a správná velikost byla na světě
termostatem jsem myslel toto ( http://www.skoda-dily.cz/data/items/8/49adcea985480.jpg ) ... měli větší průměry takže do mého auta prostě nepasoval . Jedině asi přes internet když změřím průměr ..
jinak výfuk celý zespodu zkontroluju zítra .
jinak výfuk celý zespodu zkontroluju zítra .
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no já taky , jen nebrat takovej jak jsi uvedl , ale takovejhle : http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... -7537.html
to důležitý je přidělání tý příčky , ten styl z tvýho obrázku by se nemusel vejít do komory
to důležitý je přidělání tý příčky , ten styl z tvýho obrázku by se nemusel vejít do komory
-
speedfilip
- Kontaktovat uživatele:
já nevim, ale podle popisovanýho bych se přikláněl k zahnojený klapce, ten šlemík nemusí bejt vidět pouhym okem, zvlášť když to bude rovnoměrná vrstva, já teda nevím, ale myslím si že zahnojenou klapku co nejdřív uvidim, jelikož mě se mezi 1500-2200ot. za studena dusí a diagnostika OK takže je to asi jasný