Samovolné zvyšovanie otáčok,pomoc!
Samovolné zvyšovanie otáčok,pomoc!
Zdravím,mám jeden problém s ktorým si neviem rady a nikde na fore som podobné nič nenašiel,alebo som zle hladal.Moja felda si niekedy svojvolne zvyšuje otáčky na volnobehu,a správa sa to, ako keby som pridal plyn tak cez 3000 otáčok a hneď zas ubral,a to urobí viac krát za sebou.Väčšinou, ako som už spomínal na ten volnobeh.Ale nerobí to vždy,zo dva tri krát som to spozoroval, aj pri jazde,ale ináč pri bežnej jazde sa felda správa korektne.Nestretol sa už niekto s takýmto dačím?A ešte som sa chcel spýtať,že či sa dajú tie jednotlivé piny v konektoroch kabeláže od motora kúpiť a dáko vymeniť?Mám na mysli,ten konektor čo je na snímači teploty a množstva nasávaného vzduchu,čo je na sacom potrubí vzadu.Lebo jeden je riadne skorodovaný, aj keď som ho riadne ihlovým pilníkom očistil..Dík za každú dobru radu
Re: Samovolné zvyšovanie otáčok,pomoc!
no jestli máš podezření na špatný konektory, zkus to prostříknout kontaktsprejem a předtím znova pořádně očistit - i protikus tzn. i konektor na čidle. Jinak kabelový svazek od ŘJ k jednotlivým snímačům a čidlům půjde myslím celkem lacino a jednoduše koupit na vrakovišti. Jen si ho pořádně zkontroluj, jestli nekupuješ něco podobně špatnýho, co máš doma. Já bych před nákupem svazku ještě zkusil vyčistit klapku, sice jsem ještě neslyšel, že by někomu přidávala až ke 3000 ot/min, většinou tak k 1500-1800 ot/min. Nicméně vyčištěním a následným resetem Simos Managerem a základním nastavením VAGem nic nepokazíš. Před resetem bych se mrknul ve VAGu do paměti závad, to by tě také mohlo nasměrovat správným směrem.
Jinak pokud máš zkorodovaný konektor na tom čidle - snímač teploty a tlaku vzduchu, bude dobré ho vyměnit, pokud nepomůže očista a kontaktsprej. Kdyžtak mám funkční náhradní doma, kdybys měl zájem
Jinak pokud máš zkorodovaný konektor na tom čidle - snímač teploty a tlaku vzduchu, bude dobré ho vyměnit, pokud nepomůže očista a kontaktsprej. Kdyžtak mám funkční náhradní doma, kdybys měl zájem
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
.....................nikde na fore som podobné nič nenašiel.....................
ale jo , jenže zakládáním dalších podobných témat , je tu toho tolik že se pak nechce hledat - je to nepřehledný , je to nacrcaný i jinde (hloupý dotazy , v tématech jednotlivých členů , )
a kdo to ví/tuší , nechce už ani psát , páč to napsal tolikrát že ho to nebaví ,
jo dokáže to lítat takhle vysoko , ale to jsem měl prasklou hlavu
k tomu co psal kolega přidej : kontrolu hadic co vedou do sání (ne jen připojení ale kontrola celý hadice )
ale jo , jenže zakládáním dalších podobných témat , je tu toho tolik že se pak nechce hledat - je to nepřehledný , je to nacrcaný i jinde (hloupý dotazy , v tématech jednotlivých členů , )
a kdo to ví/tuší , nechce už ani psát , páč to napsal tolikrát že ho to nebaví ,
jo dokáže to lítat takhle vysoko , ale to jsem měl prasklou hlavu
k tomu co psal kolega přidej : kontrolu hadic co vedou do sání (ne jen připojení ale kontrola celý hadice )
-
roman63
- Kontaktovat uživatele:
U mě bylo vadné čidlo teploty chladící kapaliny (to u termostatu) a zoxidované piny konektoru u toho čidla. Čínské čidlo si nekupuj, někdy nemaká ani jako nové, kup originál.mosko píše:Nestretol sa už niekto s takýmto dačím?
Tak som bol dnes na vrakáči a kúpil som ten konektor množstva a teploty nasávaného vzduchu,starý som odcvakol a naletoval som nový,tak uvidím či to pomôže,zajtra ešte pozriem pamäť závad,či tam dačo nebude a skontrolujem tie hadice.A na to, že som nehladal,tak tam je vela diskusných príspevkov,ale o tom že to lieta až cez 3000 ot.som nenašiel nič,alebo som slepý,tak sory,ospravedlňujem sa všetkým.Dík,za podnety.
Ahoj,
něco podobnýho jsem řešil kdysi na autě kamošky, tůrovalo se to a za jízdy občas trhalo. Dělal to potenciometr ve škrtící klapce, povedlo se mi to tehdy opravit a jezdí dodnes, ale než se to našlo...bylo to poznat na plynovým pedálu, když se to začlo vytáčet, tak to celkem fest cukalo s pedálem, jak to cosi vyvádělo s klapkou...
něco podobnýho jsem řešil kdysi na autě kamošky, tůrovalo se to a za jízdy občas trhalo. Dělal to potenciometr ve škrtící klapce, povedlo se mi to tehdy opravit a jezdí dodnes, ale než se to našlo...bylo to poznat na plynovým pedálu, když se to začlo vytáčet, tak to celkem fest cukalo s pedálem, jak to cosi vyvádělo s klapkou...
Tak dnes som popozeral tie hadice,ale nič som nenašiel.Napojil som to na PC a v pamäti závad bola ta jedna chyba,snímač G71 náhodný skrat,sporadický,tak som to vymazal,lebo včera som vymenil ten konektor na tom kombinovanom snímači teploty a množstva nasávaného vzduchu.Dnes som bol v meste a spravilo to len raz a ešte keď som ráno naštartoval,tak hneď si to 2x pridalo a bol pokoj,tak neviem akým smerom sa teda ešte uberať,klapka by špinavá nemala byť,lebo som ju čistil pred rokom a nebola vôbec špinavá,nakoľko mám tu hadicu čo idu tie výpary z motora ku škrtiacej klapke vyvedenú mimo klapky.
při studeném motoru je naprosto běžné, že si hned po startu simos (ŘJ motoru) přidá na otáčkách. Obvykle hned po startu vyběhnou na hodnotu 1500-1800 dle venkovní teploty. Na tom není nic divného ani nepatřičného, je to běžný projev všech felicií. Pak se obvykle drží otáčky +- okolo 1000 ot/min, když se zlehka sešlápne akcelerátor, otáčky by měly padnout na stabilních 800. Klapku bych čistil minimálně 1x za rok, i když mám svedené přisávání výparů z klikové skříně pod auto jako ty. Nicméně pokud se nesetkáš s dalšími negativními projevy, neviděl bych to jako úplně nezbytné. Rozhodně bys tím ale ničemu neuškodil. Pokud ti to ještě bude dál zlobit, vyměnil bych i to čidlo, na kterém byl zkorodovaný konektor připojený, dost pravděpodobně bude ten kontakt špatný. Minimálně bude chtít důkladně očistit a prostříknout sprejem na kontakty, jak jsem psal v předchozím příspěvku.