Zdravím klubáci,
s přítelkyní se budeme brzo vracet z ciziny a rozhodujeme se, kde budeme bydlet. Já jsem z malýho města v Pardubickým kraji, ale studoval jsem v Hradci Králové a to město je pro mě super. Ona je z Liberce a má tam celou rodinu, zázemí, zná to tam a určitě by to tam bylo jednodušší na rozjezd (nemuseli bychom hned hledat byt, mohli bychom být chvíli u rodičů) než kdybychom oba museli hledat práci a i bydlení v HK. HK mám rád, je to super město, znám ho dobře, je tam dobře a přehledně řešená doprava, v létě nové koupaliště a spousta lomů okolu, dá se tam v pohodě jezdit na kole. Liberec taky není špatnej, líbí se mi ta krajina okolo, v podstatě velká vesnice a do přírody kousek (což ocením, neb jsme teď v Londýně a do přírody to je opravdu daleko). Je fajn, že má v Liberci rodiče, což se do budoucna bude hodit kvůli hlídání dětí apod. Nájmy zde jsou asi taky levnější. Co se dopravy týká tak jednosměrkové centrum nicmoc, ale asi to město celkově taky není složitý na orientaci. Jak je to s prací, to nevím.
Máte někdo nějakej tip, radu, komentář, zkušenosti, co by mi mohlo pomoci při rozhodování?
Díky za odpovědi.
Žít v Liberci nebo v Hradci Králové
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Žít v Liberci nebo v Hradci Králové
pravidlo
č.3. Před vložením nového příspěvku se nejdřív přesvědčte, zda-li se již podobné téma ve fóru nenachází. Jestli ano, pokračujte v existující diskuzi přidáním svého dotazu pomocí tlačítka |ODPOVĚDĚT|.
ta tvoje už do Prahy nechce ?
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 35&t=35494
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

nojo, úplně jsem na to vlákno zapomněl
omlouvám se..
Praha je pasé.. tohle vlákno můžeme smazat
Praha je pasé.. tohle vlákno můžeme smazat
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Těch pár jednosměrek v centru ... otázka chvilky ježdění a pak ti to ani nepříjde 
Hradec je velká placka a Liberec je zase geograficky díra
.... ať se hneš kamkoliv jdeš do kopce .... máš pravd, že tady máme "přírodu" hned za barákem
Nicméně mam zaujatej názor jako, že 26 let bydlím v Liberci
...emilio je zase Hradečák 
Hradec je velká placka a Liberec je zase geograficky díra
Nicméně mam zaujatej názor jako, že 26 let bydlím v Liberci
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každý město má svoje výhody a nevýhody , asi to bude jen o tom jak si v tom kterém městě zvykneš .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Bydlím v Liberci a v Hradci jsem dva roky taky bydlel.Hradec i okolí se mi líbí mnohem víc.Do Liberce jsem se vrátil kvůli pracovním možnostem,protože v mém oboru je v Liberci více možností.Jinak bych volil jednoznačně Hradec.Bydlení je v HK dražší.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Nebydlím ani v jednom, ale z těch dvou mi víc vyhovuje Liberec 
pro mě překvapivě vede Liberec, to bych nečekal.. ale je pravda, že když jsem tam byl poprvé, tak jsem měl z něj smíšený pocity, ale čím víc tam jsem, tím se mi líbí víc a zvykám si.. na druhou stranu HK zase často vyhrává nebo se umisťuje na předních příčkách hodnocení měst pro život..