Couvaci asistent
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Couvaci asistent
Spis pro zabavu a vyzkouseni sem si koupil uni couvaci asistent. a uvazuju kam dat cidla na naraznik kombajze novy xicht. nejlepsi by asi bylo dat je do te cerne listy, tam nebudou vypadat rusive. daval je tam uz nekdo?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Couvaci asistent
Nedával ale přemýšlel jsem o tom.Já spíš uvažoval dát je pod tu černou lištu a eventuélně je stříknout do barvy nárazníku.Vici píše:Spis pro zabavu a vyzkouseni sem si koupil uni couvaci asistent. a uvazuju kam dat cidla na naraznik kombajze novy xicht. nejlepsi by asi bylo dat je do te cerne listy, tam nebudou vypadat rusive. daval je tam uz nekdo?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je už mimo. Dneska je lepší si koupit kameru k navigaci.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jo ale kdo sebou pořád tahá navigaci..já si jí beru jen když jedu kde to neznám.Mě se ten couvák jako doplněk docela líbí.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A to je taky pravda.
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,taky jsem si jej koupil.Namontoval,ale nedomontoval.Možná by mi i fungoval,kdybych se do té doby už nenaučil parkovat.Tak že jej mám namontovaný na ozdobu.
A propó,kdybych to chtěl dotáhnout,kde nejlépe na pojistkovém panelu najdu + od baterie? Nechce se mi už tak dost tenký drátek k baterii protahovat skrz průchod do motoru.Stačilo jednou s drátky od čidel.
A propó,kdybych to chtěl dotáhnout,kde nejlépe na pojistkovém panelu najdu + od baterie? Nechce se mi už tak dost tenký drátek k baterii protahovat skrz průchod do motoru.Stačilo jednou s drátky od čidel.
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
-
smazany clen - FK
Mám je namontový v černý liště nárazníku a pokud se nepletu tak napájení mám "minus" na kasli a "plus" mám ze žárovky na couvací žárovce, takže se mi zapne jen když couvám 
foto v příloze:)
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Mám to podobně,jenže musím mít ještě připojený "plus".éé
-
smazany clen - FK
to já právě u světla na couvání,Udoharys píše:Mám to podobně,jenže musím mít ještě připojený "plus".éé
když zařadíš zpátečku, tak se rozsvítí světlo a to se dá přeci využít, aby se zapnul i "asistent"
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Ano,ale kromě toho zapojení na světla potřebuji " dle návodu " ještě připojit červený drát na "plus" od baterie. Jinak mně to nefachá 
-
smazany clen - FK
To mám právě připojený na tý žárovce a minus mám na kasli. Pak se zepne při zařezení zpátečky - teda aspoň myslím, že to tak mámUdoharys píše:Ano,ale kromě toho zapojení na světla potřebuji " dle návodu " ještě připojit červený drát na "plus" od baterie. Jinak mně to nefachá
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
martinsz: to máš univerzál couvák (třeba ten co prodávají na aukru nebo levnéalarmy.cz)?
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Mám jej Aukra,se zárukou. V návodu je připojení černý na kostru,červený na baterii,a další drát na couvací žárovku a brzdové světlo.Já jen potřebuji vědět,jestli je na pojistkovém panelu nějaká přípojka na "plus".Jinak bych se musel trápit přes prostor za palubkou k baterii.Humus. 
-
smazany clen - FK
Konkrétně mám tento:Danis píše:martinsz: to máš univerzál couvák (třeba ten co prodávají na aukru nebo levnéalarmy.cz)?
http://www.conrad.cz/parkovaci-system-a ... y+dp77681/
-
breta1
Možná se někomu bude hodit moje zkušenost s parkovacím asistentem, popsaná pod Breta1 na
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... ht=#158200
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... ht=#158200
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Poradí mi tady někdo jestli je /a kde/ na pojistkovém panelu nějaká přípojka na "plus" od baterie? Nevyznám se v tom.
Stálých +12V máš na panelu celou řadu.
Na konektoru C svorka 3 je napřímo, bez jištění (pro rádio)
Na konektoru BD je přes pojistku č.15 na svorkách 8 (pro hodiny) a 10 (pro vnitřní osvětlení a zásuvku), přes pojistku č. 16 na svorkce 9 (pro ostřikovač reflektorů), přes pojistku č. 17 na svorce 11 (pro ventilátor u chladiče)a přes pojistku č. 14 na svorce 12 (pro varovná a brzdová světla).
Na konektoru BE přes pojistku č.17 na svorce 6 (pro akustickou a světelnou houkačku).
Na konektoru BD je přes pojistku č.15 na svorkách 8 (pro hodiny) a 10 (pro vnitřní osvětlení a zásuvku), přes pojistku č. 16 na svorkce 9 (pro ostřikovač reflektorů), přes pojistku č. 17 na svorce 11 (pro ventilátor u chladiče)a přes pojistku č. 14 na svorce 12 (pro varovná a brzdová světla).
Na konektoru BE přes pojistku č.17 na svorce 6 (pro akustickou a světelnou houkačku).
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc,to jsem potřeboval vědět.mikka píše:Stálých +12V máš na panelu celou řadu.
-
smazany clen - FK
Je někde v blízkosti volantové tyče stálé (snadno dostupné) plus?
Abych se tam dostal po sundání krytu pod volantem. Díky
Díky
Díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na spínací skříňce,červený drát.martinsz píše:Je někde v blízkosti volantové tyče stálé (snadno dostupné) plus?
Díky
-
smazany clen - FK
Tam nevím, jestli se dostanu. Nedavno jsem tam připojoval palubní počítač, tam je to jen po otočení klíčku ne?Ivarek píše: Na spínací skříňce,červený drát.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je tam trvalé plus (červený drát) tak i 15ka (zapnutý klíček,černý drát).O jiném trvalém plusu pod tím plastem volantové hřídele nevím.martinsz píše: Tam nevím, jestli se dostanu. Nedavno jsem tam připojoval palubní počítač, tam je to jen po otočení klíčku ne?
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
peknemartinsz píše:Mám je namontový v černý liště nárazníku a pokud se nepletu tak napájení mám "minus" na kasli a "plus" mám ze žárovky na couvací žárovce, takže se mi zapne jen když couvám
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
pokud chces mit tu krabicku nekde v kufru, muzes pro stale + pouzit cerny drat ktery vede ke svetylku v kufru. to je napajene stale..Udoharys píše:Mám jej Aukra,se zárukou. V návodu je připojení černý na kostru,červený na baterii,a další drát na couvací žárovku a brzdové světlo.Já jen potřebuji vědět,jestli je na pojistkovém panelu nějaká přípojka na "plus".Jinak bych se musel trápit přes prostor za palubkou k baterii.Humus.
-
nojmis - FK
docela se mi líbí tento, pár lidí s tím jezdí a jsou moc spokojeni. sám to na autě nemám, měl jsem možnost zkusit pár pokusů o překážku po namontování.
http://www.jablotron.cz/docs/manualy/PS ... Z51900.pdf
http://www.jablotron.cz/docs/manualy/PS ... Z51900.pdf
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Skvělý nápad.Ještě že jsem se na to nevrhnul hned,ale vytvořil čas zítra. DíkyVici píše: pokud chces mit tu krabicku nekde v kufru, muzes pro stale + pouzit cerny drat ktery vede ke svetylku v kufru. to je napajene stale..
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Po napojení červeného drátu z parkovacího asistenta na osvětlení kufru,vše funguje.Díky za rady.