MOTOR KLEPE PRI VOLNOBEHU

MPi 1AV
AEE
Bzucko

MOTOR KLEPE PRI VOLNOBEHU

Příspěvek od Bzucko »

Chlapi poradte, pri volnobehu mi klepe motor, neviete cim to moze byt?
smazany clen - FK

Re: MOTOR KLEPE PRI VOLNOBEHU

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jak jsou na tom Tvoje hydroštely? Můžou to být oni.
Bzucko

Příspěvek od Bzucko »

Myslis hydraulicke zdvihatka? Ako zistim ci su dobre? Nejaky navod na kontrolu som nasiel v servisnom manuale.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Jak ti to klepe? Takto se nedá odpovědět když to člověk neslyší...
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Hydroštely.....buď je nějakej volnej, nebo ještě hůře naprasklej....nebo máš málo motorového oleje a hydroštely se málo mažou a cvakaj.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Klepe

Příspěvek od Klepe »

Klepe len pri nizkych otackach teda pri volnobehu, nie je to moc hlucne, take slabsie klepanie, neviem cim to je. Jak keby to bol diesel. Oleja je akurat. daval som pretesnit motor, vymenene gufera, tesnenia. Na tom aute sa uz pokazilo asi vsetko od vyfukov, cez starter, zralo olej, naprd spinacka, zapalovaci modul, furd volaco klepe, bucha, no proste asi sa toho zbavim, je to hrozne auto. Tie motory neboli asi moc podarene teda VW ma sklamal.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Motory jsou v pohodě. Ty máš nějaký nepodařený kus, nebo pravděpodobně odježděný.
Bzucko

Příspěvek od Bzucko »

Tie motory urcite nie su v pohode aj podla skusenosti inych ale Myslim si ze bude aj odjazdeny. Tie svine stiahli urcite kilometre. Ojebavaci. Pritom kasna je zachovala pekna zelena metaliza, je mi luto to auto predat, lebo je esteticky velmi zachovale este.
bzucko

Příspěvek od bzucko »

Lebo ak nestiahli kilometre, mam najazdene 144 000, mi nehovor ze ten motor je pred smrtou, ved ten musi spravit aspon 300 000. Mozno uz ma 300 000 ale ako to zistit.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Měli jsem dvě služební, tu první už si nepamatuju kolik měla, ale 200k to bylo určitě. Ta druhá má momentálně 190k (už jí ale každým dnem zdědí někdo jiný). Moje soukromá má 120k.

Všechno to jezdí, olej nežere, mimo prkotin se na tom nikdy nic neopravovalo. S motorama nikdy žádný problém. Na jedné služební se dávala nová škrtící klapka.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak si malo asi stastie, lebo ja som uz asi z vraku spravil ake take auto, ozaj neviem co toto bol za nezmar, ale motoricky sa mi vobec nevidi to auto. Inak sa on staram a mnoho veci som si porobil sam. Nie vsetci maju taky vydareny kus ako ty. Su tu napzaj problemy sklapkami, ja som mal aj zapalovaci modul naprd, takisto starter odisiel. Nehnevaj sa na mna ale to prkotiny nie su. Jedine co ma trapi momentalne je to klepkanie, asi to budu tie hydrostely tak ich necham vymenit.
petrosX

Příspěvek od petrosX »

Skus vytlačiť spojku ci to nahodou nerobi prevodovka ,,piate kolečko"" mne to tiez klepe...
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Bzucko píše:Tie motory urcite nie su v pohode aj podla skusenosti inych ale Myslim si ze bude aj odjazdeny. Tie svine stiahli urcite kilometre. Ojebavaci. Pritom kasna je zachovala pekna zelena metaliza, je mi luto to auto predat, lebo je esteticky velmi zachovale este.
Tak neprodavej "jen" vymen motor pripadne hlavu. Ja mam podobny problem. Klepe to ale i pri normalni jizde nepravidelne. Budto to bude ventil nebo volny pistni cep....
Hydrostely mam ok. Takze se taky chystam na vymenu:( Jinak muj motor ma asi 200000 (na tachecu 130tis)
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

taktiez mi nedavno zacalo klepat a ked som povedal ze klepe tam dole pri prevodovke, mechanik hned vedel ze ked vytlacim spojku tak to prestane a ked pustim zase zacne tak mi povedal ze to je 5-tka ani osm nemusel nastartovat ...teras otazka da sa s tym v pohode jazit ...alebo terba to nieco s tym rbit ?? a ak sa da jazdit kolko cca
Naposledy upravil(a) Elvis0910 dne čtv 07. říj 2010 21:15:38, celkem upraveno 1 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

I když slovensky rozumím velice dobře, tak tento dotaz jsem nepochopil ani po pátém přečtení. Jakým jazykem je to napsané?

Pouze se dohaduji, že klepe převodovka. S klepající převodovkou se dá dlouhodobě jezdit bez problémů. Jestli klepání způsobuje opravdu jenom pětka, tak je oprava jednoduchá.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

ano pochopil si to dobre ...a v com spociva oprava lebo ten mechanik mi hovoril ze robota na dve tri hodinky.... :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 07. říj 2010 22:52:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To by tak odpovídalo. Je potřeba odmontovat zavěšení převodovky, trochu jí spustit dolu, sundat víko na levé straně převodovky a tam opravit co bude potřeba. Pětkové soukolí je přímo pod tím víkem. Postup opravy byl tady v sekci Převodovky dokonce i s fotografiema.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

neřekl bych že 1.6 jsou špatný motory na základě toho, že někdo opomněl údržbu :) Známej má na 1.6 340 tisíc a údržba spočívá ve výměnách oleje, rozvodů a svíček :) Olej to nežere, vodu taky ne, jede to tak co víc si přát :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo motory špatné nejsou, ale ty převodovky to je tragédie.
Odpovědět