pískání přední kolo

Přední i zadní
BigMax

pískání přední kolo

Příspěvek od BigMax »

při jízdě je čím dál více slyšet z PP kola takové pískání, je to čímdal silnější. Můj předpoklad je KO ložisko, nebo se pletu?? připadně, jak moc je náročná výměna v domácích podmínkách! jedná se o obyčejnou 1,3 bez serva abs a dalších blbostí :D
Collin - FK

Re: pískání přední kolo

Příspěvek od Collin - FK »

Ložisko to nebude, to by hučelo.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Když zabrzdíš,tak to přestane?
Collin - FK

Jos: A kdyby ano, tak čím by to bylo zpusobené?
smazany clen - FK

Mi začaly pískat kola po výměně kol na letní i s diskama a už mi zase po 2 měsících nepískaji jako by si zvykly na nové tak nevím co to bylo.Ale při rychlosti nad 110KM NA DÁLNICI MI ZAČNE PŘÍŠERNĚ NĚCO HUČET.myslela jsem že vítr pří otevřeném okně ale nevypadá to tak.někdo říká že jsou to ložiska.
smazany clen - FK

Collin píše:Jos: A kdyby ano, tak čím by to bylo zpusobené?
Bylo by něco špatně v kombinaci kotouče/destičky/pístky.Když se kotouče hodně sjedou a nevrací se zarezlé pístky,tak to takhle za jízdy píská .Zabrzdíš a přestane to.Za chladu a mokra to nedělá vůbec a čím je větší vedro a sucho a čím dýl jedeš,tím je to horší.Taky se to mění podle zatáčení.Někdy stačí prošlápnout prudce do téměř až do smyku(téměř) a třeba 20 km to dá pokoj.Pak to zase začne.Hlavně rozchodit ty písty. :shock:
Collin - FK

Jj díky, a kdyby jsi měnil i destičky měnil by jsi i kotouče nebo se to nemusí?
smazany clen - FK

evicka005 píše:Mi začaly pískat kola po výměně kol na letní i s diskama a už mi zase po 2 měsících nepískaji jako by si zvykly na nové tak nevím co to bylo.Ale při rychlosti nad 110KM NA DÁLNICI MI ZAČNE PŘÍŠERNĚ NĚCO HUČET.myslela jsem že vítr pří otevřeném okně ale nevypadá to tak.někdo říká že jsou to ložiska.
Mě se zase nezdá,že by ložiska hučela až od 110km.Ložiska začínají hučet klidně už při padesátce.Tohle jsme teď měli u golfa II a opravdu bylo ložisko kaput,mělo rozlámanej věneček(to vnější).Se zatáčením se to měnilo.
smazany clen - FK

Collin píše:Jj díky, a kdyby jsi měnil i destičky měnil by jsi i kotouče nebo se to nemusí?
Tloušťka kotoučů by správně neměla klesnout pod 11,4 mm.Myšleno v tom vyběhaným lesklým místě.Jestli už je to hodně vyběhlý,nebo vysmažený-takový mikroskopický šedý trhlinky nebo jestli je zvlněnej a vibruje do pedálu,tak pryč s ním.Potom stejně nový desky a promáznout ty písty.
Odpovědět