Vrtule chlazení
-
Jendaa
Vrtule chlazení
Zdravim pánové.Měnil jsem termostat a az ten druhy šlape celkem dobře.Jen při jízdě z kopce mi truchu spadne teplota z prostřední čárky na tu pod ní.Na rovince se za chvíli zvedne.Ale zjistil jsem že vrtule k chlazení spíná při jiné teplotě.Dříve jsem měl normální teplotu přesně uprostřed a vrtule spínala mezi prostřední a vrchní bílou čárkou.Ted mi vrtule sepne až nad vrchní bílou čárkou, kousek od červeného pole.Nevíte co s tím je?
-
Centauria - FK
Re: Vrtule chlazení
Mám uplně to samé, měnili mi to v BOSCH servisu(jeden známej). Myslím si že ten termostat musí mít teď asik jiné parametry než ten origo. Jinak fakt nevím čím, to 
-
smazany clen - FK
buď vůbec rád,že ti sepne
,mě se spíná taky tak cca u te vrchní čárky,a jinak,jak to je,má taky dvě rychlosti jako měl fiat,nebo jen jednu?
-
smazany clen - FK
rychlost má jen jednu.. teda nevšiml jsem si že by měl dvě:-D ani nevím podle čeho by se to řídilo když z čidla jsou jen dva kontakty...Je fakt že jsem si tam dal taky nové čidlo a teď mi to spíná přesně na půlce ukazatele dřív to bylo až těsně nad červeným...Jestli je každé čidlo jiné bo já fakt nevímtomakecTD píše:buď vůbec rád,že ti sepne,mě se spíná taky tak cca u te vrchní čárky,a jinak,jak to je,má taky dvě rychlosti jako měl fiat,nebo jen jednu?
-
smazany clen - FK
nevím no,měl jsem fiata tipo 1.7D a ten teda měl dvě rychlosti..pomalejší se spouštěla cca při 100stupních a ta druhá už celkem dost valila a ta se spouštěla od 110 nebo tak nějak co si pamatuju,ale jak to bylo technicky vyřešený to nevím ....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Benzín s klimou má dva kvalty. Bez klimy má jenom jeden.
Dehet má dvoukvalt.
Dehet má dvoukvalt.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Čísla těch dílů nevíš (hlavně ten dvoukvalt na 1,6 klima). Už jsem to řešil tady:Atnarfus píše:Benzín s klimou má dva kvalty. Bez klimy má jenom jeden.
Dehet má dvoukvalt.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =21&t=3891
Původně to spínalo lehce nad půlkou. Teď po výměně čidla to spína na bílé čárce co je pod červeným. Je to v pořádku nebo to má spínat už v té půlce. Dřív, když jsem dojel a zastavil, tak se větřák točil i víc jak půl minuty. Dnes vůbec.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Večer kouknu do ETOSu. Stejně se tam chci podívat na číslo a cenu snímače teploty, tak tohle bude někde okolo.
Chladič, sahara a větrák na Feldu s klimou ale stojí astronomickou sumu.
Ten dvoukvaltový větrák má ale něco do sebe. Normálně na Feldě lítá teplota nahoru a dolu podle toho jak se zapne větrák. Když je tam dvoukvalt a se zapnutou klimou se točí na ty menší otáčky pořád, tak teplota hezky drží na stejné úrovni.
Už jsem uvažoval, že na druhé Feldě, kde mám jednorychlostní, dodělám nějaký regulátor otáček. Ručně bych si zapnul pomalé otáčky ale furt bych tam nechal i původní spínač na chladiči a ten by to spínal naplno.
Ten dvoukvaltový větrák má ale něco do sebe. Normálně na Feldě lítá teplota nahoru a dolu podle toho jak se zapne větrák. Když je tam dvoukvalt a se zapnutou klimou se točí na ty menší otáčky pořád, tak teplota hezky drží na stejné úrovni.
Už jsem uvažoval, že na druhé Feldě, kde mám jednorychlostní, dodělám nějaký regulátor otáček. Ručně bych si zapnul pomalé otáčky ale furt bych tam nechal i původní spínač na chladiči a ten by to spínal naplno.
-
smazany clen - FK
zajímavý nápad:-) jsem schopný postavit telotní spínač s nastavitelnou teplotou sepnutí(trimrem) popřípadě poskytnout schéma jen by se muselo vymyslet v čem by se spálil výkon aby větrák nevalil na plno..určitě tranzistor jen by musel mít dostatečný výkon pač ten motor má dost solidní odběr...Atnarfus píše:Večer kouknu do ETOSu. Stejně se tam chci podívat na číslo a cenu snímače teploty, tak tohle bude někde okolo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Uvažoval jsem o nějaké regulaci s tranzistorem ve spínacím režimu.
Origoš je na sahaře přišroubovaný rezistor.
-
smazany clen - FK
oni to škrtí přes odpor?? no ty jo ten musí mít vatáž jak prase aby se neuškvařil... já přemýšlím nad jednou věcí... přes ten rezistor se ventilátor točí sice pomalej ale odběr bude stejný jako by se točil naplno pač zbytek se musí spálit v tom rezistoru. Nebo se pletu?Atnarfus píše:Uvažoval jsem o nějaké regulaci s tranzistorem ve spínacím režimu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je před motor zařazený rezistor, tak se zvětší odpor obvodu (odpor motoru + odpor rezistoru) a tak při stejném napětí klesne proud.
Ještě na to kouknu, ale myslím že tam opravdu je rezistor.
Ještě na to kouknu, ale myslím že tam opravdu je rezistor.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Ty to mas jinak nez franta. u te tve neorigo klimy zustal puvodni chladic i puvodni sahara s jednostupnovym vetrakem, tak jak ma normalni 1,6ka.ka-spel píše: Čísla těch dílů nevíš (hlavně ten dvoukvalt na 1,6 klima). Už jsem to řešil tady:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =21&t=3891
Původně to spínalo lehce nad půlkou. Teď po výměně čidla to spína na bílé čárce co je pod červeným. Je to v pořádku nebo to má spínat už v té půlce. Dřív, když jsem dojel a zastavil, tak se větřák točil i víc jak půl minuty. Dnes vůbec.
to co ma franta na felde s origo klimou je uplne stejne jako ma diesel - velky chladic, velky vetrak s plastovou saharou a s dvoustupnovym ovladanim
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A rezistor tam fakt je.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Vici jak to vidíš s tou teplotou jak jsem psal. Bylo to dobře tak jak to spínalo dřív nebo jak je to teď?
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám na ty ceny.
Elektromotor ventilátoru na Feldy s klimou s tojí 5500 bez DPH
Předřadný odpor 1000Kč
Předřadný odpor 1000Kč
-
smazany clen - FK
Atnarfus píše:Tak koukám na ty ceny.
Předřadný odpor 1000Kč
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
To jsou prostě kokoti. Než se proberou a přecení to, tak už budou feldy ve šrotu.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Díly na Feldy už by měli vzít a umáznout u všeho jednu nulu 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Nebo aspoň 70% sleva.Atnarfus píše:Díly na Feldy už by měli vzít a umáznout u všeho jednu nulu
ex nebožka 1,6 lpg 

-
smazany clen - FK
jako ja osobne sem nikdy nekupoval nic novyho....vzdy se to sezene nekde po znamejch nebo po ruznejch aukcnich serverech nebo inzertnich...a je to..na takovy hnupy bych se mohl vy...to bych radsi za takovou cenu jezdil bez vetraku nebo si tam dal vysavacka-spel píše: Nebo aspoň 70% sleva.