Špatný rozjezd u felicie 1.6

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Špatný rozjezd u felicie 1.6

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím Vás všechny,
Mám takový problém který jsem tu nemohl s přesností najít, moje felinka mi dělá to, že když nastartuji tak začnou strasne kolisat otacky až škube řadička..a spatne se i tim padem rozjiždí..děla to jen kdyz je motor dlouho v klidu..tj. vychladlej...
cca. po 20 vteřinách nastartování se motor celkem uklidní a dá se už rozjet normálně..za jízdy už jede bezproblémově..
Prosím poraďte kdo máte s tímto nějakou zkušenost.. Díky Vám ;)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatný rozjezd u felicie 1.6

Příspěvek od Vici »

je to normalni vec (teda velmi pavdepodobne) . nejlepsi je tech 20-30s pockat
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

Ale předtím mi to nedělala...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě taky ne, ale jednoho krásného teplého dne začala. Časem se někde něco změnilo a s tím programátoři řídící jednotky nepočítali. Jak je venku teplo, tak to po nastartování studeného motoru chrchlá. Nikdo jsme zatím nevykoumali co s tím.
Až bude zase zima, tak to dělat nebude.

Já to řeším tak, že se plynule rozjedu a pár vteřin to přetrpím. Nebo na místě trochu přidám plyn a počkám až to přestane.
kingdave - FK

Příspěvek od kingdave - FK »

a co výměna řídící jednotky? zkoušel to někdo...
smazany clen - FK

Pokud má lepší soft,než ta původní,tak to smysl má,jinak jsou to vyhozené peníze.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

no mě to děla taky po nastartování, ale sotva to natočim studený cca 2 sekundy a lehce prošlápnu plyn, tak se to uklidní z buchcání na normální chod okamžitě, jako když je to teplý. Hold bych řekl, že to je jednotkou
smazany clen - FK

Taky čidla teploty mají toleranci.Možná kdyby měl někdo přístup do skladu v nějakých autodílech,vzal si digitální měřák a zkoušel najít z hromady čidel takové,které bude mít za stejné teploty ze všech největší odpor. :roll:
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Josh123456 píše:no mě to děla taky po nastartování, ale sotva to natočim studený cca 2 sekundy a lehce prošlápnu plyn, tak se to uklidní z buchcání na normální chod okamžitě, jako když je to teplý. Hold bych řekl, že to je jednotkou
Jo dělá mi to tostejný... po chvíli to přestane samo, ale stačí prošlápnout trochu plyn a je to dobrý....asi to tak má být
PETRV

Příspěvek od PETRV »

Dobrý den,

mám také tento problém. Když auto stojí delší dobu, tedy je vychladlý motor, tak se po startu škube jak alík, ale jakmile je motor teplý, nebo už jsem ten den startoval, tak je to v pohodě. Navíc tomu nepřidá, když vyparkovávám z řady vozidel a zatěžuji servo, tak se motor může zbláznit, a někdy i zdechne, když dám málo plynu. Když ale prošlápnu trochu plyn, motor se uklidní a můžu v pohodě jet i vyparkovat. Co s tím? Mám najeto 94 tkm, rv 98 nová face.
Josh123456 - FK

taky přesně nevím s určitostí, co by to mohlo dělat, ale zase mi je divný, kdyby bylo něco v háji nebo načatý, tak by to si myslim dělalo častěji, než jen při startu studeného motoru.... Tak možná to tepl. čidlo zkusit, jinak zatím nevim čím by to mohlo být nebo nebýt.
smazany clen - FK

mam ten samy problem kdyz je teplo... kdyz je zima neni problem...
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Tohle není žádná vada, pánové... Tohle je pouze vlastnost 1.6ek, kterou jim inženýři z Mladé Boleslavy nadělili do vínku ;)
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

jarda.vysocina píše:Fabie většinou potřebuje zapnou zapalování , počkat asi 10 vteřin a pak natartovat . Alespoň ty , co jsem s nima jezdil ( 4 kusy 1.4 MPi ) .
Tak tohle by měli dělat všechny stříkačky. Měl by jsi počkat až ti čerpadlo natlačí správný tlak vše se nastaví a ty potom nastartuješ. Sednout do auta otočit klíčkem a jet to není nejlepší..
smazany clen - FK

Neviem ci to robi aj vam alebo len mne ked je studeny motor a rano ked nastartujem a chcem hodit spiatocku tak to mi velmi nejde lahko musim ako keby niekedy na par krat vyslapnut spojku a potom to uz ide a niekedy to ide ale az cez zuby ale ked sa zohreje tak tam tu spiatocku krasne zaradim ako keby som radil 3 ide tam krasne lahucko (olej je vymeneny sa plnosyntetiku Valvoline)
smazany clen - FK

Tak to som rad ze tuto chybycku nerobi len mne.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Bolthorn píše:Tohle není žádná vada, pánové... Tohle je pouze vlastnost 1.6ek, kterou jim inženýři z Mladé Boleslavy nadělili do vínku ;)
jo delajito hlavne posledni typy ridicich jednotek - oznaceni konci AJ. kdyz je cca 20 stupnu venku a vic tak to dela.... jde to odstranit jednotkou s jinym, lepsim softem. kingdave to pro vas nezavisle odzkousi :-)
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Josh123456 - FK

Bolthorn píše:Tohle není žádná vada, pánové... Tohle je pouze vlastnost 1.6ek, kterou jim inženýři z Mladé Boleslavy nadělili do vínku ;)
znám i takový, který to nedělají a´t je jakýkoliv jiný počasí, takže určitě to jde pořešit, ale když to dělá jen při startu, tak to nemá smysl řešit.
Soft by to možná vyřešil si myslim.
Jinak každá 1,6 to nedělá.
Mě třeba to dělá, ale otcovi ne a to jsou přibližně stejně starý.
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Už se to tu řešilo několikrát a ještě i bude... Napsalo se o tom dost.. A precti si co napsal Vici, že to dělá jen určitá série RJ, proto to některé dělají a některé ne... Proč to tak je to nevím, ale ber to třeba jako i fakt, že Země je kulatá...
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

v AJ (nejvic dela bordel) je jiny soft nez v AG (da se) a v te je zas jiny soft nez v M (jede asi nejlip ale ma nikdy volnobeh) (AJ-AG-M =koncova pismenka oznaceni RJ)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

JJ, Kingdave uz vyzkousel a je spokojen... bez AJ jednotky se mu funguje lepe. Vsak mozan sam napise sve postrehy
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

Mám to stejný, řikají ad vymením halluv snímač a potom ještě "zapalovací cívku"-takovej ten blbinec co hazí jiskru, protože po na startování to zní jako by mi vynechával válec

Já bych do toho kop :arrow: zlatý stopětečky :D
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

se stav.. dame chiplou RJ a bude po problemu + to trosku lip pojede :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 26. zář 2008 17:30:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pravidlo č.4
smazany clen - FK

Zdravím všechny. Asi už Vás moc nebaví tohle téma propírat. Ale mám pocit, že ta moje to dotahuje do extrému. a) Není to jenom za tepla, může být klidně chladný ráno b) prošlápnutí plynu nepomáhá, musím držet otáčky výš nějakou dobu c) i potom to není zaručený výsledek; pokud to nedělám dostatečně dlouho, začne pěkně škubat a chcípne :? .

No, možná je i tohle v mezích. Mám menší díru ve vejfuku, pochybuju ale, že to má vliv... 130t km, new face, servo, RV 98. Jinak šlape dobře. Klapka čistá. Díky
smazany clen - FK

Záleží,kde ta díra je.Když je někde mezi motorem a středním dílem,tak to má zásadní vliv na obsah kyslíku,lambda sonda pak dává zkreslený signál....... :roll:
smazany clen - FK

Je za lambdou. Na trubce, co tam mam navarenou. Ale Lambda stejne pri studenem motoru neni funkcni, ne?
smazany clen - FK

Tak půl minuty(než začne lambda dávat solidní signál) je to pravděpodobně závislé na snímači tlaku a teploty vzduchu,proto to chrchlání v letních měsících v případě,že to má špatné mapování nebo když už ten snímač není,co býval.Potom už je to závislé na lambdě.Tohle jsme tady řešili se Sowwou.V každém případě díra blízko lambdy bude mít ZÁSADNÍ vliv na její funkci.
miike

Příspěvek od miike »

Tak ja mam r. jednotku s oznacenim na konci s M (rv. 1996), a problem, ze auto nekdy pri nastartovani ma snahu chcipnout mam taky, volnobech po ohrati 500ot. Prosimte Vici, muzes se mi ozvat na e-mail smidamichal@seznam.cz, kvuli chipu a rade co s tim :) Diky
Dj_Jerry - FK

Příspěvek od Dj_Jerry - FK »

Zdravim vsechny Feldaky :-) ja mel tento problem taky,zacala blbnout az po nejake dobe (skubani motoru po nastartovani a spatny rozjezd,uz me nebavilo cekat tech 20s) ,nejdrive jsem koupil druhou ridici jednotku-tou to samozrejme nebylo, vymenil jsem teplotni cidlo - bohuzel 3x (jsou to hold smejdy), vycistil skrtici klapku - dukladne i potenciometr...dal zakladni nastaveni a felda opet startuje a nemusim cekat-neskube. pripadne dotazy na meil jarda.dj@centrum.cz ci icq 99-184-738 nebo tady :-)
Odpovědět