Jak vyresetovat řídící jednotku?

MPi 1AV
AEE
deda01 - FK

Jak vyresetovat řídící jednotku?

Příspěvek od deda01 - FK »

Ahoj. Chsi se zeptat jak se vyresetuje ridici jednotka u 1.6ky? Uz jsem to jednou delal ale uz jsem zapomenul postup:( Predem dekuji
encore - FK

Re: Jak vyresetovat řídící jednotku?

Příspěvek od encore - FK »

No já bych řekl že stačí odpojit od baterky na půl hodinky nebo ne?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

VAGem
deda01 - FK

Příspěvek od deda01 - FK »

No ja prave uz nevim jestli se neodpojila ridici jednotka a pak se nezapla baterka a neotocilo klickem na patnast minut nebo nejak tak.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Takových postupů už jsem četl a vsadil bych se, že nic z toho nefunguje.
Paměť závad se nedá smazat jinak než VAGem.
Z nouzáku nedostaneš řídící jednotku jinak než VAGem

Možná se dá nějak ovlivnit adaptace škrtící klapky. Jednou mi po výměně totálně zdechlé baterky na novou blbnul volnoběh. Drželo ho to pořád nahoře. Ze zoufalosti jsem odpojil baterku, nechal jí chvíli odpojenou a po znovu připojení už to fungovalo normálně.
encore - FK

Příspěvek od encore - FK »

Atnarfus píše:Takových postupů už jsem četl a vsadil bych se, že nic z toho nefunguje.
Paměť závad se nedá smazat jinak než VAGem.
Z nouzáku nedostaneš řídící jednotku jinak než VAGem

Možná se dá nějak ovlivnit adaptace škrtící klapky. Jednou mi po výměně totálně zdechlé baterky na novou blbnul volnoběh. Drželo ho to pořád nahoře. Ze zoufalosti jsem odpojil baterku, nechal jí chvíli odpojenou a po znovu připojení už to fungovalo normálně.
A jak se projevuje nebo jak se pozná krom VAGu že je jednotka v nouzáku?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zvýšený volnoběh
zvýšená spotřeba
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

když necháš jednotku bez baterky, tak se stane to-mě to teda vždycky pomohlo, že se něco asi teda tím pádem nějak zresetuje. Když jí pak připojíš, tak musíš najet určité kilometry, aby si jednotka načetla parametry režimu jízdy a pak jede zase jako normálně, ale jinak vag je vag a to je nejlepší řešení.
Loff

Příspěvek od Loff »

Takže když třeba před zimou nabijim baterku, musim jet vzdycky na nastaveni na vag? :?:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Loff píše:Takže když třeba před zimou nabijim baterku, musim jet vzdycky na nastaveni na vag? :?:
Ale kdepak,vůbec ne.Podle mě,ale je to fakt jen můj názor,tak mě nekamenujte,se tímhle maximálně smáznou adaptační hodnoty čidla klepání.Tohle není BMM nebo třeba Digifant II. ;)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

jedine co se smaze tak nastaveni klapky...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

Vici píše:jedine co se smaze tak nastaveni klapky...
Myslíš nastavení krajních poloh? :?:
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

jo
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Ja to dělám tak že odpojim baterku tak na hodku.. potom jí připojim.. ono tam vždycky přeskočí malilinkata jiskřicka.. a je to v cajku.. potom zapnu zapalování tak na minutu.. a pak motor bezi jak hodinky..
smazany clen - FK

V řídící jednotce jsou kondenzátory, které i po odpojení baterky nějakou dobu podrží nějaké napětí.
U některých aut se doporučuje po odpojení baterky sešlápnout na chvíli pedál brzdy - brzdové světlo spolehlivě vybije všechny zbytky proudu z jednotky. A někdo to dělá tak, že po odpojení baterky o sebe škrtne oběma kabely, přeskočí jiskra a řídící jednotka je vybitá, takže co může zapomenout, to zapomene. Co všechno to je, to ale nevím.
A jen pro zajímavost sem dávám návod na reset ŘJ pro Hondy: http://old.prelude.cz/data/ecu_reset.htm
Loff

Příspěvek od Loff »

Nebylo by dobrý mít ten vag doma? Nějakej starej notebook je za pakatel, a ten kabel? Na kolik vyjde? Je potřeba nějakej speciální komerční software?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

USB kabel je tak za 800. Notes tak můžeš klidně použít i moderní. Soft je sice komerční, ale samozřejmě ho na netu najdeš.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Loff píše:Nebylo by dobrý mít ten vag doma? Nějakej starej notebook je za pakatel, a ten kabel? Na kolik vyjde? Je potřeba nějakej speciální komerční software?
Jeden kabel se mi válí doma i se starým noťasem...
Odpovědět