Oprava brzd

smazany clen - FK

Oprava brzd

Příspěvek od smazany clen - FK »

Čau,
chtěl bych se zeptat,kolik stojí výměna zadních brzdových kotoučů a čelistí v autoservisu.Popřípadě jak na to?
Vzadu mi to jde kov na kov a piští to.
Díky za info!!! :( Mám Feldu 1,3
Kuladminn

Re: Oprava brzd

Příspěvek od Kuladminn »

1. vzadu nejsou kotouce ale bubny a pokud nemaji vnitrni prumer vetsi nez povolena hodnota nebo nejou sisaty tak neni treba je menit.
2. ze to jde kov na kov tak je pryc oblozeni na paknach (na facko stary model vim ze stojej 400,- a na feldu to bude hodne podobny) takze pohoda pak je jeste otazka kdyz se to otevre zda uz nepotecou i brzdovy valecky pokud by tekly tak doporucuju taky hned vymenu je to otazka tak cca 150,- /kus .
pak je jeste otazka jak dlouho s tim jezdis pac jestl ito jde kov na kov dlouho tak budou uz ty bubny taky poskozeny ale to se uvidi az se to shodi.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Abych nezakládal zbytečně nové téma, zeptám se zde.
Mám problém s trubkou, která vzadu nad zadní nápravou prochází od omezovače brzdného účinku až k pravé zadní nápravě, kde končí v úchytu a navazuje na ní hadice kvůli pohybu nápravy. Tak tahle trubka mi prolíná. Dnes jsem dělal celkovou kontrolu spodku auta a najednou čučím že je tam nějaký flek na nápravnici. A ejhle, ona je celá tahle brzdová trubka mokrá a stíká to dolů na nápravnici. Netuším jak dlouho to takhle je, protože kapky nikde nikdy nezůstaly. Každopádně se to musí jasně vyměnit a tak potřebuji vědět číslo tohoto dílu na feldu 1,9d r.v 96 (dle vin 97). Tedy prosím kdo máte etku, tak do ní mrkněte, protože já ji teď nemám nikde nainstalovanou.
Díky
Zbysek - FK

Tak jsem dnes musel nakonec nahodit ETKU a mrknout na to, jestli jsem debil já, nebo obchodníci. Všude na mě totiž dnes čuměli jako paka, že taková trubka co jim popisuji neexistuje (zadní pravá od omezovače k hadici pravého kola, která spojoje tuhle trubku s tou co jde pak už po ramenu až na kolo). Dokonce mi mnozí tvrdili, že na feldy jsou právě pouze ty zadní trubky levá a pravá co jdou po ramenu ke kolu a pak už jen ty co jdou přes celé auto (jedna paní mi ji dokonce přinesla :) ) . Tedy nakonec je to číslo dílu 6U0 611 762 B a v obchodech tady okolo tedy vůbec netuší, že na feldách bývaly i omezovače brzdného účinku, kde samozřejmě trubka nemůže jít až od válce, ale je právě přerušena omezovačem. No aspoň vím co od nich čekat příště.
Teď ještě otázka: jaký klíč je na matky na brzdových trubkách a je vůbec všude stejný (snad jo)- Nevím jestli je tam 10 nebo 11 a pod auto se teď nedostanu abych to zkusil. Dost totiž uvažuji o proříznutém klíči, protože normálním plochým to snad ani nejde dotáhnout. Samozřejmě počítám že to bude všude zarezlé a tak jsem to už včera prostříkával WDčkem a budu v tom pak i dále pokračovat než to budu dělat, ale asi stejně přijde ke slovu ucvaknutí trubky a povolení normální golou, protože třeba na omezovači je tam přístup jako k penězům.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To se ani nesnaz povolit v celku proste to co chces menit rovnou strihej a golou. Ale co je tam za klic to ted fakt nevim nekde je 10 nekde 11 facko felda atd. a pak zas i odvzdusnovaky snad 9 a 10 tak v tom mam takovej gulas :) ze staci jen zamychat.
Zbysek - FK

Tak jsem dnes konečně sehnal tu trubku a hned jsem byl teda i pro převlečný klíč, aby se mi to pak lépe utahovalo. Na té nové je 11-tka a myslím že tou jsem to dělal už když jsem měnil trubku na druhé straně kvůli prasátku. Stejně je ten klíč 10/11, takže přinejhorším i když budou někde menší. Teď už se jen někdy dostat pod auto, abych to mohl udělat.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

lidi mam takovej offtopic, zrovna skladam predni brzdy po kompletni repasi a ted kdyz me napadla vec, kterou bych si chtel ujasnit, nez abych pak brzdy zase rozebiral.

Ma se pístek ve třmeni nečím mazat nebo může/musí byt na sucho? připadně jestli se o nejaké mazaní stará brzdovka. mam to uz slozene a pistky tam sli celkem pekne i na sucho.
mikka

Příspěvek od mikka »

Vývrt v třmenu, pístek i těsnicí kroužek se má namazat novou brzdovou kapalinou.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

a1ex: v každý sadě pístků a gumiček je mazací olej přímo na montáž pístku, ale jestli ti tam šli dobře i bez toho, tak to neřeš, protože stejně na pístek tlačí kapalina a nový gumičky + nové pístky hned tak nezareznou jako u starýho brzdiče.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

no samozrejme sem to dal na auto nenamazane, protoze jsem pospichal, nicmene silne uvazuju, ze se stanu automechanikem (vtip), protoze jakou rychlosti jsem to dokazal dat opet dolu, vyndat pistky, promazat to a zase vse zkompletovat a nahodit na auto bylo skoro az neuveritelny :] (v zime, ve tme jen s prenosnou lampou :)) no brzdy mam uz zmaknuty na jednicku, zejtra se bude odvzdusnovat...

mam jeste jednu otazku. existuje nejakej pripravek, pomoci ktereho lze odvzdusnovat v jednom? mam za to, ze je to nejaka nadobka, v ktere se vytvori podtlak a brzdovku vytahne sama, cili se nemusi slapat na brzdu. je to tak? pripadne kde se to da sehnat a kolik to asi tak stoji.

EDIT: Josh123456> gumicky ani pistky jsem nemenil, protoze byli skoro netknuty, tak jsem je jen malinko prebrousil jemnouckym smirglem ... a vzhledem k tomu, ze se o tom namazani pise i v dilensky prirucce, tak jsem to radsi jeste rozebral, at to slape jak ma
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak existuje proservisy tato vybavicka ale myslim ze je jednodussi a hlavne o dost levnejsi (kup cokoladu :lol: ) vzit dobrovolnika kdo bude slapat.
Odpovědět