Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

karoserie, narazniky, skla atd.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

Příspěvek od Atnarfus »

Mám od loňského roku zelenou Feldu a byla trochu zašlá. Leštil už jsem jí nějakou tekutou leštěnkou, pomohlo to dost, ale je to teda dřina.
Včera jsem zkoušel kousek vzít Tempem a je to sakra znát. Dělal jsem s tím ale jednoho starého Favorita a za půl roku se na něj nedalo koukat. Úplně šíleně to zašlo.
Felda už má přeci jenom lak trochu jiné kvality, ale i tak se obávám aby nedopadla podobně.

Druhou Feldu mám v metle a tu jenom voskuju a je pořád parádní.
majkl - FK

Re: Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

Příspěvek od majkl - FK »

zkoušel, ale když jsem viděl kolik barvy zůstalo na hadru, tak již nikdy více. Fávo mělo podle mě silnější lak. Když jsem brousil Feldu, byl jsem uplně v šoku, jak vsrtva laku je slabá. Nevím kolik aplikací Temp by to sneslo....
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Bych to podrbal jenom jednou, pak už bych taky jenom voskoval. Pravidelně se fakt Felda "brousit" nedá. Jak se trochu na hraně přitlačí, hned to začne prosvítat. Ta druhá co mám v metle, to je jiná vrstva.
Proto se děsím toho co to dělá na Favu, za půl roku je to matný snad hůř než před leštěním.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

No ja mam z tempem zkusenosti ze lak to pekne obnovi. ALe neochrani takze pokud se to jeste poradne nenavoskuje necim kvalitnim do tydne je auto jako by nebylo ani navoskovano.....
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já leštím tempem každý auto a jsem spokojenej. U felicie se mi nezdá, že by to nějak měnilo vzhled, ale třeba starej fanouš jo, ten jak už byl jednou zašlej, tak po přeleštění zanedlouho zas. Nejspíš mizerná barva, to u felicie už to vypadá s barvou líp. Ale je fakt, že o co je kvalitnější, o to míň jí tam je :| Míň barvy mají snad už jen ruský auta.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Vem to leštěnkou 3M nebo M3 ted nevím jak to je, nebo ještě pastou od Sonaxu. Budeš spokojen.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jak již bylo psáno, Tempem oživit a pak se pravidelně starat nějakým kvalitním voskem, jinak to samozřejmě zajde. Na starších Favoritech je to sakra vidět.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Na mytí voda jar nebo nějakej saponát a na leštění používam toto.Najaře umeju navoskuju pak naleštím na podzím už jen vosk mezi tím jen voda a přeleštění. Používám toto je to podobný z tý reklamy jak smažej vejce ale to jsem nezkoušel :lol:
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

emilio52 píše:Na mytí voda jar nebo nějakej saponát a na leštění používam toto.Najaře umeju navoskuju pak naleštím na podzím už jen vosk mezi tím jen voda a přeleštění. Používám toto je to podobný z tý reklamy jak smažej vejce ale to jsem nezkoušel :lol:
Ty Emilio, jarem ani saponama bysto mejt neměl...nejsou na mytí auta vhodné...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Každý rok an jaře tempem a pak udržuju voskem.A že by nějak brutálně lak ubejval,no tak nevím jakou tam teda máte vrstvu
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Místama když na to svítí přímo sluníčko, to trochu dokonce prosvítá. Mám tmavě zelenou. Na světlém odstínu to nebude vidět.

Na té druhé co mám to vůbec nehrozí. Metla je prostě jinde.
smazany clen - FK

kdyz tempo,tak jedine v paste,to se jeste jakz takz da,nyni sem zakoupil v kapalne podobne a to tu karoserii jen zamasti a za 2dny na slunci to zmizi,urcite se najdou lelpsi lestenky nez todle :roll:
West - FK

Příspěvek od West - FK »

jedine korytnačka.
mikka

Příspěvek od mikka »

jj, jenomže želva moc nečistí. Zato dělá výborný lesk a bezva lak nakonzervuje.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Želva je celkem dobrá. Zkoušel jsem modrou - tu s teflonem a teď mám zelenou - tuhý vosk. U modrý mi příjde že brzy oprší lesk (negarážuji). U zelený je to mnohem lepší, ale za boha to nemůžu pořádně rozleštit, pořád to mám flekatý. Leštím ručně, takže předpokládám že by to chtělo nějakou leštící pomůcku, co? Poradíte, zkušenosti?
West - FK

Příspěvek od West - FK »

Turtle Wax Color Back - obsahuje jemné brúsne prvky, funguje.
Turtle Wax Tekutý Tvrdý Vosk - funguje už zopár rokov.
Na intoš Armor All Protectant - doteraz jediný ktorý funguje a nesmrdí za gebuzinami typu orgován, vanilka atď. atď.
Na vonkajšie plasty - Čiernidlo Turtle Wax...

vyskúšal som XY značiek a tieto zabrali, len treba postupovať podľa návodu.

EDIT: jo a ešte na sklá Clin s alkoholom :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Turtle Wax Tekutý Tvrdý Vosk používám na Feldu v metle už roky a je pořád jako nová.
Tu druhou zelenou tím voskuju taky, ale kousek jsem napřed zkusil vzít Tempem. Uvidím po zimě jak to bude vypadat.

Černidlo na plasty si taky musím koupit. Ta zelená má černé kliky a ty jsou extra ošklivé jak se na to sahá.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jakou trvanlivost má to černidlo na plasty? Zkoušel jsem Tempo leštěnka na plasty a šlo to při prvním dešti dolů, teď Sonax na plasty, no je to lepší ale taky nic moc...

A poradíte mi s rozleštěním těch fleků (viz výše..) ?
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Na plasty je nejlepší Silikonový sprej.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Silikonový sprej je nanic.
Když se to vezme jenom rozumně, tak je to na půl dne. Když se to vezme víc, tak se na to lepí prach.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Na plasty Armor-all
smazany clen - FK

Mne sa na plasty velmi dobre osvedcila "Diava"
http://www.ascsro.sk/katalog/diava-politura-na-nabytok
vyborne sa s tym ozivia plasty a je to dlhotrvajuce.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Na diavu se taky lepí prach.Oživí to hezky to jo,ale pak projedeš prachem a máš plasty šedý.Takže já dávám armor all a na ten se prach nelepí
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

West píše:jedine korytnačka.
Přesně tak. Každé druhé mytí (v mém případě co 2 měsíce) dávám želvu s teflonem. Sice se píše, že stačí 2-3 ročně, ale není problém. Tempo už se řešilo. Obrousí zašlý lak, ale na pravidelnou péči bych to nepoužíval. Obrousí, ale je pak potřeba to něčím zacelit jinak to bude dál oxidovat a za chvilku to bude vypadat zase zašle.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

stifler1 píše:Mne sa na plasty velmi dobre osvedcila "Diava"
http://www.ascsro.sk/katalog/diava-politura-na-nabytok
vyborne sa s tym ozivia plasty a je to dlhotrvajuce.
Já na plasty (pokud se mě chce s tím srát), tak silikonový olej nebo na gumy glycerín. A to koncentrát a ne žádná předražená šidítka z autopotřeb.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Legolas19 - FK

Příspěvek od Legolas19 - FK »

no jo ja budu muset taky vyleštit nejak se mi na laku oběvili mapy po vode když jedu z myšky a uschne to je to fakt hnus
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Musíš to mikrovláknovou utěrkou utřít.
Legolas19 - FK

no ja to utíram tou jelenovicou nebo jak se to jmenuje ale jednou sem to neutřel a nejak se to tam oběvilo a jelikož je na tom vost tak to asi pude blbě dolu :-(
Collin - FK

Lego: Jelenice je super,ale musí být pravá!
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

ja pouzivam na plasty indulonu(obsahuje glycerin) a na lak mam dobre zkusenosti s tempem(ne to klasicke, ale je normal tekute. dobre se s nim dela a velice pekne lesti a snad i konzervuje)
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

já mám ty nejlepší zkušenosti se želvou s teflonem....to je paráda jak pak vypadá ještě minimálně týden karoserie i po zimním ježdění! skrábal jsem lemy a nechal zakytovat a pak sem je chtel v garazi striknout barvou a já blbec to pred par dnema natrel želvou takze nedrzela ani páska ani barva a to sem se tech lemu jen lehce dotkl hadrem pri lestem :D ted sem na aukru vyhrál to černidlo od želvy za 60 Kč tak sem zvedavej :D btw pokud někdo chce opravdu krásně černý plasty tak za 90Kč mají v Globusu od Sheronu plast cleaner s červeným víčkem a ten po nastříkání a rozleštění udělá nádherně černou barvu (původní) na plastech
Legolas19 - FK

Collin píše:Lego: Jelenice je super,ale musí být pravá!
no ja doufam že prava je stala me 5kylo a je to celkem maly kousek na benzince sem vydel to same za 100 kč :-D
Collin - FK

Lego: Jj tak to by odpovídalo parvé, ještě jsou tkaové umělá za 200,- a to je uplně na nic..
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, ta umělá je naprd, taky jsem ji omylem koupil a po prvním voskování šla do popelnice...
Legolas19 - FK

tu umělou sem už měl taky v rukach po chvili se začne drolit a trhat opravdu se vyplatí ta dražší vyborně to saje vodu a umyval sem s ni už selej rok a žadny naznak opotřebení :D snad vyddrží je to sice zdlouhava prace ale aspon se nenudim a vysledek vždy stal zato jinak co mužu vřele doporučit a co používam na svojeho mazla je autokosmetika jedině od coyote na plasty a pneu tady to stoji to asi 200 kč ale super vypada to jako nove
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

to používám taky, nejlepší co je na vnější plasty. Akorát jsem za to dal cca 90 Kč v Autokelly.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Legolas19 - FK

aano stoji to 100 kč a na benzince 130 kč :-D omlovam se ale je to fakt good
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jak dlouho to vydrží, nesmyje se to po prvním dešti? (jde mi o oživení nárazníků)
Collin - FK

Coyot sem používal na čistění čalounění a kromě teho že to pěkně vonělo tak to bylo celkem na nic..
Pawlik: Raději bych použil na plasty něco od Sonaxu..
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Já už od mám od Sonaxu nějaký oživovač plastů - červené balení, takový hodně tekutý vosk. Je to docela OK, chvíli to vydrží. Chtěl jsem jen vědět, jestli je něco lepšího.

Jinak předtím jsem zkoušel oživovač plastů od Druchemy (výrobce Tempa). Černé balení, také takový tekutý vosk, cena cca 70Kč. Myslel jsem, že to bude kvalitní a navíc že podpořím českého výrobce... Sice to vypadá pěkně, ale když na to cáknete vodou, celá krása steče dolů. Ač to výrobce tvrdí, do exteriéru se to fakt nehodí.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Collin, díky za tip. Ten černý obnovovač plastů vypadá dobře, našel jsem si nějakou uživatelskou recenzi a samá chvála. Až na to narazím, zkusím to a dám vědět.
Collin - FK

Tím černým sem leštil až do zblbunutí.. A dělal jsem i stímto.. http://www.sonax.cz/web/image_cla/11249 ... matiky.jpg Vím je to ne pneu ale efekt v pohodě. Čistil sem i místa mezi dveřma a vše šlo hned dolu..
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

nezkoušel někdo ten nový autovosk nebo autošampon s voskem s těma nanočásticema? viděl jsem na netu i uživatelská videa a vypadá to super jak ta voda okamžitě zteče :shock:
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

Zkoušel jsem to. Přijde mi to lepší než želvička ;) Barva vozu nádherná... jen jedna nevýhoda. Když to navoskuješ, pak to někde zmokne, je dusno a ty si otevřeš okýnečko, tak máš vodu z celý střechy u sebe na klíně :lol: :lol: :lol: (vlastní zkušenost :D )
Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

a jakou nano leštěnku pouzivas? ja na aukru viděl přímo od želvy tak jsem uvažoval nad ní, jestli s tim má někdo zkušenost a aspon trochu to funguje
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

pokud je lak zašlý tak si dát tu práci vzít to tempem a na perfektní lesk potom 3M leštěnku a nejlépe leštičku a pak vosk
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

já používam nano leštěnku s voskem od turtle max a krasně to vyleští kastly že je hladka jak dětská prdylka a dlouho se na kastly nedrží voda a hlavně vydrží několik myček vapky s teplou vodou
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Faust:Funguje fakt tak dobře?Asi ji na Aukru koupím a vyzkouším
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já mám od želvy vosk a je fakt dobrej. Dobře se s tím dělá, je dobrý i výsledek.
Docela snadno se to na kastli rozetře a hlavně jde snadno rozleštit. Ten povlak po zaschnutí se prakticky hadrem omete.
Odpovědět